Vackert var ordet

IFK mosade topplaget Assyriska på IdrottsParken. Det var aldrig något snack - Om vi ska bortse från Thordar en stund - om vart poängen skulle hamna. IFK bjuder på en show som sällan skådats. Ett fyrverkeri som får en sliten själ att fälla en tår och le, sådär som bara en förkrossad människa kan göra när han vinner på en trisslott.

Bamberg visade upp sitt gamla jag och hans briljanta löpning och bolltrollande som ledde fram till 4-0 var - Jag tänker ta i nu! - Barca klass. Han var ändå bara en av alla IFK:are som lyste upp Augustikvällen i Norrköping. Hela laget måste hyllas för denna insats.

Russel, killen som inte kan göra mål, gjorde två idag. Han är en maskin på topp. Klagar aldrig och löper och stångas som en fighter hela matchen. Han är otroligt viktig för vårt kära IFK.

Sedan denna Thordar, Mannen som faller, snackar, gruffas och stångas som om han vore inne på livets sista vecka. Han filmar och fäller. Han gör mål och knyter näven mot medspelare för att peppa. Han har pratar konstant med linjedomarn. Ibland undrar man varför, hur han ens orkar bryr sig i vissa situationer, sedan ser man hans karga ansikte och förstår att en krigare aldrig ger sig. Ibland tror man att han är döende när han ligger på plan, för att minuten senare rama ett helt motståndarlag till marken. Jag älskar människan för vad han ger oss, inte alltid den bästa fotbollen. Men han står för något som pengar inte kan köpa. Han står för en Vit själ med en blå stjärna tatuerad i sitt hjärta. Det kan ingen ta ifrån honom.

Att Nurre inte fick hålla nollan är egentligen en parentes i detta underbara kaos. Men jag lider ändå med honom. För en målvakt är det viktigare än man kan tro, även när han står bakom en arme av vilt kämpande soldater som leder laget mot en övertygande seger. Han var värd mer idag.

Att Racu spelar mittback och gör det på ett lysande sätt. Förvånar mig inte speciellt mycket. Racus styrka sitter i positionspelet. Han kan ibland slå en blindpass och skapa en farlig situation, men det alltmer sällan nu förtiden. Han gör ett mycket bra jobb på en position som han inte är van vid.

Rönne var tillbaka och verkade få fart på Bamberg, kanske är det som många säger, att det är just Rönne som Bamberg har saknat.

Måste också gratulera Blomberg till ett snyggt mål. En välriktad nick i krysset?

Men ändå så tycker jag att Roth var en av matchens stora giganter. Han har fått begränsad speltid men lyckades göra det mest rätt idag. Hans sista säsong i IFK kunde ha varit roligare. Men har man spelat i IFK i sju år så är man väl van vid det här laget.

Jag ifrågasatte viljan i truppen tidigare idag, men får nu äta upp mina ord. Fram tills på Torsdag i alla fall. Vi ska inte dra iväg allt för långt ännu. Det krävs liknande insatser även i kommande matcher för att vi inte ska behöva oroa oss.


Kommentarer
Postat av: Ett Pekingfan i Kalmar

Mycket bra blogg!

2009-08-04 @ 17:14:52
Postat av: ClubPeking

Tack.

2009-08-05 @ 00:08:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0