0-0

Solsken och underbara föruttsättningar till tre poäng, de  tre första på hemmaplan. Men det gick som det har gjort förut. IFK är det bästa laget och motståndarna bildar köttmur utanför sitt straffområde.

IFK var överlägsna spelmässigt, men vad spelar det för roll när fotboll går ut på att göra ett mål mer än motståndarna. Man kan återigen skylla på marginalerna och otur, men det börjar bli tröttsamt och lite genant. För IFK kan verkligen inte göra mål i vissa matcher, oavsett chanser och spelövertag. Matchen mot Väsby var inget undantag och det blev återigen bara en pinne.

Bäst i dag var två av klubbens yngre förmågor. Cakic och Tankovic. Två spelare som har vad som krävs för att bli proffs i framtiden. Två spelare med teknik och spelförstående som få andra i klubben och det är stundtals riktigt roligt att se dom visa upp sina kunskaper. Idag rullar IFK boll på ett vackert sätt, men det fattas något varje gång man kommer in i motståndarnas straffområde. Det är nästan som om man får panik varje gång man inser att man har tagit sig in där. Det dödliga avslutet finns inte och bollen rullar antingen några centimeter utanför eller går på en hårt jobbande motståndarmålvakt.

Troligtvis gjorde Väsbys målvakt årets match och det är enbart på grund av honom som Väsby nu kan åka hem med en pinne, men det är inget att skylla på. Ingen är vattentät, så det ska ända bli tre poäng mot ett lag som Väsby.

Jag tyckte annars att det var en bra match, men med tanke på tabelläget så blir dessa matcher än mer slitsamma för själen. Att IFK ska åka ut känns ändå långt borta när man ser vad som presteras på planen. IFK är bra på att leverera boll fram till den sista tredjedelen, där är tyvärr alla spelare för tama för att bli hjälte. Det krävs mer vilja i boxen för att klubben ska börja göra mål och för att klubben ska böra klättra. Nu är det tjugo matcher kvar. Det är sextio poäng att spela om. Det är inte panik spelarna ska känna nu. Det är revanshlust, vilja att vinna och att acceptera att man inte längre är en storklubb som alla andra kommer att vika sig för. Ingen darrar när IFK står på andra sidan. DET SKA VI ÄNDRA PÅ, OCH DET MED BASTA.

Har ändrat mig en del om Ivo, tycke inte att han var så bra i början - och det står jag fortfarande fast vid - men han har varit riktigt bra de senaste matcherna och hur otroligt det än må låta så räddade han faktiskt en pinne idag. När Whass blev rejält bortgjord i eget straffområde så räddade Ivo IFK med en härlig fotparad. En högklassig sådan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0