Vi hade i alla fall tur med vädret

Ett sömnigt Peking fick se sig besegrade av ett för dagen taggat Assyriska. Det finns mycket att jobba på för Bergort.

Jag fruktade för vår dåliga offensiv inför matchen och det är en känsla som kvarstår. IFK hade egentligen inget av värde framåt och avsluten som IFK:s spelare stod för var antingen för lösa eller för höga. Khalili hade inte mycket att sätta emot Assyriskas försvar där han sprang omkring ensam på topp och i de få anfall IFK hade i första halvek fyllde 1-2 spelare på. Vilket resulterade i att Assyriska gång på gång enkelt kunde avväpna ett tamt IFK.

Men det var inte bara den offensiva biten som lös med sin frånvaro i första halvlek. Även defensiven var en katastrof. Bla gjorde Assyriska två mål på returer. Det andra på en tabbe av Nurre som Albanen Lumnica kunde slå in i öppet mål. IFK:s backar såg allmänt slöa och oinspirerade ut i stort sett hela matchen och var inte ens i närheten på Assyriska två första mål. Att en spelare får stå helt ensam på två returer i IFK:s straffområde - Där båda resulterade i mål - bevisar att vårt försvar fortfarande inte håller någon vidare klass.

Att Sama fick gå ut efter bara 9 minuter visade sig vara ödesdigert och IFK hade gjort två byten efter 13 minuter. Hur allvarligt skadad Sama är får vi vänta och se men att han behövs i ett slött och joggande IFK är det ingen tvivel om.

Det tredje målet kom till efter att inbytte Dybendal inte hängde med Assyriskas vänsterytter och den unga talangen Nahir Besara - Även han inbytt - kunde slå in Assyriskas tredje mål.

Andra halvlek var desto roligare att se på. Trots att IFK inte lyckades göra mål och förlorade även den målmässigt så spelade IFK stundtals riktigt trevlig fotboll med snabbt kortpassningsspel och satte press på Assyriska. Dock utan att vara riktigt nära att göra mål.

Nu väntar Sundsvall i nästa match och då krävs det en rejäl uppryckning om vi ska ta poäng i den matchen. Spelarna måste glömma detta spektakel snabbt och ta nya tag för att inte halka efter direkt. Det ryktas även att Burken är med mot Sundsvall. Men kanske ännu viktigare är om Sama spelar eller inte. För hans pondus behövs i laget som drabbats av John Blund syndromet.