IFK vs Sirius

IFK spelade idag sin tredje träningsmatch och vann med 1-0 efter mål av Viktor Rönneklev. Det var en kall dag i dubbel bemärkelse då ansiktet hann att domna innan man äntligen fick gå hem. Men vissa ljuspunkter fanns det i alla fall. Bla var IFKs högerkant den första halvleken med Ibrakovic och Cakic riktigt bra.

Ibra och Cakic visade upp ett bra passningsspel och spelet var mestadels fördelat på IFKs högersida. Den unga Hadenius gjorde en klart godkänd insats men visade stundtals prov på nervositet och gjorde några enkla misstag.

Russel visade att han är en bra bollmottagare men att han inte är någon målskytt. Vilket kan visa sig var ödesdigert för IFK i serien då inte heller Haglund imponerade speciellt. Haglund fick också lämna planen i andra halvlek - ersattes av just Russel- pga av en skada.

Dyben gjorde inte en av sina bättre matcher och Racu var igenomgående ganska anonym. Khalili var annars den som troligen var kallast av Norrköpingsgrabbarna i första och visade inget som får mig att känna att han ska vara en starter.

Andra halvlek var inte så mycket bättre, men gav oss i alla fall ett mål. En intressant sak var att dubbel Gunnar tog frisparkarna utanför straffområdet - De få IFK fick- men det var inte av den imponerande sorten.

Jag dömer ingen efter dagens match och tror av vi kommer att bli ett bra topplag i år. Det ända som skrämmer mig är anfallet. Vi får hoppas på att mittfältarna gör mål i serien. Det kommer att behövas.

Annars visade Bamberg att han blir ett starkt vapen för IFK i år. Killen håller riktigt hög klass och med Burkhardt frisk kommer de två att vara skillnaden mellan toppen och mitten.

En positiv sak är att våra unga killar håller hög klass och flera av dom kommer med all säkerhet få mycket speltid i årets Superettan.