Två förlorade poäng

Jag är både nöjd och missnöjd. Nöjd för att IFK är det klart bästa laget under hela matchen. Missnöjd för att vi tappar två poäng och på sättet vi gör det. Genom slött försvarspel och en idiotisk utrusning.


Tyvärr så tycker jag att vi återigen tappar poäng på dåligt försvarsspel. Första baklängesmålet ett praktexempel på hur man INTE ska försvara sig. Fyra IFK backar står och tittar på när Sigurdsson enkelt tar sig in i IFK:s straffområde och kan ostört slå in bollen till Daniel Slipper som kan göra 1- 1. Andra målet är inte så mycket att diskutera. Ett hjärnsläpp och en straff som Sigurdsson förvaltar till 2-2.
Jag kan inget annat än att tycka synd om övriga IFK spelare när Vezgac gör en sådan otroligt dum sak. Till råga på eländet så fäller han Sundsvallsspelaren i utkanten av straffområdet.

Annars så finns det inte så mycket att gnälla på. IFK var bra igår och det ser lovande ut. En liten sak dock. Racu måste lära sig att spela säkrare på egen planhalva. Det blev farligt några gånger då han slarvade med passningarna strax utanför IFK:s straffområde. Det måste han rätta till.

Matchens lirare var utan tvekan Khalili som med sin två mål såg till att IFK tog ledningen två gånger om. Han visade upp en inställning som jag tycker han har saknat förut och det är underbart att se. Han ska spela ytter, inte anfallare. Det bevisade han igår.
Nyförvärvet från Sylvia Tankovic var även han bra och IFK borde se över det korta kontrakt som han sitter på och erbjuda honom tre- fyra år.

En besvikelse var annars den usla publiksiffran. Visserligen var det en sen match och den gick på TV. Men man tycker att en ny arena borde locka mer är 5227 personer. Trots en kylig kväll i Norrköping.

Burken hoppade in till ett stort jubel och visade upp ett godkänt spel med tanke på hans långa bortafrånvaro. Men jag ser gärna en fortsättning för Tankovic i startelvan då vi möter serieledande Ängelholm i nästa match.

Sedan så är det beklagligt att höra att de Sundsvallssupportrar som hade tagit sig till Norrköping tyckte att säkerheten var usel. Det är bara att beklaga och inse att IFK inte har tagit sitt ansvar mot våra gäster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0