VÄLKOMMEN BERGORT

Då var det äntligen klart. IFK presenterar sin tränare. Men gör man rätt i att anställa Göran Bergort? Är det verkligen en man för IFK Norrköping?


Det beror på hur man ser klubben. Jag ser inte IFK på samma sätt idag som jag gjorde för några år sedan. Idag är IFK en liten och tråkig klubb utan någon större känsla för någonting. Klubben gör vad som faller dom in och hoppas att det ska funka. Det verkar inte finnas någon som helst plan eller medvetenhet över hur klubben ska styras eller vad som bör göras för att bli vad man en gång i tiden varit.


Jag säger inte att det är katastrof med Bergort. Nej, långt ifrån. Det kan till och med funka utmärkt. Men varför får han jobbet? Det är något som jag inte förstår. Varför?


Och det ständiga snacket om att Hellberg är en kung på talangutveckling. Jag vet inte. Han tränade Sylvia, en klubb som inte har tillräckligt mycket pengar för att köpa färdigt. Hellberg hade inget val. Men det återstår väl att se om han kan ändra på utvecklingen bland unga i IFK. Vi får hoppas.


Vi får ändå vara glada att IFK:s nya tränare inte heter Håkan Ericsson. Han som först åkte ur div 1 med Nacka - Där han blev utbränd, av pressen? - och sedan först tog IFK ur Allsvenskan och sedan fick lämna IFK efter att kört ner klubben i botten i Superettan. TACK FÖR ATT VI SLIPPER DEN KARL`N


Ohlin avgår

Ohlin avgår med omedelbar verkan. Fredrik som satt i två av grupperna hoppar nu av. Det ska ha funnits en inre kritik mot att Ohlin satt med i både Fotbollsgruppen och marknadsgruppen. Med tanke på att han ska sluta och då inte bör vara med och bestämma framtiden. Han sitter formellt med i styrelsen till årsmötet.


Hur kan alla vara så säkra på att IFK:s nya tränare heter Göran Bergort? Är det för att Norrköpings Tidningar och Folkbladet skrev att "" Bergort är ett alternativ"". Jag säger inte att det inte blir Bergort. Men sällan har väl en människa sågats så mycket för ett jobb han ännu inte har fått.


 


Bergort?

IFK har en ny tränare klar. Vem? Det får vi veta inom snar framtid. Att Cratz får lämna kan jag tycka är synd. Men det är en naturlig process att låta en ny tränare välja sidekick själv. Men varför då behålla Sulo?


Bergort kan vara IFKs nya tränare. En div fyra tränare - Ringarum - som har spelat i IFK. Det vet alla. Men vad han kan som tränare är vi inte många som vet. Jag tänker inte säga att det är fel. Men man kan ändå tycka att det känns som en ny kompisvärvning. Ser hellre Alm. Men om han är ett bättre lämpad än Bergort är svårt att säga. Men vem det nu än är så önskar jag personen i fråga lycka till. FÖR DU KOMMER ATT BEHÖVA ALL LYCKA I VÄRLDEN.


Det är fortfarande inte helt klart vem som blir ny sportchef i IFK. Alla förutsätter att det blir Tony Martinsson. Men inget är klart. Det ska också anställas två andra. En inom marknadsföring och en ny Eva Åberg.


Flera bud på Amuneke. Men alla verkar vara för låga.


Bamberg stannar. Det är vad jag tror iaf.


Beklagar uppdaterings frekvensen på Bloggen. Men det är mycket annat för tillfället.


Vad händer?

Vad händer egentligen innanför väggarna på klubbhuset? När kommer diagnosen? Eller skippar man helt enkelt att ställa någon och försöker nu att gissa på olika sjukdomar? Vem bestämmer vad och när ska det vara bestämt?


Klockan tickar. Den rinner mot nytt år. Men från IFK är det tyst. Det kan betyda vad som helst. Antingen presenterar klubben en vattentät plan. Eller så får vi pannkakssmet.


Jag har mejlat några frågor - Det gjorde jag för några dagar sedan - men har inte fått något svar. Har IFK mycket att göra så ska man inte slösa tid med en wannabe skribent som mig. Men det skulle vara roligt att få veta - iaf lite - vad som pågår och hur nära man ligger en tränare. Men ni kan räkna med att få läsa det i någon av morgontidningarna för jag lär inte få någon info. Mina mejl ligger troligtvis i skräpposten.


Om det är någon som vill följa Silly Season så har PVH en bra sida.


Är Pligg något för IFK? Jag vet inte. Det beror väl på vad som händer med Bamberg. Om han - mest troligt - sticker så kan IFK tänka som så att man vill ha rutin. Men annars ser jag Pligg som en kortsiktig lösning. Han håller troligtvis inte i AS om nu IFK går upp direkt. Vilket vi får hoppas.


Thorda? Nej tack. Men det är en smaksak.


Det skulle vara intressant att få höra vad IFKsupportrar skulle vilja ha för huvudsponsor på tröjan om Holmen slutade sponsra. Själv skulle jag helst se Bwin. Och det enbart för att dom sponsrar Real Madrid och Milan. Och snart Bayern Munchen. Det hade varit jäkligt coolt. De fyra stora:)


Bye Bye

Kevin Amuneke visar Sverige vilken lösaktig liten skit han är. Han berättar för Eurosport att han vill glömma tiden i IFK och skyller allt på de andra spelarna i laget och på tränarna - Hans egen mentor..... - Sedan maler grabben på om att han tycker att Arsenal och Barcelona skulle passa honom bättre. Det finns gott om labila människor. Men den killen tar ohotat priset.


Skulle vara intressant att höra vad de andra spelarna i IFK tycker om Amuneke. Och man börjar undra om snacket om Landskrona stämmer. Där alla var rasister och att han ska ha blivit spottad i ansiktet.


Nu vill jag bli av med killen så snabbt som möjligt så vi slipper allt gläfsande från Nigerianen. Må vi aldrig ses igen.


Amuneke har ändrats sig i frågan om Sverige. Först hette det att Sverige inte passade honom. Nu kan han helt plötsligt tänka sig en annan klubb. Om dom spelar alla bollar på Amuneke vill säga. För annars sätter han sig och surar.


Att IFK har spelat skitfotboll och långa bollar på vita tröjor kan jag hålla med om, men någon gräns på dålig självinsikt måste det finnas även hos en blivande Barca stjärna som Amuneke. För är han verkligen så överlägsen i sitt spel? Jag kan ha blinkat när han visade all den briljans som ska ta honom till antingen Wengers arme eller till Peps Katalaner.


Jag skulle vilja skriva lycka till, men min mamma har sagt att det är fult att ljuga.


Lindahl ny marknadschef

En ny marknadschef i Johan Lindahl är anställd. Ytterligare en person kommer att anställas inom marknadsgruppen. Vem? Jag vet inte men han blir säkert klar innan årsskiftet.


Ny sportchef? Nä, Tony Martinsson heter vår nästa sportchef. Med all sannolikhet.


Det har tillkommit tak och till viss del väggar på teknikhallen.( Så att alla flyktingar hänger med) Jag ska försöka lägga upp lite bilder inom en snar framtid.


Kalmar vann SM guld, men alla snackar gnaget. Är`e det som kallas Stockholmssyndromet?


Johan Lindahl och jag är från samma stadsdel och jag har pratat med honom många gånger i mitt liv. Jag förväntar mig mer info än alla andra. Jag förväntar mig att alltid få veta vad som händer först. Helst före de andra i styrelsen. Jag har ju för faan pratat med killen.


Lindahl spelade fö i IFK som liten grabb. En liten Navestadsgrabb.


Har för mig att Lindahl skulle skriva en bok en gång i tiden. Om vad har jag ingen aning om.


Johan Lindahl är en jäkligt trevlig människa som har stor kunskap inom marknads och försäljningsområdet. Och det skriver jag inte bara för att han är från Navestad, eller för att han ska börja smyga info till mig.9 frågor

Mejlade Fredrik Ohlin igår och fick svar idag. Inga banbrytande svar precis. Vilket jag förstår, men jag är ändå nöjd med att fått svar och att jag fick det så snabbt.


1)

Hur nära är Amuneke en övergång till en annan klubb? Och vilken/vilka klubbar har visat intresse.


FO: Inga kommentarer

2)

Det har ryktats om att Bamberg kan gå gratis. Stämmer det? Och vilka klubbar har visat intresse?

FO: Nej, han kan inte går gratis. I övrigt inga kommentarer

3)

Finns det ett intresse för Haglund bland andra Svenska klubbar? Och om. Vilka?


FO: Det gör det säkert men vi har inte fått ngt bud. han spelar i landslaget vilket gör att många kan se honom. Men som sagt inga bud från någon.


4)

Hur många namn har ni på listan över potentiella tränare? Och hur nära ligger ni att signa någon?


FO: ca ett tiotal


5)
Hur långt har ni kommit i rekryteringen av en ny marknadschef?


FO: Sköts av Björn Johansson (kanslichef). Klart före årsskiftet


6)

Hur nära är ni ett nytt namn på arenan? Och är det lokala företag eller nationella som ligger närmast?


FO: Ringborg jobbar på medfrågan


7)

Kommer ni att sälja namnet på teknikhallen separat, eller ingår den i arenanamnet?


FO: Arenanamnet


8)

Har ni börjat att titta på några nya spelare? Och vart ser ni att det först och främst bör förstärkas?


FO: Inga kommentarer


9)

Kommer en ny tränare att få välja assisterande coach eller är det redan spikat att Cratz och Sulo ska var det?


FO: Cratz och Sulo har avtal


Sista natten med AS

Sent ska syndar`n vakna. Men IFK vann och det är vad som räknas. Att det var mot ett oinspirerat Bajen skiter jag fullständigt i. Men det är nu dags för en rejäl uppryckning och börja bygget mot en snabb återkomst.


Att IFK gör fem mål tillhör inte vanligheten, men att man läcker den första kvarten har nu blivit en trend.


Att Telo får göra mål och att Lönn fick testa på Allsvenskt spel glädjer mig. Det är dom vi ska bygga vår framtid på.


Publiksiffran? Hela 2 380 personer hade tagit sig till Parken. Egentligen inget att bråka om. Men att Hästen hade 3 861 är imponerande. Eller? Hästen snittar runt 1 500 i vanliga fall. Men då måste man betala. Nu var det gratis och hallen var nästan full. Lite komiskt kan tyckas. Många snikna själar finns det.


Man kan också undra om det var en sk utjämning i Norrköping under söndagen. Ett lag som aldrig vinner, vann. Ett lag som alltid vinner, förlorade. Synd, men Hästen är redan klara.


Lars Blomgren

Nya arenachefen är klar. Det blev rektorn Lars Blomgren. Har inte en aning om vad han har för meriter eller om han är rätt man. Men jag vill bara säga välkommen till IFK Norrköping. Och jag hoppas att det kommer att arrangeras några bra konserter på Parken. Vill inte vara ledande men jag säger ändå Number of the beast......


PÅ lördag delar E.ON ut femhundra biljetter till matchen mot Hammarby och IFK kommer att sälja souvenirer på Linden mellan 11:00 - 14:00. Bra. IFK måste synas. Speciellt nu i den prekära situation som klubben befinner sig i.


Matchen mot Hammarby är borttagen från Tv- tablån. Två matcher skulle tas bort och det känns naturligt att den matchen inte kommer att visas.


 


Dom kallar oss för Peking

Vad var det egentligen som hände för ungefär femton år sedan? Hur kunde en stor och stolt klubb förvandlas till en lite pojke?


När världsmakten väljer nytt går IFK i mottsatt riktning. Man plockar in gamla rävar som har haft ett finger med i förfallet på ett eller annat sätt. Många av dom skulle aldrig erkänna det, men till skillnad mot vad klubben tror så vet jag att Norrköpingssupportrar inte är blinda eller dumma. Och frågan är vad dom nu kan tillföra som dom inte kunde då de jobbade för klubben?


Men jag är inte den som är den och tänker luta mig tillbaka och bevaka utvecklingen. Det har skett större mirakel i den här världen än att IFK faktiskt kan återfå sin glans.


Vad jag förstår så har PSI sin starke man Ekström med. Jag skulle nog kräva att få in hela ligan i den ekonomiska gruppen om jag låtit klubben pissa bort mina pengar.


Vilka Mårten Jacobsson och Jörgen Lindström är har jag ingen aning om, men jag hoppas att dom har kunskaper som vissa i styrelsen saknar.


Varför blev supporter grupperingarna så intressanta helt plötsligt. IFK har enligt Peking Fanz varit iskalla mot dom. Men när Djävulen står i tamburen så....


Sedan så har vi det sk gräset. Jag är inte glad. Det kan jag säga direkt. Fuskgräs på våran nya arena. Jag vet att dagens fuskgräs är bättre än det som ligger på träningsplanen. Men jag är inte glad. Inte på långa vägar.


IFK försöker nu också att göra sig en hacka på det riktiga gräset. För bara 500:- kan ni få en bit av Idrottsparkens gräs som ett minne av alla besvikelser. Tvivlar på att det blir någon längre kö.


Ytterligare några klubbar har sållat sig till dom som är intresserade av Amuneke och Bamberg och det positiva är att IFK tror att dom får mer för Amuneke än vad klubben betalade.


Gratis att gå på Hästen nu på söndag. Glöm inte det.


6-0

Orkar inte skriva något så jag tänkte klistra in citat från andra bloggar.


Väl hemma tyckte Tuva synd om Norrköping och i synnerhet Micke Blomberg. "Jag känner honom, han kunde fått ett mål" sa Tuva och jag ifrågasatte hennes lojalitet. "Såg du inte att han kapade mig?" undrade jag, men hon tyckte ändå synd om honom.

//// Rydströms Blogg. Expressen


Det senaste året har varit turbulent och Jingblad kom för sent ur startblocken efter segerfesten förra hösten och egentligen har ingen av hans värvningar lyckats.
Kevin Amuneke, Felix Magro, Russell Mwafulirwa, Marcin Burkhardt och Imad Khalili har alla floppat - och finansiärerna som pröjsat för köpen är inte nöjda, enligt vad jag hör.

//// Lundhs Blogg.


För det är inget snack att IFK Norrköping har förutsättningar på de flesta områden (finansiellt, publikt, intressemässigt, storlek på staden, talangtillväxt) som gör att man borde vara ett allsvenskt topplag - och det år efter år.

//// Lundhs Blogg.


Kalmar kommer att vinna allsvenskan 2008.
Det är en mening man inte får säga högt här nere, men det är så det känns. Efter 3-1 mot Gefle behöver de i princip bara klå The Football Club Formerly Known as IFK Norrköping.
Den chansen missar de inte.

////Orrenius


Norrköpings Tidningars utsände gav David Elm en DVD-film efter matchen. Titeln? "Terror på Elm Street" så klart.
- Det gällde att vad. De trodde att Kalmar skulle bli sämre än femma i år, berättade David.
Blev inte riktigt så.

////Orrenius


Det fanns ändå några Norrköpingsspelare som kämpade och det är dem man känner för en sådan här match. Jag tänker främst på lagkaptenen Micke Blomberg. Han är inte värd mespelare med så pissig inställning.

////OrreniusLycka till

Jingblad sparkas. Spong lämnar och Amuneke vill inte vara kvar. IFK lever. Det är det ingen tvivel om. Att klubben gör det på en busunges vis är en annan sak. Det kommer att hända en hel del under kommande månader. Många ska rädda sina egna skinn och då kommer det att offras några till höger och vänster. Att Jingblad fick gå är naturligt. Oavsett om man tycker att det är hans fel så får en tränare alltid skulden. Det finns andra i klubben som borde följa honom bort. Långt bort. Men som stretar sig kvar med näbbar och klor. Några av dom var troligtvis med och tog beslutet om Jingblad.


I december kommer framtiden att presenteras. Jag är inte speciellt nyfiken. IFK har alltid kunnat snacka för sig men sällan stått pall för sina ord. För inte tror väl alla att det bara var Jingblad som har varit ett problem i år. Har han stått för alla beslut om nyförvärv. Har han ensam bestämt att han ska scouta i Sydafrika? Det tvivlar jag på.

Så nu ska klubben tvätta av sig skiten. Man ska lukta Old spice när nyårsafton är över och ett nytt år har ringts in. Ett lag ska byggas eller behållas. En tränare ska tillsättas utan att få välja sin följeslagare. För IFK har redan bestämt att Cratz och Sulan ska vara kvar i ledartrojkan. Varför. Frågan någon som vet.


Bli inte förvånade om någon gammal goding tillträder som tränare. Någon som har åkt gratis på tränarkarusellen i flera år. Någon som har ett namn i fotbolls Sverige. Men som sparkats från sin senaste klubb. Någon som gjorde ett kanon år som tränare för ungefär tio år sedan.

En man i sina bästa dagar som kommer att påstå att han vill satsa på unga killar, han ska göra som Göteborg. Men som väljer feghet och skrynkliga gubbar när det börjar kärva.
 

Lundberg hoppar av och hyran höjs med sju och en halv miljon nästa år. Jag kanske är överkänslig men nog känns det lite olustigt. Vad händer om klubben inte får ihop pengarna? Hur lång tid tar det innan man slutar att andas och dör? Kan det vara så att klubben tagit sig vatten över huvudet. Jag vet, kanske lite överdrivet. Men skulle jag säga att jag litar på gänget i klubbhuset så skulle jag ljuga. Inget skrämmer mig så mycket som att öppna morgontidningen och inse att vi inte finns längre.


Hur mycket får IFK för Amuneke? Hur mycket får man för Bamberg om han nu säljs. IFK har pissat bort ett antal miljoner på bänknötare och annat gott och blandat. Förväntar sig IFK att få tillbaka dom pengarna eller är man nöjd med lite spill? För pengarna kommer att behövas. Det är det ingen tvivel om längre


Spong skrev på för Gais. IFK styrelsen kände sig svikna. Spong själv påstår att han inte fått något kontraktsförslag och han visste inte heller varför. Så hur ligger det till. Ska alla vänta tills IFK får lust att göra något eller hittar Spong på? Jag tror på det första.


Sätter en hundralapp på IFK mot Kalmar till oddset 15.00 på Bet 365.


RSS 2.0