IFK,mitt kära lilla IFK.

Fotboll kan vara skönhet, glädje och berusning. Fotboll kan vara underbar och adrenalin framkallande. Men den kan också vara skittråkig. Som IFK supporter finns det inte mycket till glädje. Om någon skulle fråga mig om 10 år vad jag kommer ihåg från 2008 så skulle jag inte behöva tänka speciellt länge. Det var humörsvängningens år. Först glad som få, sedan jävligt besviken. Ser man till hela säsongen kan man konstatera snabbt att vi har en defensiv som inte funkar. Hur vuxna människor kan ha så svårt att lära sig av sina misstag kommer jag aldrig att förstå. Och när nu säsongen lider mot sitt slut har vi misslyckat med nästan allt vi tagit oss för. Att vara så jävla sist som IFK är idag är skrattretande för en klubb av IFK:s proportioner.


1 poäng mot Örebro är 2 poäng för lite. Det hjälper heller inte att Gefle har Ljungskile hemma i nästa match. Med 6 matcher kvar ligger vi 5 poäng efter Gefle. Vi har också en match mindre spelad. Men vad spelar det för roll när spelarna vägrar vinna. Och vad är det som talar för att IFK ska vinna 3- 4 av de återstående matcherna när dom bara mäktat med att vinna 3 av 23 matcher på hela säsongen.


Att IFK gav fan i att värva förstärkningar till backlinjen är tyvärr ett tecken på att man aldrig förstod vad det handlade om. För så bra defensiv hade vi inte i Superettan. IFK släppte in 29 mål på 30 matcher i en serie som är så oerhört mycket sämre än Allsvenskan. IFK vann serien förra året på att man öste in mål och inget annat( 62 st). Så nu sitter vi här och ser vårt älskade lag få sig lektion efter lektion i konstarten fotboll och vi kan inte göra ett jävla skit åt det. Örebro däremot gav oss inget utan snodde bara 2 poäng:)


Många skulle hävda att det inte är kört än. Ok, det är möjligt att jag går händelserna i förväg. Men en sak som är nog så viktig att komma ihåg är att få klubbar presterar lika dålig fotboll som IFK när det gäller som mest. IFK är ett unikum på den fronten, eller kanske för profillösa.


På torsdag väntar Djurgården på Stockholms stadion. Att påstå att 3 poäng är en nödvändighet är troligtvis årets underdrift. Så vad gör man ? Håller tummarna och ber om ett mirakel. Jag vet inte, men nog krävs det något utöver det vanliga för att IFK ska lämna Stockholm med en fullpoängare.


Nää. Nu ska jag sluta gnälla och gå och lägga mig.


Örebro vs IFK Norrköping

  vs   


Berhn Arena Klockan 19:00

IFK har inga avstängningar.

Örebro har inga avstängningar.

Domare: Jonas Eriksson


 

Imorgon möter IFK Norrköping Örebro på Berhn Arena. Ett Örebro i form. Laget har inte förlorat på 8 matcher och känns väldigt starka för tillfället. Men även IFK har nu sin bästa tid på säsongen och med kniven på strupen räknas inget annat än 3 poäng när de springer in på konstgräset i Örebro. Att matchen anses vara ett derby spelar nu ingen roll då alla matcher är lika viktiga för ett IFK som är nere för räkning. Med två matcher inom loppet av bara några dagar har nu IFK chansen att ta upp fighten om en kvalplats, men då krävs det stenhårt arbete och en 100 % fokusering från det att domaren blåser igång matchen tills det att han blåser av den. Inga enkla markeringsmissar eller halvslöa insatser är acceptabla om vi ska spela Allsvensk fotboll nästa säsong. IFK kommer även att ha ett bra stöd från läktaren då flera hundra Norrköpings supportrar kommer att stötta laget på plats. Jingblad väljer att mönstra samma elva som vann mot Malmö.


Ibrakovic och Mrdjanin är tillbaka efter avstängning. Men IFK väljer att inte ta med dom till Örebro.


Förra mötet klubbarna emellan slutade 0-0.Publiken sviker

Svenska fotbollsförbundet ska nu utreda varför Allsvenskan tappar i publik. Många anser att det är pga utökningen till 16 lag. Bla så tycker David Tanentsapf (Aftonbladet) det. Han snackar om att "lallarklubbarna" är det stora felet. Med det menar han alla klubbar utanför Stockholm, Göteborg och Malmö. Men är det verkligen så? Många stirrar sig blinda på publiksnittet, men vad man inte förstår är att snittet inte alltid talar sanning. Flera lag har dåliga siffror i större delen av matcherna. Sedan spelar dom ett eller fler derbyn och snittet skjuter i höjden. Djurgården och IFK Göteborg är två av dessa lag. Göteborg hade 29 801 personer på derbyt mot Gais. Klubben snittar ca 9 200. Djurgården har haft 20 346 mot Hammarby och 22 312 mot AIK i sina två hemmaderbyn. Djurgården har ett snitt på ca 11 000.

Det kanske är storstads lagen som är det verkliga problemet i Sverige. Lag som borde kunna snitta över 10 000 utan derbyn. Men som sällan gör det.


Malmö är visserligen ett lag som snittar ca 11 000. Men om ska se till invånarantal och det faktum att klubben inte har några konkurrenter om publiken i sin hemstad så får det snittet anses som dåligt. Att en klubb som Ljungskile inte snittar mer än ca 3 700 beror på att det bara bor 5 000 människor i staden. Att IFK hamnar under 10 000 strecket är föga förvånande med tanke på vad klubben åstadkommit under säsongen. De trogna supportrarna går alltid på matcherna men många personer med ett lagom stort intresse stannar hellre hemma.


Ett problem ligger i att Allsvenska lag säljer sina bästa spelare till första klubb som lägger ett bud. Det kan vara allt från en bottenklubb i Danmark, Norge eller Holland till halvkassa Engelska klubbar.

Svenska klubbar säljer så gärna ett SM guld för några miljoner och hävdar att det är en nödvändighet för att klara elitlicensen. Att Kalmar nu ändå ser ut att klara av ett guld är nog tur för dom. För att sälja sin bästa spelare i jakten på guldet framstår som oerhört korkat. Trots att priset lär ha legat runt 20 miljoner. Kvar blir en liga full av spelare ingen annan i världen vill ha.

Att Sverige är unika med ett spelschema som gör att man ibland måste vänta i 5 dagar på att få se hur tabellen ser ut efter varje omgång, lär inte göra saken bättre.


Ett annat kan vara priset. Det kostar 200-250 kronor för en vuxen att få se IFK Norrköping från sittplats. Jag vet inte vad övriga lag tar i inträde, men jag kan tänka mig att det ligger på ungefär samma nivå. Hur många marginal supportrar eller barnfamiljer vill betala så mycket pengar? Jag gnäller inte över priserna för min egen del utan jag påpekar nu bara vad som kan ligga bakom publiktappet. En intressant sak är att det går att komma in på Curva Nord på Olimpico i Rom för 15 Euro. Det är visserligen stå plats, men ändå.


Fotbollsförbundet kämpade länge för att kunna sälja TV- rättigheterna till Allsvenskan. Kan det vara så att det då också sålde fotbollstittandet rakt in i tv-soffan?

Det är även möjligt att huliganproblemet förstör till viss del. Men kan man skylla på det i en match mellan Trelleborg- Sundsvall (1 427).Nja. Det känns lite överdrivet.


Jag skulle vilja veta vad Svenska fotbollsförbundet har som åtgärdsprogram för att få upp publiksnittet igen. Troligtvis har dom ingen plan överhuvudtaget och kör helt enkelt den gamla vanliga " Vi ska sätta oss ner och utvärdera situationen". Ja, du Lagrell. Det gjorde fotbollsförbundet när det gällde Svenska cupen också. Vad man kom fram till? Jo, nämligen att lägga ett dussintals matcher i fotbollsmetropolen Gävle. Det gick käpprätt åt helvete, om man ska utrycka sig milt.

Lagrell och kompani ska också ha en undersökning gjord av Aftonbladet som underlag. Underbart, jag hoppas att även andra skvallertidningar får säga sitt. Skulle hemskt gärna vilja höra vad Se och hör eller Hänt extra har att säga i frågan.Äntligen

Det finns dagar där allt är som vanligt, sedan finns det dagar som den 23:e september. Då en dålig trend bryts och segervrålet ekar över Norrköping. Då världens vackraste fotbollsklubb äntligen lyckades göra ett mål mer än motståndarna och bärga tre poäng. Det satt långt inne, det ska medges, men vad spelar det för roll när vi kryper närmare en kvalplats. En vacker höstdag fick ett lyckligt slut och nytt hopp åt en skara sårade människor.


IFK började det klassiska mötet bäst och kunde göra 1-0 i den 12:e minuten. Kevin Amuneke kom helt ensam med Malmös målvakt och kunde sätta bollen förbi Skåningen till de prövade supportrarnas stora förtjusning. Samme Amuneke hade lite senare ett stolpskott efter att han tagit sig förbi en Malmö back. När han sedan föll/kolliderade med Malmös målvakt skrek hela parken på straff. IFK fick inte visa reprisen på situationen då svenska fotbollsförbundet förbjudit klubbar att göra det. Man fick istället vänta tills pausen och då såg det inte ut att vara straff. Men första halvlek var IFK:s och det kändes som att man var det starkare laget.


Andra halvlek blev en nervös historia då Malmö kom tillbaka in i matchen, samtidigt som IFK började att backa hem. Det kändes som om osäkerheten infann sig bland spelarna och den första halvlekens spel var som bortblåst.

Malmö pressade på för ett kvitteringsmål och IFK slog ifrån sig. Det var nästan så att man såg kvitteringen för sitt inre och naglarna kortades ner till små stumpar. Men ett krigande IFK kunde täta bakåt och spela på resultatet, samtidigt som ett jagande Malmö inte riktigt fick till några vassa chanser. Lagen var bäst i varsin halvlek om det nu spelar någon roll.


I IFK gör hela laget en stark insats och kritiserade Blomma gör säsongens bästa match. Att Sama är tillbaka betyder mycket för klubben, killen springer och kämpar i 85 minuter och kommer att bli oerhört viktig i kampen om kvalplatsen.


En intressant sak som hände under matcher var det verbala bråket mellan Roth och Arvhage. Efter en markeringsmiss i slutet på första halvlek började de båda gnälla på varandra och det fortsatte på plan även i andra. Men i det prekära läge som IFK befinner sig i är det dömt att det någon gång ska hetta till mellan spelare.


En besvikelse var naturligtvis den usla publiksiffran. Trots bra väder och klassiskt motstånd orkade bara 4 783 personer att ta sig upp till parken. Inte heller Malmös supportrar kände för att komma upp till Norrköping.


Marknadsföring.

Detta är ett svar på frågan om min syn på marknadsföring//


Det negativa med IFK är att de inte syns eller hörs. IFK måste våga ta en större plats i samhället. Nu har man två vimplar på spårvagn/bussar och en plansch vid busshållplatserna under matchdagar. Men vi är många som inte åker vare sig buss eller spårvagn och för oss syns IFK inte speciellt mycket. Mellan matcherna syns inte IFK överhuvudtaget. Varför inte börja med att promota matcherna i varje stadsdel i Norrköping. Stora posters som syns på de ställen där det finns samlingspunkter, tror att de flesta stadsdelar har minst en plats där folk samlas. Det kan vara allt från en park till ett köpcenter. IFK kanske också skulle besöka skolor och fritidsgårdar för att berätta om sig själva och på så sätt locka fler unga.

Man måste även börja synas i resten av Östergötland och Sörmland. Där finns det säkert många invånare som skulle kunna bli IFK supportrar. Personer som tycker om fotboll men som inte har något riktigt favoritlag. Där finns det mycket jobb att göra och hur marknadsförs klubben i Åby, Skärblacka eller i Söderköping?

Troligtvis inte alls.

En annan del är att höras. Radioreklam är ett måste i dag då en stor majoritet lyssnar på radio på jobbet och den finns i alla mobiltelefoner. Jag vet inte om IFK har någon radioreklam för tillfället för jag har aldrig hört någon. Man måste få ut sitt budskap och gärna ofta och då är radioreklam suveränt.


En annan marknadsföring är den som andra står för. Nämligen alla som bär en tröja, halsduk eller keps med IFK:s logga på. Men idag syns IFK nästan aldrig mellan matcherna, det är få som bär klubbens souvenirer och man måste ha en dator för att köpa tex en tröja. Det förlorar IFK väldigt mycket på eftersom ingen gör ett impulsköp genom datorn, det sker nästan uteslutande när man går i city och tittar.

Vad IFK borde göra är att öppna en souvenirshop inne bland gallerierna och på så sätt göra tröjor, halsdukar och kepsar mer synliga för köpare. Man kanske även skulle se över priset på matchtröjorna och diskutera om det inte skulle löna sig att sänka priset och på så sätt sälja mer. Flera klubbar i USA har ett riktigt bra sätt att synas. Man delar helt enkelt ut T-shirts vid inträdet och på så sätt får de tusentals vandrande reklampelare. I IFK:S fall skulle det vara ett fall framåt om 10 personer bar tröjan även vid ett senare tillfälle. Att IFK sänker priserna med 25% på alla souvenirer under matchdagen(För alla medlemmar) ska dom ha Creed för. Ett stort steg i rätt riktning.


Tycker också att IFK skulle kunna använda sig av staketet runt Parken  för att synas. Det åker i stort sett bilar fram och tillbaka på vägen hela tiden och varför inte förvandla staketet ut mot vägen till en reklamplats. Där man stort och synligt visar när nästa hemmamatch är. Eller visar nyheter om klubben.


Jag tror att IFK har ett gott rykte i regionen bland fotbollsälskare. Hos de unga fotbollspelarna kan det vara sämre ställt då IFK inte gjort sig kända som en talangklubb. Men överlag så tror jag att klubben är mycket populär speciellt hos äldre som minns storhetstiden. Men uteblivna framgångar får många av de yngre att välja andra klubbar och jag tror att stockholmsklubbarna tjänar mycket på situationen.


Jag hoppas att svaret var någorlunda ok.

IFK förstår säkert vikten av en bra marknadsföring men har nu mycket att stå i med bygget av nya arenan.


IFK VS MALMÖ FF

  VS    Matchen börjar klockan 19:00

I IFK Norrköping är Djordje Mrdjanin avstängd. Burkhardt är skadad och Blomberg är osäker på spel.

I Malmö FF är Edward Ofere och Labinot Harbuzi avstängda. Anders Andersson är tillbaka men kommer inte att följa med till Norrköping.

Det ska bli 15 grader och molnigt på tisdag

Biljettkassorna öppnar klockan 17:45

Domare: Jonas Eriksson


Haglund och Magnusson blir avstängda vid ett eventuellt gult kort.


På tisdag väntar ett klassiskt möte på Idrottsparken då IFK Norrköping tar emot Malmö FF. Två klubbar som idag är långt ifrån vad man en gång varit. Malmö FF ligger på 10:e plats och kommer från en 0-3 förlust mot Halmstad och har bara vunnit en match på de sex senaste. IFK förlorade senast mot Helsingborg med 3-4, efter en horribel start och har två raka förluster i bagaget. Så naturligtvis är det en måste match för IFK om man ska ha en chans att få spela i Allsvenskan även nästa år. IFK släpper laget efter måndags träningen.


Jingblad är tillbaka på bänken igen på tisdag efter sin sjukfrånvaro (Bältros)


På tisdag kan vi få se en 15 åring på plan. Alex Nilsson. Den unge anfallaren är uppkallad till MFF:s A-lag då klubben lider av anfallsbrist.


Senast lagen stötte på varandra var 2002, ett riktigt skit år.

IFK- Malmö FF 0-3 och Malmö FF- IFK 3-2.


Publiksnittet sjunker för varje match och är nu nere i 7458. IFK har räknat med 10 000. Att IFK:are inte kan stå upp för laget nu är synd och det bevisar ännu en gång att trenden fotboll kommer och går. Att bojkotta laget eller helt enkelt strunta i det pga att man inte är bra, kommer i slutändan bara att göra IFK sämre. Mindre inkomster betyder sämre spelare i framtiden.


Kom ihåg att IFK har 25% rabatt på souvenirer på matchdagen. Det gäller samtliga försäljningsplatser runt arenan.


Inget nytt verkar ha hänt ang Cakic så vi får avvakta och se.


Har haft med det här klippet förut,men ni får stå ut med att se det igen.


Nytt på gång


Ett extra årsmöte efter säsongen är att rekommendera. En ny marknadschef måste tillsättas och vem som ska bli ny sportchef måste bestämmas så snabbt som möjligt.

IFK måste klargöra om Jingblad ska fortsätta som tränare eller om han åter ska bli sportchef. Som marknadschef ser vi helst Reidar Svedal och varför inte anställa Sama som sportchef. Flera klubbar i Sverige har gått den vägen och är idag ledande inom Svensk fotboll.

Kalmar: Svante Samuelsson

Elfsborg: Stefan Andreasson

IFK Göteborg: Håkan Mild

AIK: Ola Andersson

För att nämna några.


IFK annonserar nu efter en marknadschef och en arenachef. Det är på dom positionerna vi ska ha duktiga affärsmän. Men som fotbollschef och ordförande måste det vara personer med stor fotbollskunskap.

Tycker att det är bra att IFK går ut och söker kompetens genom annonsering.Jag hoppas ...

Jag hoppas att IFK ersätter Fredrik Ringborg med Reidar Svedal, vi behöver en kunnig entreprenör på den positionen. IFK borde iaf göra ett försök.

Nu väntar jag bara på att Lundin tar samma beslut och att IFK anställer RIKTIGA läkare till nästa säsong.


Ytterligare en konkurrent tog idag poäng när Gefle fick 1-1 borta mot Örebro.


IFK:s U21 fick idag bara 1-1 mot Enköping. IFK leder serien med 6 poäng före Degerfors.


Veckans dumstrut går till

Roman Pavlyuchenko i Tottenham för sitt uttalande.

""Rebrov varnade mig för att några saker. Bla att det bor många mörkhyade personer runt White Hart Lane och alla vet ju att dom ofta rånar folk så jag förstår att Rebrov alltid tog bilen till arena och det tänker även jag göra.""


När höstmörkret ...

När höstmörkret faller över Norrköping kan man konstatera att IFK faller med den. Förlusterna avlöser varandra och markeringsspelet liknar en cirkus, så naturligtvis förlorade IFK återigen igår. Att släppa in fyra mål i en match kan hända även dom bästa, men att snitta två mål bakåt händer bara dom sämsta. IFK har visat upp ett förvirrat försvarsspel hela säsongen och i flera matcher släppt in mål redan efter någon minut. Rekordet är mot Göteborg då man släppte in 0-1 i första anfallet redan efter 14 sekunder. Allt för ofta har IFK upprepat samma misstag om och om igen, att man aldrig lär sig har varit klubbens adelsmärke i år.


Förväntningarna var stora på dom vita och längtan var äntligen över när 11 000 slöt upp på festen vid rådhuset. Och alla har vi väl hört, den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Det gäller inte IFK supportrar har vi nu fått lära oss. Jag kommer ihåg når man stod/hoppade framför trappan på rådhustorget och drömde att "De gamla goda tiderna" återigen skulle upprepas. Vi hade mosat Superettan och i överlägsen stil gått upp i Allsvenskan. Många var vi som var övertygade om att laget vi hade skulle klara av en övre placering i Allsvenskan redan då, även kvällspressen öste beröm över IFK och rankade klubben som ett av de bästa i Sverige.


Under världens längsta försäsong köpte man tidningar av alla dess slag för att få veta vad som pågick, vilka spelare vi skulle värva och hur laget skulle stärkas för att redan första året vara med och kriga om en topp placering. Ryktena var många och namn droppades lite här och där. Vi visste då att Thordar skulle sluta och att han var tvungen att ersättas. Idag vet vi att det tog IFK nästan ett halvår att göra det. Eftersom jag under hela ""Silly season "" var övertygad att IFK skulle klara sig bra med det lag vi hade blev jag inte orolig då IFK presenterade den ena bänknötaren efter den andra. Jag och många andra var naiva, det ska erkännas.


När sedan Amuneke värvades kände jag en lättnad över att vi iaf fått en av anfallare av hög klass. En känsla som jag också fick när Burkhardt värvades. Om dom har infriat dessa förväntningar kan man diskutera men jag förstår IFK, för troligtvis fanns det inte många spelare på listan över spelare som ville till IFK som var bättre. Trots att jag med flera gärna ville tro att IFK lockade mer än vad vi faktiskt gjorde. Att spelare som Russel och Djordje kommit under sommaren har inte gjort IFK bättre, dom har säkert potential att bli två stora tillgångar men vill dom spela i Superettan?


Redan några veckor innan premiären började det hetta till då Djurgården hävdade att de skulle ta över Norrköping, IFK gjorde sitt bästa för att stoppa det och ordkriget mellan supportrarna var igång. Folk köade utanför klubbhuset och haussen var enorm. Äntligen skulle ett av fotbolls Sveriges största lag göra comeback i Allsvenskan och återerövra den förlorade hedern. IFK skulle 2010 ta steget ut i Europa och bli vad man än gång varit. Men när återtåget som man nu hade biljett till lämnade perrongen satt IFK fortfarande kvar.


IFK hade redan under förra året tackat sina supportrar för stödet genom att höja biljettpriserna efter halva säsongen och fortsatte sedan i den Allsvenska premiären med att köra ut sina egna från berget. Att man inte bara erkände felet och bad om ursäkt förvånar mig. IFK valde istället att ljuga i tv om att alla var nöjda och där tappade man säkert en knippe supportrar. Några månader senare gick IFK ut i pressen och gnällde över att supportrarna inte stöttade tillräckligt bra. Men att dom själva underpresterat på alla sätt och vis verkade man inte förstå.


Många var vi som var glada över att först få se 11 omgångar, sedan EM slutspelet och efter det de resterande 18 omgångarna. För alla fotbollsälskare var detta en dröm. Det skulle visa sig att det bara var det för alla andra.

För när matcherna fortlöpte och vinsterna uteblev undrade man vad som hade hänt med det lag som varit så överlägsna i Superettan. Att det var en stor skillnad på de två serierna visste jag innan men att det skulle vara så här stor hade jag inte en aning om. Eller hade IFK blivit ett sämre lag med alla nya bänknötare, för både Ljungskile och Sundsvall verkar kunna göra ett bättre jobb. Med mycket mindre resurser. Att första vinsten dröjde ända fram tills den 11 omgången är ett bevis på att inte heller klubben förstod skillnaderna. När det är 9 matcher kvar ligger IFK 7 poäng efter Sundsvall på kvalplats och vad som tyder på att vi kommer att klara det här vet jag inte. För är det möjligt att släppa in så mycket mål på så många försvarstabbar som IFK gör och fortfarande ha en Allsvensk status nästa år?


Jag hoppas att till nästa år få se ett lag som består av dagens stomme. Men som satsar på unga talanger (Inte nödvändigtvis från Norrköping) som breddspelare. Vi måste värva unga och formbara spelare som har en framtid och sluta köpa bänknötare från andra klubbar. För IFK är ingen dussinklubb oavsett hur det går i år. Vi är en av de stora och måste också agera efter det.


Men glöm aldrig att under 40,50 &60 talet fanns det bara en kung i vikingaland


Ännu en förlust för IFK Norrköping

                 

                                  


                             3                           4


                    Amuneke 57"         Jönsson 12"

                    Bamberg 78"          Chansa 16"

                    Roth 90"                 Jönsson 19"

                                                  Kienast 84"


Publik: 5 775


I första halvlek visade IFK att man är några nummer för små för den Allsvenska kostymen. Helsingborg tilläts att göra 3 mål på 8 minuter och efter 19 minuter stod det 0-3. Då var chansen till 3 poäng redan borta.

I andra halvlek vaknade IFK till liv och man kunde reducera två gånger om. Men i den 84" ökade Helsingborg på till 2-3. IFK lyckades göra ytterligare ett mål på slutet genom backen Roth och pressade Helsingborg rejält de sista delen av matchen, men tyvärr så blev det inga fler mål.


Denna match har liknande mönster som den mot Hammarby borta, IFK hänger inte med i första och när motståndarna blir bekväma och segersäkra så låter dom IFK komma in i matchen igen. Att IFK inte håller i Allsvenskan är ingen hemlighet och vi får nu börja tänka på Superettan.


I IFK var Amuneke, Bamberg och Nurre bäst för dagen. Men även Magro och Sama får klart godkänt.


Förlusten svider ännu mer när nu Sundsvall tog 1 poäng mot Elfsborg.Helsingborgs begåvningsreserv hade tagit sig till Norrköping under lördagen och ett större bråk uppstod mellan supportrar vid Klinga väster om Norrköping.

Senare på lördagskvällen var ett antal Helsingborgs supportrar inblandade i nya oroligheter då de kastade flaskor mot Mc Donalds, samt krossat skyltfönster. De var även inblandade i bråk vid Palace.IFK VS HELSINGBORGS IF


   VS    


På söndag tar IFK mot Helsingborg på Idrottsparken. En livsviktig match för IFK.

Med tio matcher kvar och trettio poäng att spela om finns det inte tid för fler bottennapp och markeringsmissar. Mot Helsingborg måste tre poäng bärgas om vi vill spela i Allsvenskan även nästa år. Vi får hoppas att Henke är sliten efter två VM kvalmatcher och att hans form inte är som den ska.

Helsingborg ligger för närvarande på tredje plats och får ses som favoriter. Dom kommer från en 5-1 vinst hemma mot Hammarby, men har förlorat tre av de fyra senaste. Bla mot Gefle med 3-0 och Ljungskile med 0-1. Helsingborg har visat svagheter på bortaplan vid ett antal tillfällen och har fyra vinster på tio bortamatcher.

IFK kommer som bekant från en 2-0 förlust borta mot Halmstad men har tagit fyra poäng på de fyra senaste matcherna.


Senaste mötet mellan lagen slutade 2-2 på Olympia. (Målskyttar Burkhardt och Arvhage)

Senaste matchen på Idrottsparken slutade 1-0 till IFK. 2002. (Målskytt Fredrik Bild)


IFK Norrköping och Helsingborgs IF har mött varandra 101 gånger och IFK har 46 vinster. 26 matcher har slutat oavgjort medans Helsingborgs IF har vunnit 29.


Den första matchen lagen emellan spelades 1924 och slutade i förlust för IFK med 0-4.


Djordje, Magnusson och Haglund är en varning ifrån avstängning.


Matchen börjar klockan 17:00.

I IFK är Spong och Ibrakovic avstängda och Burkhardt är skadad.

I Helsingborg är Makonedele avstängd och Skulason skadad.

Det ska bli 12 grader och molnigt på söndag.

Biljettkassorna öppnar klockan 15:45.Burkhardt har fått sin diagnos, han lider av sportsmans hernia - idrottsmannabråck. Man blir mörkrädd när man får veta vad problemet var då en skribent på GoPeking redan för tre månader sedan ställde just den diagnosen, bara genom att höra symptomen. Men klåparna i IFKs läkarteam hade inte en aning om vad som var fel. Att en av våra bästa spelare inte har kunnat spela i flera matcher pga att några okunniga personer - som jag antar får betalt av IFK - inte vet bättre är bara ytterligare ett bevis på att vem som helst kan få ett jobb inom IFK.
♥Ett stort grattis till Vargarna som igår tog steget tillbaka upp i Elitserien.♥
Marknadsföring

Tänker inte tjata allt för mycket om poker. Men måste ändå ta upp en sak. Nämligen marknadsföringen. För hur marknadsförs IFK idag ? Med två vimplar på spårvagnar och bussar under matchdagarna. Med en plansch vid busshållplatserna. En halvtimme i NT24 (Vilket jag tycker är ett bra) Men vad gör dom mer ?

Inom poker världen så betalar man spelare för att använda kläder från just deras bolag i turneringar. Man sponsrar spelare för att synas och på så sätt växa sig stora inom branschen och locka mer spelare till sig.Jag menar inte att man ska ge bort tröjor eller sponsra supportrar, men att se sig omkring och lära sig av andra bör IFK göra. Se bara på USA, ett land där sport handlar om underhållning och där klubbar ofta delar ut T- Shirts åt sina supportrar när dom kommer i på arenan. Tröjor som troligtvist bärs även efter matcherna. IFK måste inse värdet på en bra marknadsföring och kunna utveckla den, för idag känns det väldigt dött på den sidan. Det finns även andra bevis på att status inte alltid byggs på framgångar på en fotbollsplan. Ibland kan man genom en stenhård marknadsföring och en sylvass attityd växa sig stora. Jag har skrivit det förut och om ingen tror mig så ta flyget över till England. England är inte bäst, men visst känns det som om varenda Asiat håller på dom. Och det ligger hårt arbete och en aggressiv marknadsföring bakom uppsvinget på den Asiatiska marknaden.Ibland känns det som styrelsen ser varumärket IFK Norrköping som om det marknadsför sig självt, att våra meriter automatiskt ger klubben supportrar eller sympatier runt om i Sverige. Så är det naturligtvist inte. Varumärket har flagnat rejält dom senaste åren och tappar hela tiden i värde. Ett värde som kan återställas med en genomtänkt marknadsföring, genom att se till att folk bär IFK tröjor eller andra souvenirer. Men då måste priset sänkas, idag kostar en matchtröja runt 600 kronor. Det gör även Real Madrids matchtröja.

IFK måste inse att det kostar pengar för att tjäna pengar. Att det är bättre att sälja två tröjor för 300 kronor än ingen för 600. För inte tror väl någon att öl märket Carlsberg som syns på varje stor turnering och som sponsrar Bla Liverpool skulle betala så mycket pengar för att synas om de inte tjänade på det. Eller att majoriteten av alla pokerbolag kontrakterar toppspelare och betalar inträdet till alla stora turneringar om dom inte skulle vinna på det i längden.

Naturligtvis förstår dom att man först måste ge för att kunna få och det bör IFK ta till sig.För hur ser allmänheten på IFK idag, som en storklubb där man blir välomhändertagen och välkomnas med öppna famnar, där man känner sig uppskattad. Eller ser man IFK som klubben där man kan bli utkörd trots att man har köpt biljett för att motståndarsupportrar får göra som dom vill. Där man sedan ljuger alla rakt upp i ansiktet då man hävdar att "" Alla var nöjda, vi såg hur det gick härifrån med ett leende på läpparna""

Eller dom som tillåter huliganer att hänga upp sina banderoller eller som ständigt är i fejd med sina egna supportrar. Några av Sveriges mest skötsamma.

Hur starkt är varumärket IFK Norrköping idag ?

Hur mycket pengar har IFK egentligen förlorat på att inte synas ?

Vad gör LHC som IFK inte gör idag ?


Fotboll och poker

I poker finns det två olika typer av spelare. Aggressiva och tighta. Det är fotbollens motsvarighet till offensiva och defensiva. Två olika sätt och två olika kulturer. Det är nämligen så att de aggressiva spelarna nästa alltid står som vinnare i de stora turneringarna inom pokervärlden, ett mönster som kan ses även inom fotbollen.

Se på Champions League. Senast vann Manchester United, en representant från världens aggressivaste liga. Dom mötte även ett annat lag från England i finalen. Nämligen Chelsea.

Ser man tillbaka på Champions Leagues historia så är Real Madrid de mesta mästarna. Ett lag som inte kan stava till defensiv.

Och vem kan glömma Turkarnas offensiv i EM, eller Grekernas defensiv i samma turnering. Feghet lönar sig ibland men i längden är det bara den modige som vinner.


Men om man nu inte har siktet inställt på att vinna går det alldeles utmärkt att tillhöra den tighta/defensiva spelstilen. Vissa lag har heller inget val. För att spela den offensiva stilen när man inte behärskar den är höjden på dumhet. Hur många är vi som kan se våra begränsningar ? Troligtvis inte speciellt många. Men det finns de som gör det. Ljungskile Bla. Ett lag som nästan alltid blir kallade för fotbollsmördare och som har blivit den defensiva fotbollens mästare (I Sverige). För oavsett om man drömmer om att bli som Real Madrid så måste man kunna se sina begränsningar. Alla lag måste inse vilken kategori de tillhör och spela den fotboll som passar just dom. Annars kan det gå riktigt illa.


Jag skulle kunna lägga till ytterligare en kategori. Nämligen " Vi försökte iaf att spela fotboll" Den mest avskyvärda av dom alla. Det är alltid lag som åkt ut som yttrar dom orden och så förolämpar man andra lag som hade förståndet att spela efter sina resurser och inte utge sig för att vara något de inte är. Men jag orkar inte, så jag skippar dom.


I poker finns det något som kallas bubblan - Det är alla placeringar som ger prispengar. Om man kan säga att turneringarna vinns av de mest aggressiva spelarna så ska man också påpeka att flera av bubblans placeringar innehavs av de tighta spelarna. Flera av dessa spelare lever på poker och har insett att man inte behöver att vara bäst för att bli rik. Vissa har insett att man kan bli bäst genom att hela tiden tillhöra bubblan och på så sätt hela tiden få möta de bästa.

Kalmar byggde sitt lag på ett defensivt spelsätt, tills man var tillräckligt starka och hade fått kunskap om hur den offensiva fotbollen skulle spelas. Då slog man om och blev ett av Sveriges starkaste lag och den stora Guld favoriten.


För IFK är det en lång väg att gå. Man måste börja om från grunderna och studera konsten in i minsta byggsten. Att lära sig från dom som har lyckats och våga ta åt sig av kritik och råd från andra.

Man blir inte bäst bara för att man vill bli det, man blir bäst när man har lärt sig behärska sina och motståndarens svagheter. Hade IFK varit en människa skulle Kognitiv beteende terapi vara att rekommendera.

Men som en pokerspelare måste en fotbollsklubb lära sig konsten från början. Det kommer att kosta mycket. Men som tiden går lär man sig att behärska de enklare sakerna i spelet och därifrån får man ta små steg mot sitt mål. Idag så faller IFK ofta på just de enkla sakerna och det har kostat oss allt för många poäng.


Dagens IFK är knockade och det är nu man måste välja. Antingen ligger man kvar och erkänner sig besegrade eller så reser man sig upp, borstar av skiten, torkar näsblodet och lägger nerfrysta köttbitar på blåmärkena och inser att allt för många slag är förlorade men kampen är långt ifrån över. Man måste få alla att dra åt samma håll och inse att det kommer att kosta blod, svett och tårar för alla inblandade om vi ska spela i allsvenskan nästa år.


 

En av världens bästa pokerspelare sa en gång.

""Det har kostat mig mer än vad en ny Cadillac skulle ha kostat för att bli den pokerspelare jag är idag""
Sverige

Två tappade poäng mot Albanien och beviset på att B eller tom C nationerna har utvecklats enormt. Att bokstäverna bara är en benämning på deras status och inte på det de uträttar på en fotbollsplan har den senaste tiden blivit uppenbart. Hade det varit för tio år sedan hade vi inte haft några problem med lilla Albanien. Men det har hänt mycket fotbollsmässigt i mindre fotbollsländer och inte bara inom landslagsfotbollen utan i fotbollen som helhet. Det är egentligen bara Sveriges klubblag som står stilla och trampar vatten. Se bara på Champions League. Lag från Cypern och Vitryssland har kvalat in och gjort en bedrift som vi inte klarat av på åratal.


Sverige gjorde inte någon bra match igår och varför inte Sebastian Larsson fick spela från start förstår jag inte. Istället så startade man med två ytterbackar i yttermittfälts positionerna - Wendt och Nilsson. Ett konstigt val med tanke på hur farlig Sebastian blir på frisparkar och hur överlägsen hans inlägg är. Jag gillar landslagets uppställning med 3-5-2. Men inte med vilka spelare som helst.


Sverige ställde även upp med Daniel Andersson och Linderoth som mer defensiva innermittfältare. Lagerbäck har sneglat lite på Spanien kan man förmoda. Men den stora skillnaden är att Spanien ställer två av världens bästa passningspelare på dom positionerna. Iniesta och Xavi.

Två spelare som det var länge sedan jag såg deras likar i spelskicklighet.

Den enda jag kan komma på är deras nya tränare och Barca maestron Guardiola som stundtals var helt felfri och som måste anses som en av fotbollshistoriens spelskickligaste mittfältare. Att han efter en lång karriär i Barca gick till Brescia och knaprade anabola ett tag tänker jag bortse ifrån. Men bara för idag.


Nu blir onsdagens match av en helt annan innebörd. Jag hade ändå räknat med tre poäng men nu är det ett måste. Att tappa poäng i två matcher mot Albanien och Ungern kommer att stå oss dyrt i framtiden. Så nu får vi se till att det inte händer.

Att Danmark tappade mot Ungern igår får vi se som en bonus och kan Danskarna upprepa det vid fler tillfällen så är jag nöjd. Portugal gjorde sitt jobb mot Malta igår och vann med 0-4.


England och Sverige

Engelsk fotboll blir rikare för varje år som går genom nya ägare och de enorma TV intäkter som varje klubb i Premier League belönas med. I Italien och Spanien är det nästan uteslutande inhemska ägare. Men i England är variationen stor och alla med en pengapung större än månen har chansen att uppfylla många pojkars barndomsdröm, att äga ett fotbollslag. Man förstår att England lockar, det är få länder i världen som har en lika populär liga som just Premier League.England är landet med en attityd som vi i lilla Sverige aldrig kommer i närheten av. Den som skriker "Vi är störst, vackrast och bäst. Alla som inte tycker det kan dra åt helvete." England är landet som fortfarande är helt övertygade att de är bäst trots att de missade EM slutspelet och hela England " vet" att de skulle ha vunnit turneringen om de bara hade kvalat in. Engelsk fotboll berör och hur många Svenskar har inte suttit framför TV:n klockan fyra på en lördags eftermiddag och skrikit och svurit åt dumburken för att den där svartklädda figuren med en pipa i munnen blåste helt galet igen. Och ja han håller alltid på motståndarna.


I Sverige har vi också en attityd. Nämligen " Jag tar en chansning att ingen såg eländet, därför ljuger jag och säger att vi var bra" .

Sverige personifierar fegheten och lögnen, vi står alltid där som ett gäng förlorare, men tycker uteslutande att det var roligt att få delta. Sverige styrs av mesar, från biljardbollen Lagrell till ex och kex i ledarstaben. Ett gäng som vägrar att lämna över till en starkare kraft som målinriktat skulle arbeta för att höja ribban på Svenskfotboll.


Även klubbfotbollen i Sverige håller på att dö, vi tappar våra bästa spelare till skitligor i Danmark och Norge och kan sedan bara titta på när de avancerar till Champions league eller Uefa cupen.

Att det handlar om pengar förstår jag, men att rea bort landslagsspelare till andra ligor är för mig obegripligt. Djurgården sålde Bla Källström till Rennes för runt 15 miljoner. Då hade han redan spelat i det Svenska landslaget. Vi har inte vad som krävs för att få vara med och leka med de stora pojkarna. Man måste ändra attityd om det ska bli bättre i det här landet och sluta att vara så förbannat mesiga hela tiden. För problemet är att övriga Europa vet att i Sverige kan man handla för reapris och få spelare som skulle kosta tre gånger så mycket i andra länder. Bara ett exempel är Bla den 19 åriga Belgiska talangen som Everton köpte från Standard för 180 miljoner. Skulle någon ha betalat den summan för en Svensk som var lika bra, eller rättare sagt skulle någon behöva det.


Jag ser tappet av spelare och känslan att vi är små och fega som den stora anledningen till att publiken sviker Allsvenskan. Idag är det lätt att räkna upp lagen som drar över tiotusen på sina matcher. Inte ens ett lag som IFK Göteborg lockar tillräckligt många för att komma upp i den siffran. En annan sak som slår mig är bärandet av matchtröjor mellan matcherna. Kommer inte ihåg senast som jag gick i city och såg någon bära en matchtröja av IFK Norrköpings. Däremot så ser man hela tiden människor med olika tröjor från Engelska lag. Varför det är så kan jag bara gissa mig till, men jag skulle tro att det har med stolthet att göra. Man bär den röda United tröjan eller den blå Chelsea tröjan med stolthet. Missförstå mig inte, jag är en stolt Peking supporter, men hur många känner stolthet idag. Hur många är det inte som bär på den eviga känslan av besvikelse och misslyckande när man pratar om IFK Norrköping. Det är lättare för själen att få glömma och dra på sig sin röda eller blå tröja och stoltsera på stan med de framgångsrika och de hyllade lagens klubbmärke över bröstet.


Jag tror att allt för många Svenskar känner att deras klubb aldrig kan stå upp och ge tillbaka - Om så bara en väldigt liten del av allt som vi givit dom.

IFK har tio omgångar på sig att vända det prekära läget, men vad talar egentligen för det.


Min kärlek till ett land med fish & chips ätande, Bulldogs tatuerade och fotbollsfanatiska människor är svår att förklara. Känslan att få beträda helig mark i London eller att ta sig en matbit på en parkbänk i Stanley park i Liverpool är en odödlig känsla som jag vill uppleva tills jag inte orkar att andas mer. För det är något speciellt med den där gråa och nederbörds älskande ön som alltid har ansett att världens bästa landslag bär vitt och har tre lejon över bröstet och det finns ingen som kan ändra på det. Och det är vad attityd betyder.


IFK i final

IFK till final i Östgötacupen efter straffläggning och där vänta vinnaren mellan Mjölby - Linköping. Telo stod för 3 mål, men motståndet spelar i vanliga fall i div 3.

Det blev inget nytt publikrekord då bra 300 personer orkade ta sig till Lambohovsvallen. Förra rekordet låg på 750 per.


Matchen mot Djurgården är nu spikad. Torsdag 2/10 kl 20:30 på Stockholmstadion.

Matchen kommer att direktsändas i TV4 Sport.


Det Europeiska transferfönstret är stängt och miljarder har byt ägare. Man city har fått en ny ägare i en Emiratisk miljardär. Han köpte Robinho och blåste Chelsea på brassen, men varför man väljer City före Real Madrid kommer jag aldrig att förstå. City kan bli en toppklubb i England, men då får man nog rikta in sig på att köra samma taktik som de Skotska storklubbarna Rangers och Celtic har gjort i åratal. Erbjuda enorma lönekuvert.

City ska också ha lagt ett bud värt 380 miljoner på Klaas-Jan Huntelaar men Ajax nobbade.


Sverige rasar på Fifa rankingen och som vanligt är listan helt obegriplig då lag som Rumänien (14), Bulgarien (16), Skotland (16), Israel (19), Ukraina (26), Polen (30). från Europa ligger före oss. Lägg även till ett knippe Afrikanska  och några mindre bra Sydamerikanska länder och listan framstår som om den blivit framlottad på senaste fyllefesten.


Leksand får inte längre heta Leksand Star då Dallas Stars har rätten till namnet. Tänk om ett gäng Kineser känner att ett bottenlag i Sverige inte är något de vill förknippas med och förbjuder oss att använda smeknamnet Peking:)Semifinal

Ikväll 18:00 spelar IFK semifinal i Östgötacupen mot Lambohov på Lambohovsvallen i Linköping.


Biljett priser: Vuxna 60.- ungdom upp till 18 är gratis.


Kvällens trupp IFK:

Från A-truppen: Sasa Sjanic (mv), Armando Ibrakovic, Oliver Lönn, Imad Khalili, Magnus Samuelsson, Andreas Haglund och Christopher Telo

Från Tipselittruppen: Anton Fagerström (mv), Erik Jansson, Gazmend Bahtiri, Viktor Adsell-Sjöberg, Philip Fransson, Jesper Hede, Andreas Hadenius och David Chamoun


Det är inte första gången IFK ställs mot Lambohov, förra året åkte vi ut mot dom med 2-0. Då slogs publikrekordet på Lambohovsvallen ( 750 ) ett rekord som Lambohov hoppas kunna slå ikväll


Sören och Sulo kommer att coacha laget ikväll och man får hoppas att Sama får matchträning.

Värt att veta är att Lambohov har fyra bonusstraffar.IFK:s sportchef Tony Martinsson är nu hemkommen från Island. Han har den senaste veckan scoutat spelare i Finland och Island och säger själv att han har ett anteckningsblock sprängfyllt med spelare.

Bra gjort av IFK att scouta dessa länder. Det går att hitta guldklimpar i alla länder oavsett kvalitet på ligan. Se bara på hur Holländska klubbar köper från Sverige.


Är det försent

Willner skriver i sin krönika idag. " IFK måste hämta hjälp utifrån, det finns inte kunnande och mod i dagens klubbhus " Bra skrivet, men för sent.

Om Willner hade lagt ner lite tid på olika IFK forum hade han kunnat läsa dom orden vid ett mycket tidigt stadium. Det finns också en enkel förklaring till varför man behöver utomstående hjälp.

IFK har en förmåga att anställa personer efter vad de haft för position under sin senaste anställning. Om man har haft en chefsposition på ett företag eller suttit som kommunalråd har man förtur. Kunskapen om fotboll och alla dess komplexa former spelar tydligen mindre roll.

Det är inte något nytt fenomen, utan något man ägnat sig åt en längre tid. Varför det fungerar så i klubben när det finns så många kunniga människor i Norrköping kan man bara gissa sig till. Men troligtvis beror det på att större delen av de som besitter kunskapen håller till i lägre divisioner och i oglamorösa klubbar som säljer bingolotto utanför konsum för att överleva.

Men till skillnad från IFK vet många av dom vad som krävs.

Några av dessa klubbar har på senare tid tagit steget upp i seriesystemet, med små medel har de tagit sig till en nivå som är det första steget mot elitfotbollen i Sverige. Man kan bara önska dessa klubbar lycka till i framtiden, vi är många som älskar Norrköpingsfotbollen och alla kvartersklubbar som representerar vår stad.

Gräsrotsklubbar har oftast byggts upp av eldsjälar som lever för fotbollen, personer som inte vet vad fotbollssemester betyder och som aldrig skulle lämna ett sjunkande skepp för att lata sig i en hängmatta. Människor som klippergräsmattan, skriver ut medlemskort och tvättar träningsvästarna före lunch. Varför de inte får jobb hos IFK beror på att de inte är politiker eller kända inom stadens guldkortssällskap.

För inte skulle väl IFK kunna anställa en vanlig snickare eller en truckförare. Inte skulle vi väl kunna anställa människor som är bra på talangutveckling och att scouta fram ny talanger bland småklubbar i hela Sverige.

Nä, det är bättre med en massa jävla kommunalråd eller före detta chefer som inte har någon som helst aning om hur en fotbollsklubb byggs.IFK har inte tagit hjälp tidigare pga att det är lika med ett erkännande av ett gigantiskt misslyckande. Vi alla ser hur vår klubb förfaller och att då läsa att IFK tvekat om expert hjälp känns inte alls bra. Vad ska hända i framtiden och hur ska vi någonsin bli en storklubb igen med denna styrelse. Jag ser inte att det är möjligt.


 

Nu är det två veckors uppehåll sedan kommer Helsingborg till stan.
Play Online Poker
Play Online Poker

RSS 2.0