IFK Norrköping

IFK Norrköping bildades 29 maj 1897 av elever på läroverket. Man etablerade sig på tidigt 40- tal som en av giganterna inom Svenskfotboll och 1943 tog man sitt första guld.

I över 35 år tillhörde IFK den absoluta eliten i Sverige och bärgade det åtråvärda guldet 12 gånger. Det senaste togs 1989. Några år efter det började storklubben att förfalla och idag efter att ha kämpat i en lägre division i 5 år ligger man sist i Allsvenskan.Varför är vi då vart vi är idag. Att vi inte är tillräckligt bra är väl en del i det hela. En annan är den om styrelsen och deras ansvar.

Finns det tillräckligt med kunskap i styrelsen. Då menar jag inte bakom en skolbänk på någon högskola eller i en chefsposition på något företag. Det ursäktas lite här och där med att man jobbar ideellt. Men det ligger så mycket mer bakom förfallet av IFK, det saknas några viktiga faktorer. Bland annat en utvecklad fotbollskunskap, den kunskapen som krävs för att veta vilka man ska värva och vilka man inte ska värva. En kunskap som gör att man plockar unga killar till klubben som några år senare spelar i A laget. En fingertoppkänsla som gör att man inte sitter där en dag med en trupp som har vunnit 2 av 18 matcher.Det finns naturligtvis hur många teorier som helst i Norrköping. Det finns gott om tyckare, tänkare och självutnämnda experter. Frågan är om det finns någon annan stad i Sverige som är lika kända för just den mängd med fotbolls vetare som vår älskade stad:)


Måste erkänna att jag ser det som ett friskhetstecken. För tänk om alla vara tysta, eller sug på den här. Tänk om ingen i Norrköping gnällde. Om alla som älskar klubben bara ryckte lite lätt på axlarna och tyckte att det var väl inte hela världen. En mardröm. Det finns förstås gränser men att hålla käften är oacceptabelt.Vem som har rätt och vem som har fel kan diskuteras men det viktiga är att klubben tillfrisknar snabbt och blir vad den en gång i tiden varit.**************************************************************************


Om ni är som jag lite vidskepliga så måste jag bara understryka en sak...........

Att klubben gör ett tränarbyte efter 5 omgångar är ett dåligt omen. Det har nämligen hänt en gång tidigare. Då efter 7 omgångar fick (Då hade IFK tagit 5 poäng och åkt ur SV cupen hemma mot Västerås med 0-5) B A Strömberg sparken. Samma år åkte IFK ur Allsvenskan med Håkan Eriksson vid lodet. Det skulle ta oss 5 år att komma tillbaka.


Underbar läsning.

http://www.idrottsforum.org/articles/horgby/horgby.html

http://fotboll.landslaget.nu/gunnar-nordahl/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0