5-1

Första vinsten på Parken i år kom som ett X2000 med en skitnödig förare. Topplaget Falkenberg krossades med 5-1 denna ljuvliga måndag. Det var inte en dag för tidigt och nu får serieledande Mjällby se upp.

Trots att det bara har spelats två matcher så har IFK tagit fler vinster under nystarten än man klarade av de första 12 omgångarna. Det var en nödvändig vinst med tanke på att flera bottenlag gick segrande ur sina matcher i omgång 14.

IFK var klart det bästa laget och bäst av alla var Cakic. Men idag gjorde alla spelare en kanon insats och det var bara att luta sig tillbaka och njuta. Det hade till råga på allt tagit sig 4200 personer till Parken. Dagens match lär inte ha skrämt iväg någon och man får nu hoppas på en ännu större tillströmning i nästa match.

Bamberg kändes igen från förr och Khalili fick utöka sin postion som skyttekung. Petru fick sätta två straffar och IFK kunde inkassera tre viktiga poäng. Thorda och Russel gör båda sitt jobb väl och David Nilsson i målet har nu börjat sin resa mot en ordinarie plats? Han släppte in ett mål ikväll. Vi kan diskutera vem som skymde vem. Men han får nog ta det målet, om det nu spelar någon roll?

Trots att jag inte tycker att Thorda var bäst idag så kan jag ändå inte sluta att undra över om hans blotta närvaro är viktigare än hans fotbollskunskaper. Han är en krigare in i benmärgen.

17 årige Anton Fagerström fick ta plats på bänken ikväll och trots att han inte fick visa upp sig så känns det jäkligt bra att IFK plockar med sig det yngre gardet på matcherna.

Är inte speciellt förvånad över att Burken inte var med ikväll, eller ens var på plats. Att han inte vill spela kvar i IFK är ingen hemlighet och det finns ingen anledning för klubben att tvinga kvar någon. Men pengar ska vi ha och det ska vara mer än vi har betalat.

Sedan det här med biljettkassorna. IFK måste bli bättre, det är snudd på komik när det  är köer ut på Promenaden när det ändå "bara" kommer lite över fyratusen.

Nu väntar dubbelmöte mot serieledande Mjällby. Ett lag som hittils har gått som på en räls. Men IFK har fått upp farten och kan med lite tur gå vinnande ur dessa två strider. Vi få backa upp grabbarna så mycket vi kan och hoppas att dom fortsätter på den inslagna vägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0