Tre raka, tyvärr, din beställning har makuleratsDet är mer regel än undantag att IFK faller på ett individuellt misstag. Nurres utrusning fällde avgörandet på Parken. Pojklagsfasonerna måste väl ha nått taket nu? Det är tröttsamt att aldrig kunna få le i två raka hemmamatcher.

Matchen i sig var bra. IFK spelade boll och Mjällby visade upp en kunskap som troligtvis tar dom till högre höjder. Vi som håller på förlorarna får vara glada om vi kan simma kvar även nästa år på den grunda delen.

Det var ett Mjällby som kom utan tre av sina ordinarie spelare. Det märktes inte. IFK ägde sista halvtimmen, men enbart pga att Mjällby spelade på resultatet och det gjorde dom med båda huvudet och hjärtat.

Att Burken var bänkad förvånar mig. Jag vet att det har ryktats om slöhet och oviljan att träna för fullt. Men han är vår bästa spelare och i dagens IFK behövs han. IFK har vare sig pengarna eller kunskapen för att inte sälja honom och sedan låta han sitta på bänken. Det är dags att välja, och det med huvudet och inte hedern eller pekpinnen. Antingen säljer man honom eller så spelar han från start. Allt annat är bara löjligt.

Sama är en slitvarg, men verkligheten visar även upp en spelare som inte orkar ta ett offensivt jobb. En spelare som är sen in i närkamperna och inte tillför något i det konstruktiva spelet. Han kanske är viktigare i sin inställning på plan än många andra, men det hjälper tydligen inte att bara ha inställning och jävlaranamma när spelet inte är vad det en gång var.

Ibrakovic är i sina bästa stunder riktigt bra. Men hans lägsta nivå är inte av något värde. Han måste lära sig att värdera situationerna bättre. Felpass runt eget straffområde är för de svaga och att släppa bollen i rätt tid skadar aldrig.

Thorda kämpar som vanligt och har ett bra läge i första men gör som alla andra IFK:are. Slår bollen mot himmlen när han får chansen. Racu hade en frispark i ett rikigt bra läge, men valde det absolut sämsta sättet att försöka göra mål. Nämligen att slå bollen i målvaktens hörn och rätt i famnen på Asper.

Bamberg gör det bra och blixtrar till ibland, men han är inte densamma längre och verkar ha stannat i utvecklingen.

Inläggen är knappt värda att nämna överhuvudtaget. Dom håller knappt division två klass och Asper fick dom i famnen så gott som varenda gång.

Vädret stal några tusen åskådare från IFK, som valde att stanna hemma för att göra vad dom nu gör där.

Förlusten känns extra bitter då IFK inte alls var sämre än Mjällby, men vinnare är vinnare och förlorare är förlorare och det finns det ingen i det här laget som verkar kunna ändra på.

Nu väntar ett returmöte i Sölvesborg och det är inget jag ser fram emot. Det känns bara tröttsamt att hela tiden hoppas. IFK är ett lag som sällan gör rätt, men allt för ofta gör fel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0