Hur svårt kan det vara?

IFK var det bättre laget första tjugo sedan slog Halmstad till två gånger på en kvart och vi fick återigen åka hem med svansen mellan benen. Inget konstigt alls, det är ju vad förlorare får göra. I dagens fotboll finns det sällan undantag för dom som inte har vad som krävs.

Två spelare står upp mot Halmstad. Bamberg och Nurre. Det är med andra ord som det brukar. Men det blir snabbt uppenbart av vi besitter för få spelare av rang och att vi inte hör hemma i allsvenskan.

Ibrakovic debuterar från start med att bli utvisad efter 30 minuter. Två gula kort, där det andra är pga en avsiktlig hands som leder fram till det röda kortet. Då låg vi under med 1-0 och uppförsbacken blev helt plötsligt brantare. "Ibra" kommer att få mer chanser att bevisa vad han kan, hoppas bara att han inser hur viktigt det är för dagens IFK att inte få onödiga utvisningar efter 3o minuter.

Han är det bästa alternativet vi har på högerbacken och vi får förhoppningsvis se mer av honom i framtiden, Men inte mot Helsingborg 14/9 då han är avstängd. En glädjande nyhet är att Sama spelade 17 minuter, han kommer att behövas i kommande matcher och han har nu fram till den 14" att bli tillräckligt spelduglig för iaf 60- 70 minuter. Även Russel var tillbaka då han hoppade in istället för Magnusson i den 57" minuten.


Ridån är sakta på väg ner och IFK med den. Idag tog IFK ytterligare ett steg bort från dom stora grabbarna och mot en återkomst bland halvproffs och bingolotto klubbar. Det är inte lätt att analysera en förlorar kultur av dessa proportioner och de eviga nollpoängarna från Norrköping. Man kan säga en jävla massa saker om dom, men aldrig får man tycka att det är ok, aldrig får man acceptera att vår älskade klubb byggs av inkompetenta människor utan någon som helst kunskap om konstarten fotboll. En massa hobbylister som håller IFK som gisslan och låter klubben sakta förfalla. Vem tar ansvar i detta mörker. Troligtvis ingen. När det under sommaren gick åt helvete åkte Styrelsen på semester. Det är vad IFK och alla supportrar är värda för makthavarna på Ektorpsgatan 6. Inte ett jävla skit.
Tvångstankar

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat. // Nalle Puh


Då är vi här igen, matchdag med IFK. 
 
Inför varje match tänker man "Vi måste vinna annars är det kört" sedan förlorar vi och man går omkring och surar som en liten pojke.

Det då tvångssyndromet "räkna om tabellen" tar över. På med text-tv och med handkontrollen i ett bra grepp så växlar man mellan 343 och 344 otaliga gånger. Man räknar på de resterande matcherna och lägger till poäng från matcher som IFK ännu inte spelat, men som man tror att de kan ta poäng i. Det slutar alltid på samma sätt, IFK tar tillräckligt med poäng och hamnar över kvalplats. Skulle följande match sluta med förlust så börjar man bara om, en annan match trycks in som vinst och vi ligger där över kvalplats ännu en gång efter en tids räknande. Detta pågår under hela säsongen och tär på psyket, jag vet inte ens varför jag gör det, om det beror på att man inte har någon verklighetsförankring eller om man försöker att sopa bort besvikelsen låter jag vara osagt. Men något fel är det iaf.

Det finns Kognitivbeteende terapi för ungefär 500 kr/tim som man kan börja gå på men det skulle vara både bättre och billigare om IFK började vinna.

Kommer nu inte riktigt ihåg om jag har räknat Halmstads som vinst men vid förlust så vet ni vid jag gör ikväll.


Mina förhoppningar om dagens match behövs knappast sägas. 3 poäng är det enda som gäller. Vi måste inse problemet med den första kvarten då det är ett onödigt ont att hela tiden jobba i uppförsbacke. Man tycker att vuxna människor borde lära sig någon gång, men sätt inga pengar på det.


IFK Norrköping är som en tavla målad av Jackson Pollock, groteskt obegriplig för de som inte förstår dess innebörd, skönheten personifierad för den som råkar göra det.


Två barndoms favoriter.

                                                                                                                            

Gratis fotboll och skadade spelare


För alla er som vill se Serie A premiären men inte har Canal plus. På Bet365 går det att se livestreaming gratis. Bli medlem, gå sedan in på livestreaming och välj match i tablån. Det finns även andra ligor. Klicka på bilden.
IFK verkar få klara sig utan Burkhardts resten av säsongen. Skadorna ger inte efter och han skickas nu till Köpenhamn för undersökning och en eventuell operation. Det positiva med detta är att ingen kommer att ge några bud på honom och att han troligtvis kommer att spela i IFK även nästa säsong. Det är heller inte förvånande att han skickas från IFK för att komma tillrätta med sina problem.

Vad har Gädda för utbildning inom vård och anatomi. Har han ens någon? Jag skyller inte hela situationen på Gädda då han egentligen är Rehab tränare och borde ha minst en utbildad läkare runt sig. Men hur fick han jobbet. Gammal vänskap eller på kunskap.

Stora delar av säsongen har nu gått och vi har inte haft så stor nytta av Burkhardts som vi skulle kunnat och varför man inte tog det här beslutet då han opererade näsan är en gåta. Men bättre sent än aldrig och i just Burkhardts fall kan detta faktiskt gynna IFK då han pga av skadeproblemen troligtvis är iskall på marknaden.


::Jag förutsätter att man måste vara kunnig inom Anatomi men det är bara vad jag tror. Jag vill påpeka det.


Omekanda har skrivit på för en division 3 klubb i Belgien. Så dålig var han väl inte.


Sverige och Europa.Ett smärtsamt förhållande


Danskar, Rumäner, Cyprioter, Vitryssar, Schweizare, Ukrainare. Men inga Svenskar. Årets upplaga av Champions League känns som en uppföljare till filmen "Alla var där" Med undantaget att Sverige inte blev bjuden. I Uefacupen är suveränerna Kalmar FF vidare och blir Sveriges hopp i Europa. I nästa omgång ställs de mot Feyenoord. Djurgården fick en rejäl käftsmäll i Norge och Elfsborg visade återigen att man inte borde vara tillåtna att representera Sverige i Europa, inte på någon nivå.


Det är osäkert om Bahne står i mål för Halmstad på söndag då han fick utgå med en knäskada mot Djurgården. Den 18 årige kalle Johansson fick göra sin debut i andra halvlek och höll nollan. Djurgården vann matchen med 1-2.


IFK lånar ut Racu till finska liga femman MyPa. Är det kanske ett försök att smöra in sig hos finnarna? Vi ska väl plocka guldklimpar från Finland till nästa år och att då muta våra grannar skadar inte. Bra tänkt IFK, nu väntar jag bara på några fruktkorgar till Island.


Ålesund nobbade Andreas Dahlén pga att de har andra spelare på gång som går före, Andreas sade då snabbt de klassiska orden "Jag trivs jättebra i Gefle" Yeah sure....


Svenska fotbollsförbundet annonserar att matchen Djurgården - IFK Norrköping spelas den 5 Augusti kl 00:00. Coolt. Lite midnattsfotboll för alla med en tidsmaskin i garaget. Jag hoppas att IFK vann.

Varför man inte kan komma överens om ett nytt speldatum känns konstigt. Men nu när Djurgården åkt ut med huvudet före ur Uefacupen borde det inte vara några problem. Jag understryker "borde" då inget verkar vara lätt i IFK:s värld.


2/9 spelar IFK mot Lambohov i Östgötacupens semifinal.


Vill ni se Sverige - Ungern i VM kvalet så anordnar ÖFF en bussresa. För info och beställning.

Är du intresserad - ring Tjonne för information, kostnad samt anmälan: 013 - 20 33 13 eller 070 - 595 13 39 . Först till kvarn gäller.

Allsvenskan kan bli ytterligare en profil fattigare. Henke Larsson kan vara på väg ut i Europa igen.

Elitserien drar igång 15" September. bbbrrrr...........

I en intervju säger Foppa att han tippar med hjärtat. Ja du. Vem gör inte det. Min plånbok har aldrig varit tunnare.


I brist på annat


Jag stod i kassakön hos min lokala handlare när jag i ögonvrån såg rubriken ""Chockbesked "" (Huvudrubriken) Första tanken var "Säg inte att Tyskan i Arbogamorden blivit frikänd". (Lyckligtvis så var det inte så) Men när jag läste vad "Chockbeskedet" var så kunde jag konstatera med en stark känsla av sorg att världen var på väg att gå under. Håll i er nu.

""Bonde söker fru, Susanne dumpar Inge" Jag vet. Det är svårt att förstå men det är tyvärr sant.


 

AC/DC är tillbaka efter 8 års väntan. Nya albumet släpps 20" Oktober.


 

"Publiken sviker Allsvenskan" Det är vad man kan läsa på olika fotbollssajter.

Föga förvånat att man uttrycker sig så. Fotbollsklubbar anser alltid att det är andra som sviker. Man säljer sina bästa spelare för småpengar till första bästa utländska klubb och förstör många supportrars dröm. Man tar orimliga biljettpriser och spelar en usel fotboll med spelare som ingen annan vill ha. Men det är inte dom som sviker. Det är vi.


 

Fick idag veta att kompisen är en "Mejlare". Senast mejlade han Olw. Han köpte chips av dom på Augustifestivalen och då de smakade lite surt åkte han hem, slog på datorn och skickade ett argt mejl där han lovade att bara äta Estrella resten av livet. Det är inte första gången som han vädrat sina åsikter på detta sätt. För antalet år sedan slutade kanal 5 att sända Mission Impossible (Serien från 60 eller70 talet) Kompisen gick i taket och skickade direkt ett meijl som började "" Kära lilla ni. Vad i helvete håller ni på med........(Eftersom det är barnförbjudet så avstår jag ifrån att skriva resten). Han fick ett svar några dagar senare "Om vi får in fler önskemål om att fortsätta visa serien kommer vi att börja igen. Med vänlig hälsning Kanal 5". Även Ahlgrens bilar vet vad jag pratar om.


 

Peking Fanz hoppas på 300- 400 supportrar i Halmstad. Om du är sugen så klicka på länken.

http://www.pekingfanz.nu/Norrköpingsderby ikväll, Smedby - Sleipner 18:00 på Smedby IP. Mina tummar kommer att hållas för de gulsvarta.


 

Intet nytt på pekingfronten. Nu har tom de stora forumen utvattnats. Det är stendött . Ingen orkar eller har något att skriva längre verkar det som. Alla väntar troligtvis in söndagen, en dag av vånda. Så nu påpekar jag i all välmening för spelarna. "När domaren blåser i pipan. Då börjar matchen direkt, inte en kvart senare.""Jönsson tillbaka

Labila Skåningar fick sig en lektion i fotboll av stora stygga Gefle igår. 3-0. Resultatet i sig förvärrar inte situationen poängmässigt för IFK, men det är ett mysterium hur dessa "skit lag" lyckas vinna matcher mot de större lagen när vi knappt vinner mot "skit lagen".


Man får en krypande känsla när man tittar på tabellerna för Allsvenskan och Superettan. Kan det vara ett tron skifte på gång i Östergötland? Nää..... Eller?


Parken bygget upprör. Ena sidan vill stoppa, den andra vill fortsätta. Man tycker att avtalet skulle vara spikat och underskrivet innan man började. Nu är det bara att göra det bästa av situationen, för inte kan man stoppa bygget nu. Hyran är också ett stort samtalsämne. 15 miljoner i Allsvenskan och 8 i Superettan. Har verkligen IFK dom pengarna? Vad tycker skattebetalarna i Norrköping om IFK:s planer? Ett annat är arenanamnet som IFK hävdar att dom har rätten till, även där går åsikterna isär. Till Sleipner kan man bara säga.Surt sa räven.


Imponerande seger för ett ungt U21 igår mot ett Sirius med flera A-lagspelare. En glädjande nyhet var återkomsten av Patrik Jönsson i IFK. Patrick utesluter inte en Comeback i framtiden. Skönt att se att han mår bra och vi önskar honom lycka till i framtiden.


Envisa rykte säger att Ibrakovic startar på söndag.


Flykten från allsvenskan fortsätter. Petter Andersson är på väg till världslag som Groningen alt Twente. Fler finns på den listan. Dock så hittar jag ingen från IFK Norrköping Puh. Vilken tur att vi inte blir sönder köpta.


Prica på väg till FC Köpenhamn för 23 miljoner. Herregud den klubben köper allt som är Svenskt och står på två ben. Det måste finnas mycket bättre spelare för 23 miljoner. Kan tänka mig att det finns ett knippe Brassar där ute som är både bättre och billigare. Men har man en udda böjelse för Svenska fotbollspelare så har man.


Bajens storsponsor har en Skandal klausul. Vad tråkigt det skulle vara för söderbröder om man inte fick ha det glamorösa namnet Finlux på dressen längre.

Veckans dumstrut går till IFK:s styrelse:

För att de pissade bort 15 miljoner på ett av de största fuskbyggen som Allsvenskan någonsin skådat. För att sedan ha fräckheten att gnälla i tidningen att supportrarna inte stöttar tillräckligt bra. Nu får dom väl f"n börja ta sitt ansvar.


Banderoller och idioter

Hans Lundin gnäller i NT om att ""Det är synd att supportrarna inte försöker stötta oss mer"" En sak som tål att påpekas är att Hans Lundin inte bryr sig om dig, mig eller någon annan av klubbens supportrar utan det är pengar, pengar och åter pengar som uttalandet handlar om.

Däremot är det synd att vissa av dessa herrar får sitta i en fotbollsstyrelse och förstöra vår klubb.


Är det verkligen "bara" IFK Norrköpings fel i historien om banderollen. Jag tvivlar. Göteborg som har ansvaret för borta sektionen och som är bästisar med Wisemen skulle ha plockat ner den. Men man ville inte störa sina kompisar när dom nu är på "Tour".


Den förre IFK backen Andreas Dahlén inväntar nu ett kontraktsförslag från Ålesund.


Ännu en gång visar den svenska domarkåren att de inte har på en fotbollsarena göra. En horribelt dömd straff i AIK:s favör och så var 2-1 ett faktum. Efter det tog Stockholmsderbyt en otäck vändning.
Pyroteknik mot spelare och interna uppgörelser bland bajare. Efter att ha läst kvällspressen i alla dessa år så har man lätt kunnat tro att i bajenland finns inget ont.


Det ska också tilläggas att de enda laget som tjänade på skandalen var just bajen. Hade domaren avbrutit matchen så hade AIK vunnit. Nu vann idioterna ytterligare en rond.


Fotbollskanalen publicerar idag en faktasida om publikskandaler. Man undrar om det inte finns en udda böjelse hos vissa sk journalister.


I Skåne var det bråk i spelargången. Hur ska unga grabbar på läktaren lära sig vad vett och etikett är om vissa spelare inte kan sköta sig?


Sveriges trupp mot Albanien och Ungern i VM kvalet Tas ut idag. Tror på exakt 0 överraskningar.


Är det så det är?

6 dagar kvar till Halmstad. En viktig match som bör vinnas för att vi inte ska ta ytterligare ett steg mot Superettan. Magro är avstängd efter ett gultkort mot Göteborg och kommer att saknas på mitten. Ska bli intressant att se vem som ersätter. Även högerbacksplatsen får ses som en öppen fråga då Whass inte imponerar. Kan det vara dags för Ibrakovic från start?


Cakic är avstängd av IFK. Kontraktsbråk. Kan det vara så att Cakic känner att IFK vägrar spela unga killar? IFK är som många vet inte främmande för att ta sig en solsemester och köpa spelare från världens alla hörn istället för att leta i närområdet efter inhemska talanger. Cakic kanske skulle köpa en vinterresa till styrelsen så han fick ett kontrakt som han är värd och vi supportrar slipper alla fotbolls"proffs".


IFK Göteborgs styrelse har godkänt Wisemen . Hur kramgoa som helst. ""Det finns inga belägg för att de slåss i klubbens namn"" Sade säkerhetsansvarige i IFK Göteborg Tommie Elgestål.

Men varför tog dom då inte bara ner Banderollen från säkerhetszonen? Eller kan det vara så att det faktiskt finns en hel jävla massa belägg för att Wismen har som hobby att sparka in skallen på som många människor som möjligt?


Stockholmsderby ikväll. Många näsben kommer att sitta på fel ställe när kväll blir midnatt.


Den Svenska damlandslagspelaren Johanna Almgren nobbade ett frieri från självaste Ronaldinho. Om det var ett skämt eller ej får vara osagt. Hon svarade att hon redan hade en drömprins hemma. Om jag vore hennes "drömprins" skulle jag inte vara helt nöjd med att hon, efter ett samtal från en okänd man på Portugisengelska glider ner till Brasiliens herrlandslag och in i ett rum med fyra Brassar. Vet inte om det bara är jag som läst allt för många artiklar om fotbollsspelare, tjejer och hotellrum. Men det är inget som rekommenderas:)


Zlatans Inter tog säsongens första titel igår efter ett straffdrama mot Roma. Roma hade en ypperlig chans att vinna, men Roma kaptenen Totti missade den straff som skulle ha gett titeln till Rom. Har en stark känsla av att även kampen om Scudetton kommer att stå mellan Inter och Roma.


Augustifestivalen

Augustifestivalen är slut. Några av oss har ätit för många munkar och druckit allt för många öl.Inväntar nu bara Buzz ljudet på måndag morgon som framkallar panikångest.Men ska man ha råd att gå på IFKs matcher så måste man jobba.


Ljungskile vinner mot Giffarna idag och nu är det 9 poäng upp till platsen över kvalstrecket.Vi har iof en match mindre spelad.

Våra nästa motståndare Halmstad förlorar igen, denna gång hemma mot ett formstarkt Djurgården.Det vände för Djurgården efter den uppskjutna matchen mot oss. Det kanske var bra att det regnade den dagen:)

Poäng måste skördas i framtiden mot lag av alla dess slag. Vi måste göra det omöjliga möjligt och vinna mot guldkandidater borta. Vi har inte tid för hederssamma förluster.Har gått ner mig fullständigt i Gonzo journalistiken. Jag sörjer den gode Hunter S Thompson. Som dog 2005. Ett geni in i minsta byggsten.  "When the going gets weird, the weird turns pro" //Thompson om 60talet i San Francisco.
Fear and Loathing in Las vegas är ett av hans mästerverk.
Då var det lördag.......

Då var det lördag och ett kamratderby stod på schemat. Dagen började med en bön och en kopp kaffe. Tyvärr visade begåvnings reserven upp sig i Norrköping före matchen då det utbröt handgemäng mellan de båda lagens supportrar.
 

När man kommer in på klassiska Idrottsparken möts man av en sorlig syn. Det är glest på läktaren, minst sagt. Kanske tog TV sändningen bort en del men ändå. Vad fan är det här.


Redan efter 16 sekunder visar vi upp ett horribelt försvarsspel och 0-1 direkt.Det måste vara ett svårslaget rekord i flest insläppta mål de första 5 minuterna som IFK Norrköping innehar. Spelmässigt i första(Undantaget de första 13 minuterna) så är vi ända inte långt efter. I 38" kom den viktiga kvitteringen genom ett nickmål av nyförvärvet Mrdjanin och nytt hopp.


Andra blir en betydligt roligare historia för oss och med en snygg nick kvitterade Magro. Då hade Nurre räddat IFK och tillsammans med Bamberg, Amuneke och Spong (En stor krigare). är han IFKs bästa, ännu en gång bör tilläggas.

Göteborg kanske var det bästa laget men kan vi spela så här mot andra lag ska vi klara oss kvar.


Att säga "Det gör ont att möta peking" är idag en underdrift för det lär göra jävligt ont för många av Göteborgarna imorgon.


Det var äntligen dags för Ibrakovic och han gjorde en bra insatts. Ser gärna mer av honom i framtiden. Kanske redan till nästa match.


Jingblad visades upp på läktaren efter att Fjärde domaren haft synpunkter på hans reaktioner. När ska den svenska domarkåren få en riktig utbildning och lära sig att fotboll är känslor. Att idioten som var för dålig för att döma (och fick den glamorösa uppgiften att lyfta en skylt varje gång lagen bytte )tog ton och växte några tum är ett i raden av alla skämt som domarkåren stått för i år.


Imorgon ska jag bänka mig framför Tv:n och se Italienska Supercupen mellan Inter- Roma. Kan Zlatan spela imorgon?


IFK Norrköping

IFK Norrköping bildades 29 maj 1897 av elever på läroverket. Man etablerade sig på tidigt 40- tal som en av giganterna inom Svenskfotboll och 1943 tog man sitt första guld.

I över 35 år tillhörde IFK den absoluta eliten i Sverige och bärgade det åtråvärda guldet 12 gånger. Det senaste togs 1989. Några år efter det började storklubben att förfalla och idag efter att ha kämpat i en lägre division i 5 år ligger man sist i Allsvenskan.Varför är vi då vart vi är idag. Att vi inte är tillräckligt bra är väl en del i det hela. En annan är den om styrelsen och deras ansvar.

Finns det tillräckligt med kunskap i styrelsen. Då menar jag inte bakom en skolbänk på någon högskola eller i en chefsposition på något företag. Det ursäktas lite här och där med att man jobbar ideellt. Men det ligger så mycket mer bakom förfallet av IFK, det saknas några viktiga faktorer. Bland annat en utvecklad fotbollskunskap, den kunskapen som krävs för att veta vilka man ska värva och vilka man inte ska värva. En kunskap som gör att man plockar unga killar till klubben som några år senare spelar i A laget. En fingertoppkänsla som gör att man inte sitter där en dag med en trupp som har vunnit 2 av 18 matcher.Det finns naturligtvis hur många teorier som helst i Norrköping. Det finns gott om tyckare, tänkare och självutnämnda experter. Frågan är om det finns någon annan stad i Sverige som är lika kända för just den mängd med fotbolls vetare som vår älskade stad:)


Måste erkänna att jag ser det som ett friskhetstecken. För tänk om alla vara tysta, eller sug på den här. Tänk om ingen i Norrköping gnällde. Om alla som älskar klubben bara ryckte lite lätt på axlarna och tyckte att det var väl inte hela världen. En mardröm. Det finns förstås gränser men att hålla käften är oacceptabelt.Vem som har rätt och vem som har fel kan diskuteras men det viktiga är att klubben tillfrisknar snabbt och blir vad den en gång i tiden varit.**************************************************************************


Om ni är som jag lite vidskepliga så måste jag bara understryka en sak...........

Att klubben gör ett tränarbyte efter 5 omgångar är ett dåligt omen. Det har nämligen hänt en gång tidigare. Då efter 7 omgångar fick (Då hade IFK tagit 5 poäng och åkt ur SV cupen hemma mot Västerås med 0-5) B A Strömberg sparken. Samma år åkte IFK ur Allsvenskan med Håkan Eriksson vid lodet. Det skulle ta oss 5 år att komma tillbaka.


Underbar läsning.

http://www.idrottsforum.org/articles/horgby/horgby.html

http://fotboll.landslaget.nu/gunnar-nordahl/


Tankar om ett kamratderby.

Hur kan man inte älska uppskjutna matcher? Sebastian Eriksson och Thomas Olsson

Är avstängda, de skulle egentligen ha varit det mot Halmstad men eftersom den matchen blev uppskjuten så blir det istället mot IFK Norrköping som de får stå över. Jag klagar inte.


Göteborgs form är förhoppningsvis inte den bästa efter uttåget i CL kvalet och förlust i Örebro. Peking har väl inte haft någon vidare form på hela säsongen men nu måste vi stå upp och visa att vi ska vara kvar i allsvenskan. Det är tre poäng på lördag som gäller om vi inte ska halka efter "storlag" som Gefle och Ljungskile.


IFK Norrköping har 6 spelare med utgående kontrakt. Inkluderat Gardar som är på väg bort redan nu. Klubbarna kan dock inte komma överens om priset. Min gissning är att det hamnar runt 800 000:-. Andra spelare är Sasa Sjanic, Richard Spong, David Nordbeck, Thomas Magnusson och Riki Cakic. IFK har valt att avvakta, troligen tills säsongen är slut.


Sama vill fortfarande spela. Han har sagt att han är beredd att gå ner i lön bara för att få representera IFK Norrköping. Det är ett stort IFK hjärta som klappar i den kroppen.


Matchen sänds på TV4 för alla som inte kan ta sig till Parken.


Grattis till Nurre som blev uttagen i veckans elva.


Fö så tycker jag synd om Kallur. Herregud så ont det måste göra och då menar jag inte skrubbsåren.


89" en bra årgång.

När man sitter i ett kylslaget peking och ser sommaren regna bort kan man inte annat än att drömma sig bort till gamla goda tider.Tider då vi hade ett lag som slogs om guld. 89" en bra årgång för den som älskar IFK Norrköping och det gör väl alla:)
Straffen i Malmö som skapade en exstas av orgasmiska propotioner och som gav oss det 12" guldet finns i nostalgibalken någonstans på den högra hjärnhalvan:) Man får plocka fram de väl utvalda minnerna i tider som dessa och njuta av vad som varit.Det finns enklare saker i dagens värld än att vara Norrköping supporter,tex att bestiga Mount Everest.

Janne Hellströms 16 mål var en starkt bidragande orsak till att världens vackraste fotbollsklubb fick lyfta den åtråvärda bucklan i Malmö.Guldet togs av ett lag som gick in på Malmö stadion som underdogs och som stod där som Svenska mästare när sista straffen slagits.

Man önskar att dagens IFK skulle kunna skapa ett lag av den kalibern igen.Men hoppas är det ända vi kan göra, för mirakel sker inte i Peking.http://www.youtube.com/watch?v=LkinKwgkS_Q&feature=related

Det var bättre förr"


Filmen uppe till höger.Holmens reklamfilm om IFK.


http://www.studioe.se/default.asp?id=2264Jag avslutar med ett citat från den gode Sanny Åslund efter en match mot IFK Norrköping.

"Kom grabbar så går vi och äter, jag är hungrig som en dvärg."
Med IFK i hopp och förtvivlan

Sagan IFK Norrköping fortsätter.3 poäng mot Gefle och hopp om en vändning på en allt annat än en bra säsong.Men i Trelleborg fick glädjen ett snabbt slut.

IFK hade inte ett enda skott på mål under 90 minuter och bjöd även Trelleborg på 1-0.Två IFKare gick på samma boll utanför Trelleborgs straffområde men bestämmde sig för att vara gentlemen och låta den andra göra jobbet.Det gick väl sådär.Trelleborg tog istället hand om den och ställde om i en snabb kontring och gjorde 1-0.Det var ändå ett resultat som var missvisande då Trelleborg var närmre både 2-3 mål.Men Nurre gjorde vad ingen annan i IFK var i närheten av,nämligen en bra match.

På lördag är det kamratderby och vi får hoppas att augustifestivalen kan få ett jublande slut.


Till en vän ska man komma bjuden i medgång och objuden i motgång


RSS 2.0