En dålig dag på jobbet


Två av superettans sämsta lag möttes idag och gjorde ett mål var på frispark. Burkens mål var en riktigt pärla och jag tycker att han var bäst på plan. trots att Tankovic fick det priset. Han var iof också bra idag. Annars är det inte mycket att snacka om. IFK spelar helt fel. Varje anfall består av tre spelare som ska kriga mot fem, ibland sex motståndare och det funkar helt enkelt inte.

Från den plats som jag satt på såg det ut som om Vazgec var felplacerad vid Qvidings mål, men det visas inga repriser. Trots en stor TV i ena hörnet. Så helt säker är jag inte.

Haglund har Superettans vidrigaste uppgift. Att ensam uträtta något mot en köttmur. Det är inte rättvist mot killen att ställa upp som IFK gör. Det är inte hans fel att det inte händer något framåt och det måste Bergort kunna se. Att hela tiden få ta emot bollen felvänd och ensam försöka skapa något klarar få anfallare i årets upplaga av superetttan. Det måste bli en ändring till nästa match. IFK måste använda sig av två anfallare för annars åker vi ur.

Lönn kom in istället för GG och gjorde inte någon bra insats. Bla stod han fel i markeringen vid flera tillfällen. Han har en del saker att jobba på men jag ser ändå en framtida mittback i honom.

Khalili gjorde kanske sin sämsta match på länge och det säger väl en hel del. Att bua ut honom när han bytes ut är dock oacceptabelt. Det förvärrar bara självförtroendet.

Dybens inhopp är obegripligt. Han passar fel och gör egentligen bara en bra sak under den tid han spelar och det var när han slog ett riktigt bra inlägg från kanten, som IFK dock inte kunde utnyttja.

Även Telo hade det tungt idag. Han är lite för rädd när han ska gå in i närkamper och förlorar nästa alla närkamper som han var inblandad i.

Arvhage och Mrdjanin var båda helt godkända idag. Men det berodde mest på att Qviding är ett jäkligt dåligt lag. Rent ut sagt bedrövliga ibland. Men det räcker tyvärr mot ett IFK som inte verkar ha vad som krävs för att vinna matcher.

Bamberg är ok. Inte mer, men han kämpar iaf och det ska han ha creed för.

Racu är inte någon back. Han har en förmåga att slarva lite i passningspelet och det precis utanför IFK:s straffområde. Men som sagt det var ett skitdåligt Qviding ett skitdåligt IFK mötte. Så det spelade idag ingen roll.

Publiksiffran är dålig. Men det är IFK också så det kanske är precis som det ska vara.

IFK:s pub ser fö ut som en inglasad parkeringsplats. Av det jag såg iaf. Det blev bara en snabbtitt. Men det verkar funka för många ölsugna att få stå hela tiden. För det var fullt.

Mot 3 poäng

Ikväll är det full fart från sekund ett som gäller. Allt annat är oacceptabelt. Vissa spelare har mycket att bevisa om man ska kunna ta dom på allvar i framtiden. Eller om de faktiskt ska ha en framtid här.

Det kan vara Lönns tur ikväll, med tanke på alla skador så är alternativen inte många. Men jag är inte säker på att det är en nackdel med skador på vissa av dom skadade spelarna. Som sagt. Alla har inte presterat och känns idag bara som ett lönekuvert som det svider att skriva ut.

Ang snacket från IFK om att man ska köpa förköp på Ticnet. Det kan för en familj på fem personer kosta hundra kronor i avgift för att köpa fem biljetter på Ticnet. Pengar de sparar om dom ställer sig i en kö vid parken. Tror IFK att alla har råd att lägga hundra kronor extra/,match i femton matcher. 1500 kronor varje säsong till Ticnet i onödiga avgifter. Med andra ord ett halvt årskort. Lite insikt från IFK:s sida skadar inte trots att jag kommer att köpa mina biljetter på Ticnet i fåtalet matcher. Som mot Åtvid Bla.

En annan viktig fråga är hur det står till med IFK. I dag ska klubben ha en presskonferans om ekonomin. Men som NT kallar den för dagen D ser jag som en överdrift. Det är ett prekärt läge klubben har satts i. Det är det ingen tvekan om. Men det går att lösa.

Nu tar vi oss upp till parken ikväll och ger IFK stöttning i dubbel bemärkelse.


Qviding.

Ska bli intressant att se vilket lag Bergort ställer på benen mot Qviding. Det kan bli ett relativt ungt lag. Om han vågar. Personligen så skulle jag vilja ha Lönn med i startelvan. Det på grund av att våra veteraner står för misstag som i varje match kostar oss ett mål i baken. Varför envisas med gamla hundar?

Det är en viktig match som vi har framför oss. Inga poäng här och publiken kommer att börja sina. Det är så det funkar. Man sitter hellre hemma och lyssanr på radion eller knäpper på text TV. Men i ärlighetens namn så ska vi slå Qviding.
Och kan IFK spela som dom gjorde mot Sundsvall, minus tabbarna så ska vi ha tre poäng i den här matchen.

Man ska heller inte glömma att det kan gå fort i fotboll. Tre- fyra vinster i rad och IFK är i toppen igen. Plus att självförtoendet får sig en rejäl boost. Men det är bortaspelet som oroar mig mest. Tama insatser räcker inte i Superettan.

Skulle också vilja veta hur läget är med Russel. Men IFK vägra skriva något av värde på sin hemsida. Men jag hoppas på en comeback snart.

Off topic....

Ryan Giggs vann priset som årets fotbollspelare i England. Gulligt gjort av de andra spelarna i ligan.

Svennis kan bli Bayern Munchens nya tränare. Varför inte. Klart mycket bättre än Man City och Mexiko.

Tomas Gustafsson faller....... Han faller........................ Nej förlåt. han skymdes bara av en snödriva.
"
  Bosse Hansson.

Det är tuffa tider

""
 Jag ångra ingenting
   Fuck Him
Min attityd är ett öga för ett öga
  En tand för en tand
                                    ""
Roy Keane


Efter tre matcher står kamraterna på en poäng. Näst sist i Superettan.

Det är långt kvar, men de enkla sakerna har gått förlorade. Laget som en gång i tiden ägde Vikingaland står nu på sina bara knän och ber till Gud. De ber till en makt som sällan lyssnar. Allt som vi en gång var har försvunnit bort. Idag är vi ett lag som behöver en 37 årig glas spelare för att föstå att man vinner matcher med hårt arbete. Genom att förstå de enkla sakerna i konstarten fotboll.

Vi pratar om tålamod. Visst. Det är väl bra att ge laget tid. Men hur lång tid behöver dom?
Vi har under de senaste fjorton åren haft två bra säsonger. En av dom i näst högsta serien. Så hur många säsonger betyder tålamod? Vilka spelare kan gå under kategorin " Behöver mer tid"?
Den elva som IFK matchade mot Ängelholm? Eller handar det om ålder även på de spelare som inte spelar? Ska vi inkludera tre- fyra spelare som inte ens platsar på bänken?

IFK har idag Haglund, Telo, Ibrakovic, Tankovic och Cakic som går under den kategorin. Men vi har en backlinje som består av GG, Roth, Mrdjanin, Whass och Arvhage. Ska dessa herrar också få mer tid, vårt tålamod? Och om. för att göra vad? Utvecklas? Bli bra backar. Lära sig att markera eller lägga till en gnutta teknik på meritlistan? Jag tvivlar på att någon av dom blir bättre. Att ens någon av dom lär sig dom enkla grunderna.

Men i Sverige är allt så lätt. Klubben kan byta styrelse eller plötsligt gå ut och säga att man nu ska satsa på unga spelare och allt skit som supportrana fått stått ut med är glömt. Vi förstår. Det gör en lite blåögd Svensk alltid.

Jag kan ta ett mellan år fotbollsmäsigt, trots att mina drömmar är högre än så. Men vad händer nästa år? Eller om tre år? Ska vi vara redo för Allsvenskan då? Är vi säkra på att vi får behålla våra unga om dom blommar ut. Vi spelar när allt kommer omkring i näst högsta ligan. Eller finns det något som säger att dom kommer att blomma ut.
Ska vi sitta här och hålla tummarna att ett Svenskt unikum som IFK faktiskt är ska klara av att bygga ett slagkraftigt lag inom de närmaste åren. Jag hoppas, men är inte allt för säker.

Vi är många som älskar vårt IFK. Som lever varje dag med klubben. Vi står där varje match och ser ut som vi har fått en pungspark. Med ett fult grin i ansiktet och frusna hjärtan. Vi är värda mer än det här. Än vad IFK har bjudit på de senaste fjorton åren.  Det är nu dags för varje enskild spelare att visa att man vill spela i IFK Norrköping. Att kriga och slita i varje sekund som man är på plan. Att visa sin värdighet. För vi är värda mer. Mycket mer.

Men det är ingen hemlighet att IFK är en ljummen klubb i en värld där fotbollen lever lyxliv. Inga pengar, inga spelare av klass. att klubben ska betala 8 miljoner i hyra nästa år gör inte saken bättre. Det är bara att inse vad vi har att vänta oss. En klubb som måste slåss med näbbar och klor för att hålla sig över ytan. Att kunna kippa efter luft för att inte drunkna.

Detta betyder en sak. Att ALLA måste ställa upp. Oavsett om du inte orkar lyfta ditt feta arsle från sofflocket så måste man ta sitt ansvar. Vi som älskar IFK måste stå upp för klubben nu. Vi måste gå på matcherna och stötta, både röstmässigt och ekonomiskt. För annars blir det aldrig bättre. Lös även ett medlemskap i klubben om ni kan.

Vilja kan man tyvärr inte köpa på Coop.


Då var vi där igen. Försvarstabbar som leder till baklängesmål. Det är en liten tradition som vi har här i Norrköping. En ful ovana som bara våra kära spelare verkar lida av. För inte bjuder motståndarna på cirkuskonster när IFK anfaller.
Nä det krävs att man skriver kontrakt med IFK för att en spelare ska drabbas av förrviring i eget straffområde syndromet. Och det finns inte en enda läkare eller hjärnskrynklare i världen som kan bota lilla söta IFK. Det ligger så  förbannat djupt rotat i förlorar kulturen att det är omöjligt att tvätta bort den.

Sedan snacket om tålamod. Har Vi haft något annat de senaste 15 åren? Vad är det som göra att vi hela tiden ska visa tålamod. Unga spelare? OK. IFK ställde upp med 2 unga spelare igår. Det fanns 9 som inte bör hanskas med vadderade vantar. Folk får gärna ha tålamod och det är väl bra. Men vad händer om vi går upp om några år och åker raka vägen tillbaka. Ska vi så bygga om och ha tålamod igen? Vart är kraven på att människor som får lön för att göra ett jobb faktisk också gör sitt jobb. Det är inte lönsamt att vara axelklappare i den här världen. För det är då man blir som IFK.

Hur många av oss andra kan missköta jobbet såg grovt och fortfarande ha ett jobb att gå till varje morgon?
Men som sagt tålamod är bra om vi ställer upp med 5 yngre/match. Men behöver vi ha tålamod med

Nuredin Bakiu och Ivo Vazgec (mv)

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg, Marcin Burkhardt,  Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson,  Imad Khalili, Djordje Mrdjanin, Petru Racu, Anders Whass.
Ha ni tålamod, personligen så går jag omkring med en svart ångest hela dagarna. Jäkligt besviken över alltid bli sviken.

Så här sade Blomma i NT.
Det kändes redan på uppvärmningen när vi körde tvåmålsspel, det fanns ingen tändning, sa Mikael Blomberg efter att hans lag blivit utspelat i minst 80 av matchens 90 minuter.

Så jag vill bara säga grattis till alla IFK:are. Vi har ett gäng lallare som skämmer ut klubben. Ett gäng lönelyftare utan något större intresse att ta två steg mer än vad som krävs. Vi är skit. Inget annat än SKIT:


Tre matcher på tre dagar


På fredag väntar serieledande Ängelholm. En stad som jag inte har mycket för. Hockeyns skithål kommer nämligen därifrån. Laget utan heder som lade sig mot Modo när Hästen var på väg upp i Elitserien. Så det skulle vara extra skönt med en vinst i skåne.

Annars verkar det som att Ibrakovic och Telo är tillbaka i truppen och Russel springer för fullt utan några problem, men han har en bit kvar till matchform

Tveksamt om Roth eller Arvhage är med dock.

Det är en fullspäckad vecka vi har framför oss.
Ängelholm - IFK Norrköping Fredag 24 April kl 19:00
IFK Norrköping Dam - Ormaryds IF 25 April kl 15:00
IFK Norrköping - AIK 26 April kl 18:00

En tråkig nyhet är att Sven Hallin har gått bort. Sven blev 76 år.

Idag visas Parken Direkt. Bara så ni vet.

Nu kan du stötta bloggen genom att beställa biljetter på Ticnet via ClubPeking.
Ticnet bannern finns under inläggen. Skriv IFK Norrköping i sökrutan och du får upp matchen.

Två förlorade poäng

Jag är både nöjd och missnöjd. Nöjd för att IFK är det klart bästa laget under hela matchen. Missnöjd för att vi tappar två poäng och på sättet vi gör det. Genom slött försvarspel och en idiotisk utrusning.


Tyvärr så tycker jag att vi återigen tappar poäng på dåligt försvarsspel. Första baklängesmålet ett praktexempel på hur man INTE ska försvara sig. Fyra IFK backar står och tittar på när Sigurdsson enkelt tar sig in i IFK:s straffområde och kan ostört slå in bollen till Daniel Slipper som kan göra 1- 1. Andra målet är inte så mycket att diskutera. Ett hjärnsläpp och en straff som Sigurdsson förvaltar till 2-2.
Jag kan inget annat än att tycka synd om övriga IFK spelare när Vezgac gör en sådan otroligt dum sak. Till råga på eländet så fäller han Sundsvallsspelaren i utkanten av straffområdet.

Annars så finns det inte så mycket att gnälla på. IFK var bra igår och det ser lovande ut. En liten sak dock. Racu måste lära sig att spela säkrare på egen planhalva. Det blev farligt några gånger då han slarvade med passningarna strax utanför IFK:s straffområde. Det måste han rätta till.

Matchens lirare var utan tvekan Khalili som med sin två mål såg till att IFK tog ledningen två gånger om. Han visade upp en inställning som jag tycker han har saknat förut och det är underbart att se. Han ska spela ytter, inte anfallare. Det bevisade han igår.
Nyförvärvet från Sylvia Tankovic var även han bra och IFK borde se över det korta kontrakt som han sitter på och erbjuda honom tre- fyra år.

En besvikelse var annars den usla publiksiffran. Visserligen var det en sen match och den gick på TV. Men man tycker att en ny arena borde locka mer är 5227 personer. Trots en kylig kväll i Norrköping.

Burken hoppade in till ett stort jubel och visade upp ett godkänt spel med tanke på hans långa bortafrånvaro. Men jag ser gärna en fortsättning för Tankovic i startelvan då vi möter serieledande Ängelholm i nästa match.

Sedan så är det beklagligt att höra att de Sundsvallssupportrar som hade tagit sig till Norrköping tyckte att säkerheten var usel. Det är bara att beklaga och inse att IFK inte har tagit sitt ansvar mot våra gäster.

IFK Norrköping VS Sundsvall


Nu är man tillbaka i Norrköping efter fem dagar i Göteborg. Några hundralappar fattigare efter Olympiatravet igår. Men det får man ta. Det var en stor folkfest och det kunde ha värre. Men den gode sprintern Triton Sund räddade dagen ekonomiskt för mig och vädergudarna gav oss solsken och många varma och glada timmar.

Nu är det äntligen dags för hemmapremiär och förhoppningsvis tre poäng. Den karga vintern är borta och våren samt IFK bjuder förhoppningsvis på en varm kväll med mycket glädje. Men då måste grabbarna visa upp ett betydligt bättre spel än de gjorde mot Assyriska. Även inställningen måste bli bättre. Inga tama ingripanden eller småjoggande spelare.

Det verkar som om Blomma kommer att starta och Burken och Telo startar på bänken. Ibrakovic finns inte med i truppen men tränar nu normalt.

Glöm nu inte att matchen börjar kl 20:15 och för alla som inte kan ta sig upp till parken så visas den på TV 4 Sport.

IFK:s damer kryssade i premiären borta mot Landsbro IF ( 2-2). Tjejerna spelar sin hemmapremiär de 25 april kl 15:00 på Parken.

Annars har det varit en bra vecka för stadens lag då Sleipner, Sylvia och Smedby vann sina premiärer.

Två treo mot baksmällan.


När man nu har fått smälta lördagens match och börjat blicka framåt så finns det några saker som ändå slår mig som positiva.


En sak är stödet som IFK supportrarna stod för i Södertälje. Uppslutningen för att stötta sitt lag. Jag är inte bra på att gissa siffror men det var över tusen trogna som tagit sig till matchen och det är något klubben ska vara stolta över.
Klubben får gärna bjuda tillbaka nästa måndag genom att ta tre poäng mot Sundsvall. Men då krävs det en helt annan inställning hos varje spelare än den vi såg i Södertälje.


Sedan som jag skrivit förut. Spelet som IFK stundtals visade upp i andra halvlek känns glädjande. Trots att vi inte lyckades åstadkomma speciellt mycket så var det ett steg i rätt riktning. Kanske inte Barca klass. Som Bogart nog ändå innerst inne drömmer om att få se. Men faktiskt riktigt bra för att vara IFK - Det tjongande laget som förlorade så gott som alla matcher i Allsvenskan.


En annan positiv sak är naturligtvis att vi nu äntligen kommer att få se på fotboll på vår nya arena - Trots att den inte är klar - och det har i alla fall jag längtat efter. Jag tror också att det kan bli över tio tusen mot Sundsvall trots förlusten i premiären. Den nya arenan borde bidra till att nyfikenheten hos människor är stor och att vi får en publiksiffra som gynnar den slitna ekonomin.. Om inte annat för att stötta och visa att vi är värda mer än vad vi blir erbjudna för tillfället. Tyvärr visas matchen på TV.


Det finns annars väldigt mycket negativa saker att ta upp. Men eftersom det finns många som redan gör det på diverse forum så skippar jag det. Vi hade ingen bra dag i Södertälje och det är inget att sticka under stolen med. Men IFK har spelat en match och det är tjugonio kvar. Jag trodde innan säsongen att Assyriska och Mjällby borta skulle vara de två svåraste matcherna på hela säsongen och det visade sig att det var en befogad känsla.


Men man ska också tänka på att det kan vända fort. Några vinster i rad och självförtroendet kan få sig en rejäl kick. Givetvis kan det också bli tvärtom. Men så här dåliga kan jag inte tänka mig av vi är. Så nu får spelarna ta nya tag och visa vad dom kan mot Sundsvall.


Vi hade i alla fall tur med vädret


Ett sömnigt Peking fick se sig besegrade av ett för dagen taggat Assyriska. Det finns mycket att jobba på för Bergort.


Jag fruktade för vår dåliga offensiv inför matchen och det är en känsla som kvarstår. IFK hade egentligen inget av värde framåt och avsluten som IFK:s spelare stod för var antingen för lösa eller för höga. Khalili hade inte mycket att sätta emot Assyriskas försvar där han sprang omkring ensam på topp och i de få anfall IFK hade i första halvek fyllde 1-2 spelare på. Vilket resulterade i att Assyriska gång på gång enkelt kunde avväpna ett tamt IFK.


Men det var inte bara den offensiva biten som lös med sin frånvaro i första halvlek. Även defensiven var en katastrof. Bla gjorde Assyriska två mål på returer. Det andra på en tabbe av Nurre som Albanen Lumnica kunde slå in i öppet mål. IFK:s backar såg allmänt slöa och oinspirerade ut i stort sett hela matchen och var inte ens i närheten på Assyriska två första mål. Att en spelare får stå helt ensam på två returer i IFK:s straffområde - Där båda resulterade i mål - bevisar att vårt försvar fortfarande inte håller någon vidare klass.


Att Sama fick gå ut efter bara 9 minuter visade sig vara ödesdigert och IFK hade gjort två byten efter 13 minuter. Hur allvarligt skadad Sama är får vi vänta och se men att han behövs i ett slött och joggande IFK är det ingen tvivel om.


Det tredje målet kom till efter att inbytte Dybendal inte hängde med Assyriskas vänsterytter och den unga talangen Nahir Besara - Även han inbytt - kunde slå in Assyriskas tredje mål.


Andra halvlek var desto roligare att se på. Trots att IFK inte lyckades göra mål och förlorade även den målmässigt så spelade IFK stundtals riktigt trevlig fotboll med snabbt kortpassningsspel och satte press på Assyriska. Dock utan att vara riktigt nära att göra mål.


Nu väntar Sundsvall i nästa match och då krävs det en rejäl uppryckning om vi ska ta poäng i den matchen. Spelarna måste glömma detta spektakel snabbt och ta nya tag för att inte halka efter direkt. Det ryktas även att Burken är med mot Sundsvall. Men kanske ännu viktigare är om Sama spelar eller inte. För hans pondus behövs i laget som drabbats av John Blund syndromet.


Påskafton

ASSYRISKA FF - IFK NORRKÖPING
Superettan på Södertälje Fotbollsarena
Lördag 11 april klockan 16:00


Det är ingen lätt premiär IFK har fått. Kanske är det den svåraste bortamatchen klubben har under hela säsongen. Assyriska som kom på en fjärdeplats förra året verkar ha blivit starkare i år med Bla nyförvärvet Stefan Batan. Ett "kärt" återseende blir det i den gamla IFK:aren Martin Åslund som formades av IFK till en landslagspelare. Men blev sedan för stor för klubben och lämnade.


IFK:s 17-mannatrupp:


Nuredin Bakiu och Ivo Vazgec (mv)

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Riki Cakic, Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Andreas Haglund, Imad Khalili, Djordje Mrdjanin, Petru Racu, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Magnus Samuelsson, Armin Tankovic, Christopher Telo och Anders Whass


Peking Fanz lämnar Norrköping kl 14:00. Dom laddar upp på Bomullsfabriken.

När man läser runt om IFK så verkar alla tro att vi tappat flera tongivande spelare. Detta är självklart inte sant. Men de är väl lika förblindade av namn som Amuneke och Magro som vi var en gång i tiden. Spong i all ära men någon vidare fotbollsspelare är han inte och kommer heller aldrig bli. Men han var utan tvekan en viktig spelare förra året.


IFK:s tongivande spelare oavsett liga är Bamberg, Burken och Sama. Kan vi matcha dom tre på mittfältet i framtiden blir IFK riktigt tunga att möta. Tyvärr spelar Burken inte i premiären och Sama har haft lite småskavanker under veckan. Men Bamberg är troligtvis Superettans bästa spelare och det ska bli riktigt intressant att se vår SuperBrasse i premiären.


Ett orosmoment är anfallsbesättningen. Men med det spelsätt som Bergort ställer upp med så kan man komma undan med det. Men då krävs det att mittfältarna levererar och det verkar det som om dom kan.

Lite synd att Ibrakovic gick sönder nu när han hade blivit uttagen till det Svenska U21 landslaget och verkade ha spelat till sig en plats i IFK:s startelva. Men hans tid kommer och så länge får vi troligtvis se Whass på högerbacksplatsen.


Ska också bli intressant att se hur backlinjen står sig i Superettan. För dom hade det jäkligt tungt i Allsvenskan och får vi liknande i år problem i år så faller vi snabbt.


Efter matchen lottas tredje omgången i Svenska Cupen direkt i TV för alla som inte har tagit sig till Södertälje.


Assyriskas Trupp.

Oscar Berglund - Jon Rytterbro - Martin Lorentzon - Fredrik Samuelsson - Filip Bergman - Lamin Conateh - Daniel Santos - Eddie Moussa - Andi Toompuu - Dennis Östlundh - Stefan Batan - Aziz Corr Nyang - Xhevdet Lumnica - Dinho - Martin Åslund - Nahir Besara - Pierre Bengtsson

Två topplag gör upp om poängen och må vårt kära IFK Norrköping stå som vinnare.


LÅNGFREDAG

Dan före dan. Långfredagen är här och det betyder att det nu bara är en dag kvar innan det är dags för premiären.

IFK:s resa mot Allsvenskan kan börja.


IFK:S U21 spelade igår 0-0 mot Gefle inför ca 100 personer. Med andra ord ungefär lika många som Häcken kommer att ha på sina matcher.


Damlaget spelar sin första match i Div 2 Nordöstra den 18 April borta mot Landsbro. Hemmapremiären sker den 25 April mot Ormaryds IF kl 15:00.


Matchen visas på TV 4 kl 16:00 om det är någon som inte kan ta sig upp till Södertälje.


Igår var det premiär på Parken Direkt. Om du missade det eller inte har NT24 kan du se programmet på länken nedan.


PARKEN DIREKT


Vill du se Aggressiva Kostymer spela så ska du ta dig till Palace ikväll.


Torsdag

IFK vann gårdagens cupmatch mot Enskede med 1-2 och är nu vidare till tredje omgången. Den lottas direkt efter IFK:s match mot Assyriska på TV 4 nu på lördag. Målskyttar för Norrköping var Dybendal och Cakic.


Dessa matcher kommer att sändas i TV 4 Sport.

hemmapremiären mot GIF Sundsvall den 20 april, ny avsparkstid är 20:15

- bortamötet med Åtvidabergs FF den 18 maj, ny avsparkstid är 19:15

- bortamötet med Syrianska FC den 28 maj, ny avsparkstid är 19:15


Passa på att boka bord till hemmapremiären på Stjärnkrogen.

För mer information se länken.
BOKA


 

Om någon bryr sig så kommer Johan Hamlin döma IFK:s match mot Assyriska.

Assisterad av Jan-Erik Svärd och Albert Andersson.


Påminner igen om att nu på fredag är det kickoff på Palace.

Vill du få en förhands titt på Nya Parken så är det öppet hus den 18 April .
Guidade visningar mellan 11:00 - 14:00.
Kaffe och tårta för 10 kronor samt en öppningsmeny på resturangen.


Onsdag

IFK spelade inte cupmatch igår som jag skrev utan matchen spelas idag.

Informationen att matchen skulle ha spelats igår kom från just IFK:S hemsida men den är nu ändrad.


Matchen spelas KL 19:00 i Enskede.

IFK:s trupp:

Nuredin Bakiu och Ivo Vazgec (mv)

Enis Ahmetovic (Tipselit), Gabriel Chamoun (Tipselit), Eirik Dybendal, Riki Cakic, Andreas Hadenius (Tipselit), Andreas Haglund, Imad Khalili, Oliver Lönn, Djordje Mrdjanin, Petru Racu, Viktor Rönneklev, Armin Tankovic, Christopher Telo, Anders Whass och Timmy Wilhelmsson


Vid den årliga upptaktsträffen fick Sundsvall flest röster då tränarna skulle tippa vinnaren av årets Superettan. IFK Norrköping fick näst mest röster och Mjällby ansågs av flera tränare ha chansen att komma topp tre.


Blomma kommer att missa premiären. Whass är en trolig ersättare.Första lektionen i hur man vet att man är en pokerloser.


 
Man sitter med par i knekt på handen och två hundra dollar i rullen.

Spelare brevid raisar och loser synar. På flopp kommer det Knekt, 2 och 8 osvidade.

Spelaren bredvid går all in och loser synar. Sedan kommer 7 och Dam. Spelare bredvid sitter naturligtvis med QQ på hand och vinner. Loser har nu 5 dollar kvar och ska precis göra ett inköp på 195 dollar. Då ges nästa hand och loser hinner inte göra sitt inköp. Han får 55 på hand och spelaren bredvid trycker in 40 dollar. Spelaren bredvid den spelaren går all in med 195 dollar och loser trycker skoningslöst in sina 5 dollar. Den andra spelaren synar all in bettet och det kommer upp 552 på floppen. Loser har nu fyrtal men är bara med på 15 dollar av den 395 dollars potten eftersom han inte hann göra ett återköp.
Jag vann i alla fall:)


På återseende.


Radio

Premiär för IFK-program i radionFrån och med idag kan alla IFK-supportar följa sitt favoritlag via radio.
Match Update kommer att sändas varje måndag på East FM.
Programledaren Johan Midner lovar en späckad IFK-timme.
- Programmet kommer att innehålla allt från intervjuer med spelare, samtal med sponsorer och även snack med supportar, berättar Johan.
Som själv var på plats i Side under hela träningslägret.
Där gjorde han en rad intervjuer med IFK:s spelare och ledare som kommer att användas i kommande sändningar.

Folkbladet///

Tisdag

Idag spelar IFK årets första tävlingsmatch när man åker till Enskede för att spela match i Svenska Cupen. Matchen börjar kl 19:00.


Biljetterna till hemmapremiären är nu släppta. Säkra en plats till matchen mot Sundsvall nu.

Biljetter.


Ingen biljettförsäljning kommer att ske vid huvudinsläppen till Nya Parken. För att minska köerna och förenkla din inpassering sker endast biljettkontroller vid dessa insläpp.


- För dig som inte skaffat biljett i förköp kommer det att finnas ett biljettförsäljningsställe vid ingång nummer 1 (hörnet Västra läktaren - Norra läktaren) och ett biljettförsäljningsställe vid ingång nummer 2 (hörnet Hyresbostäders Hemmaläktare - Norra läktaren).

///IFK:S Officiella.


Kickoff nu på fredag på Palace. Med Bla Aggressiva Kostymer. De trettio första får en CD.Måndag


Veckan som vi väntat på i ett halvår är här. Våren är född och vintern är död.

Veckans första match är nu på Tisdag. Enskede i Svenska Cupen. Matchen börjar kl 19:00 i Enskede.


Andra positiva saker är givetvis.......

Vinsten mot Östgöta och Superettan kollegan Åtvidaberg med 2-0.

Att Burken är tillbaka i full träning.

Att Bamberg visar upp sitt målsinne gång på gång.


Tre nya har tillkommit.

Timmy Wilhelmsson (Sylvia), Ivo Vazgec (Assyriska), Armin Tankovic (Sylvia),


Peking Fanz har en ny stampub. CueBar.

Medlemmar i Peking Fanz får oavsett när de besöker Cuebar och Papa Tapas som ligger väg i väg med Cuebar 10% på ordinarie priser, gäller både mat och dryck. Från Cuebar kan man även beställa in allt som finns på Papa Tapas meny.

Peking Fanz som föreningen har också fått en bra deal som gynnar oss alla.

På Cuebar finns alltid Veckans öl för 25 kr samt stor stark för 29 kr. Man öppnar 16.00 men alltid minst 2 timmar innan avspark

// Peking Fanz.


På Lördags visar Tv4 matchen mellan Assyriska - IFK Norrköping Kl 16:00 för er som inte kan ta er till Södertälje.


Min tippning av Superettan.

Ängelholm kanske har ett bra lag. Men är man från samma stad som Rögle då ska man åka ut med huvudet före.


1) IFK Norrköping

2) Sundsvall

3) Assyriska

4) Ljungskile

5) Landskrona

6) Åtvidaberg

7) Syrianska

8) Mjällby

9) Falkenberg

10) Jönköping

11) Sirius

12) Qviding

13) Väsby

14) Trollhättan

15) Vasalund

16) Ängelholm


RSS 2.0