Ny styrelse

Då var äntligen den nya styrelsen tillsatt och IFK:s nya ordförande heter Peter Hunt. Om han har vad som krävs för att driva Sveriges största klubb får tiden utvisa. Vad man kan säga nu är lycka till. Hela styrelsen kommer att behöva all lycka i världen. För det är få klubbar i Sverige som har en sådan orkanvarning kring sig om det inte går bra för laget som IFK Norrköping.


Hela styrelsen:


Ordförande: Peter Hunt
Ledamöter: Jan Hellström, Patrik Jönsson, Göran Ekdahl, Eva Vestlie, Pelle Holm och Jörgen Lindström
Suppleant: Örjan Hansson

Revisorer: Catarina Backhaus och Claes-Göran Wester
Revisorssuppleanter: Ola Jacobsson och Lars Åke Berglund

Valberedning: Magnus Nilsson (ordförande), Fredrik Fjellman och Håkan LundqvistEn annan sak är vad som nu händer med anfallsbesättningen nu när Russel är skadad. Hur allvarligt skadad han är får vi vänta och se. Men IFK hade redan innan skadan en oerhört tunn anfallsbesättning. Kanske går det att låna in någon anfallare?


Lite ang Hunts uttalande om den förra styrelsens optimism.


Det finns en rolig och lite sorlig historia om Leeds och optimism.

När Leeds var som bäst och även spelade i Champions League så överdrev klubben alltid lönekuvertet för så gott som alla spelare. Man trodde att klubben var odödlig.

Bla så skulle en spelare som klubben var intresserade av, komma och löneförhandla. Spelaren och hans agent hade innan mötet bestämt sig för en summa på runt 200 000 p/v men skulle ändå begära mer så att dom hade ett övertag i förhandlingarna. De skulle först begära 250 000 kr för att sedan vara villiga att visa att spelare inte var allt för krävande och gå ner i lön till 200 000. Men både spelaren och agenten fick en chock när Leeds ordförande nästan omgående lutade sig fram och sade.

"" Vi kan inte kasta hela kassan på dig men vi är villiga att ge dig 380 000 p/v.""
Spelaren och agenten stirrade på varandra och tackade ja efter en sekund.


En stor anledning till Leeds förfall var just de överdrivna lönerna. Man hade helt enkelt i slutändan inte råd att betala och var tvungen att sälja sina spelare.


Nu är IFK kanske inte i samma situation men vi har heller inte lika stora inkomster som Leeds hade under den tiden.


Ordföranden: Ken Bates

Spelaren: ?

Leeds spelar idag i League 1.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0