DIF vs IFK NORRKÖPING

En jämn match mellan Djurgården och IFK Norrköping som slutade oavgjort 1-1 spelades på ett öde Stockholmstadion ikväll. Men det kunde ha slutat med tre poäng. I slutminuterna kom Magnusson en sekund försent för att peta in ett inlägg från IFK:s högerkant I öppen bur. Men IFK har som vanligt inte marginalerna på sin sida. Annars var det inte någon höjdarmatch och slutresultatet måste ses som rättvist.

Att Stockholmarna har gnällt på att "lallarklubbarnas" publiksiffror är orsaken till publik bortfallet i Sverige gör kvällens publik till årets skämt. Hela 5 332 hade tagit sig till matchen.

IFK började lite trevande och såg konstigt nog lite loja ut i närkamperna, men växte mer och mer för varje minut som gick. Och efter bara två minuter in på den andra halvleken kunde en av matchens bästa spelare Rikard Spong nicka in 0-1 till IFK på en feldömd hörna. IFK håller uppe spelet väl och Djurgården känndes inte speciellt farliga i sina anfall, men efter ett inlägg från högerkanten lyckas Djurgårdens brasse Enrico kvittera efter att Rönneklev missat sin markering med någon meter och ännu en gång straffas IFK pga dåligt markeringsspel.

IFK har tagit fem poäng på de tre senaste matcherna och har nu häng på en kvalplats. IFK ligger fyra poäng efter Gefle med sex matcher och arton poäng kvar att spela om. I nästa match möter IFK ett Gais som kommer från en 0-4 förlust mot Halmstad. Vi får hoppas att Gais är på väg in i en svacka och att Norrköping nu backar upp sitt fotbollslag rejält. 10 000 ska kunna lyfta på arslet och palla sig upp i en sådan viktig match som den som spelas på Parken den 6 oktober.