Jag gråter

Finns det någor tråkigare än fotboll? Eller något som kan reta gallfeber på en så som den här jäkla sporten.

Jag såg inte de sista tjugominuterna igår eftersom jag stängde av TV när Syrianska helt oförtjänt fick göra 2-1. Jag vet inte hur matchen såg ut efter målet men den som påstår att det var rättvist ljuger. Vi är bättre än Syrianska. Bättre än Trollhättan och bättre än Sunsdsvall. Ändå har dessa lag lyckats ta VÅRA poäng i tre matcher.

Jag funderade faktiskt på att ta en semester från IFK igår. Det är första gången jag gör det och bestämde mig för att jag skulle sova på saken. Det är alltid lättare att ta ett beslut när man har fått runt 8 timmar att lugna ner sig. Så vi får väl se vad som händer. Men jag sitter troligtvis på Parken nästa match och jag går säker hem lika förbannad som jag var igår, eller nästan lika förbannad. För igår rök det ur öronen.

Sämst på plan igår var Ibrakovic, tätt föjld av Haglund. Har försvarat Haglund med att han inte får några bra bollar att jobba på. Igår fick han en hel del. Men var antingen för sölig, oteknisk eller för valpig i närkamperna. Ibrakovic som jag tror har en stor framtid, spelade som om han var på bakgården med polarna. Det var dåliga pass och missade markeringar.

Man ska aldrig snacka om marginaler. Ett lag åker inte ut en serie, eller vinner på grund av marginaler. Men jag kan inte sluta att tänka på hur utgången blivit om en av matchens bästa spelare - Dyben - fått sätta kanonskottet i krysset istället för i ribban.

Spelmässigt är vi bättre, större, vackrare än alla dessa korplag. Vi är passningskickligare än all dessa kopgäng. Men poängmässigt är vi så jäkla sämst. Sist i Superettan. Vem trodde det? jag tippade ju för fasiken IFK på första plats.:)

Vi har Superettans bästa mittfält. Vi har målvakter som skulle göra bra ifrån sig i högre ligor. Men vi har inget anfallspel eller någon bra backlinje. Det kostar oss allt för många poäng mot lag som vi ska slå.

Sedan kan man undra om IFK orkar i 90 minuter?

Robert Massi avgjorde matchen mot IFK. Undrar vad hans kusiner i Navestad tycker om det?


Nya tag mot Syrianska

Match mor Syrianska på torsdag och det känns bättre än på länge. Jag tror vi är på väg in i stimmet:)

Annars några små saker om förra matchen.

IFK bjöd alla sina supportrar på kaffe under matchen mot Trollhättan. Det är precis sådana små, men uppskattade saker som klubben ska göra. På premiären delade IFK ut sittunderlag gratis till alla vid biljettinsläppet. Det är som sagt uppskattat och klubben ska ha creed för att man nu börjar visa sin uppskattning till dom som hela tiden har backat upp dom

Men biljettköerna. Vad i helskotta kan det vara som tar så lång tid? Jag tyckte att alla som gnällde förra gången var gnällspikar och skulle komma några minuter tidigare. Till er ber jag om ursäkt nu. För det här var något av det slöaste och segaste jag upplevt i mitt liv. Vad kan det vara som tar så lång tid????????????????

Man kan ju alltid köpa biljetterna på Ticnet, men det ska man inte behöva. IFK ska klara av att förse sina kunder med biljetter på plats. Jag skulle inte säga något om det berodde på IFK:s nya teknik där man scannar biljetten för att inte släppa igen några falska biljetter. Men där går det snabbt och är inga problem. Däremot när någon ska ge en biljett mot att han/hon får pengar. Där funkar det inte speciellt bra. Varför?


Har annars ingen koll på nykomlingen Syrianska. Förutom att de är från Södertälje och att de ska gå i golvet på Torsdag.

Det ska bli intressant att se om IFK kan följa upp sitt fina spel mot Trollhättan med att plocka hem tre poäng mot Södertäljelaget. Nu har vi hålllt nollan i två raka. Det är positivt i dubbel bemärkelser. Självförtroendet måste ha varit rejält slitet bland grabbarna där bak och det har nu fått en knuff i rätt riktning. Sedan så kan man faktiskt inte förlora i seriesammanhang om man håller nolla, tror jag att jag har läst någonstans:)'

Man ska bara ta en match i taget, jag vet. Men om vi tar Syrianska rakt av på Torsdag och fortsätter med att sätta dit Väsby på Parken den 1 Juni så är vi med igen. Det är faktiskt så enkelt:)

Missade poäng

En solig dag i Norrköping med bra fotboll. Det var länge sedan jag såg IFK så överlägset spelmässigt som dom var idag. Ändå fick vi bara 0-0. Inget bra resultat, men ändå flera steg i rätt riktning.

Att alla IFK:are är besvikna över resultatet är inte så konstigt då motståndarna inte skapade ett dugg under hela matchen. Men fortsätter laget såhär kommer vi att avancera i tabellen, det är jag övertygad om.

Att det bara kom 3588 personer är en besvikelse. Trots att det nu är långhelg och många troligtvis väljer att åka ut till sommarstugan för att fixa inför sommaren. Det ska ändå kunna komma mer folk till en match i ett sådant underbart väder.

Positivt idag var annars att vi håll nollan för andra matchen i rad. Det är vi inte bortskämda med.

Att målen uteblir i en match där IFK har bollen nästan hela tiden är självklart en besvikelse, men det lovar ändå gott inför framtiden och jag kan inte se hur det ska bli några problem att klara sig kvar. Men IFK måste lära sig att våga ta skott utanför motståndarnas straffområde. Burken har ett grymt bra skott som han använder då och då, men alltför sällan.

Att IFK inte gör mål beror - enligt mig - på att vi vägrar fylla på bakifrån och vi blir allt som oftast 1-2 mot 4-6 motståndare. Om vi inte har tänkt att värva Drogba som target så tycker jag att Bergort bör jobba på att få en större tyngd bakifrån och hjälpa våra anfallare.
Sedan så måste det gå att kunna sätt iallafall tre av tio inlägg på en IFK:are. Trots att det blir svårt när våra tre innermittfältare knappt tar sig in i boxen under hela matchen.

Annars är Cakic, Sama och Burken bäst idag. Racu försvinner tyvärr lite och det är inte första gången som det händer.

Nu får vi ändå ta med oss det här spelet till nästa match mot Syrianska bort nästa torsdag och försöka klättra i tabellen. Det ska vi klara av med ett lag som är så pass bra i grunden.


Äntligen

Inte en dag för tidigt. Tre sköna poäng i Östgötaderbyt är säsongens höjdpunkt och det var vi värda.

Lägg till att vi för första gången lyckas med att hålla tätt bakåt och stundtals spela en riktigt bra fotboll, så vi får hoppas på en ljusare framtid. Kanske kan vi få med oss sex poäng den här veckan och spelarna får en rejäl boost på självförtroendet. Det kan som sagt vända fort i fotboll och vi ska ligga högre med detta lag.

Ett omen i allt detta är. Det ska regna Måndag, Tisdag, Onsdag, Fredag ,Lördag och Söndag. Men vädergudarna har bestämt på ett sent möte under helgen att det blir sol och minst 18 grader på Torsdag. Det är vi värda och det betyder om jag har tolkat tärningarna rätt att IFK vinner med 3-0. Mina tärningar har sällan fel ska tilläggas.

Ger alla spelare höga betyg idag trots att några inte gjorde någon bra match. Men vem bryr sig. Sedan så spelade Ibrakovic inte tillräckligt mycket för att jag ska höja honom allt för mycket. Men det uttrycket som han hade i ansiktet när han gjorde mål är samma uttryck som en människa får när han skrapar fram 25 tusen/månad i 25 år på triss och jag hörde någon säga inne i huvudet på mig "" Plötsligt så händer det"

Cakic kan bli vår nästa storstjärna. Inte bara för dagens inhopp, utan för att han alltid gör bra ifrån sig under sina inhopp.

Backlinjen skötte sig bra idag. Några små missar vid fasta situationer. Men annars en av de bättre insatserna på väldigt länge.

Alla måste nu ta sig upp till Parken på Torsdag kl 17:00 för att stötta IFK. Det finns inte många bra ursäkter för att stanna hemma. Trollhättan måste tas rakt upp och ner.

Har City Gross pumpat in lite pengar i IFK? Jag  tror nog att de har det.


Hur går det

IFK verkar inte kunna sälja namnet på arenan. Eller är det så att budgivarna inte passar? För hur förklarar man att arenan kommer att heta Lidl arena? Går det över huvudtaget? Eller vill företagen köpa namnet till nästa år?

Det verkar vara likadant med logerna. Två stycken av logerna har IFK Norrköping som företagsnamn. För inte har väl klubben valt att behålla två för att bjuda sponsorer på. Det har man inte råd med i dag.

En annan sak är namnen på läktarna. En läktare har i dag namnet Hyresbostäderläktaren. Vad händer med dom andra. Ska dom inte säljas eller går det inte? Och teknikhallen. Vad ska den heta och ska namnet säljas?

Det är ingen hemlighet att IFK är i en utsatt position ekonomiskt. Det är självklart inte lätt för IFK att sälja när man ligger som man gör i tabellen och varje match bli ännu viktigare med den horribla start som vi fått.

Sedan så undrar jag lite över varför man inte säljer reklam på staketet ut mot vägen. Den är trafikerad hela tiden. Hur många ställen kan vara en bättre reklamplats än den?

Nu väntar Östgötaderbyt mot Åtvid. Ett Åtvid som har visat att dom blir att räkna med i år. Det är en livsviktig match för Kamraterna om inte alla matcher ska bli just livsviktiga i framtiden. Det är under dessa förhållanden spelarna faller in i ett mörker. IFK måste vinna mot Åtvid. Men det blir tufft. Därför är det extra viktigt att nu alla tar sig till matchen och skriker fram IFK. Det är nu vi behövs som mest. Så har du inget viktigt att göra så ta dig till Kopparvallen och hjälp till att bära vårt lag till tre poäng.

Har fått kritik efter att jag skrev om IFK:s uppdatering på hemsidan. Vad jag menade med inlägget var att jag ALDRIG kommer att sluta kritisera IFK. Om folk inte tycker att jag är en riktig supporter eller att jag är ute och cyklar så tar jag det.
Det fanns säkert en bra orsak till varför man inte uppdaterade den. Men någon förklaring till varför den inte uppdaterades var det ingen som kunde komma med. Vill ni ha en smörrapport så behöver ni ju bara läsa stadens dagstidningar.För det kommer inte att gullas med IFK här iaf.

Man behöver inte tycka om vad jag skriver. Faktum är att det vore tråkigt om det var så. Alla får tycka vad dom vill och man får gärna dela med sig om vad som är fel eller korkat i inläggen. Det är heller inget krav på att man kan säga vad som jag har skrivit fel, med att förklara vad sanningen är. Det behövs inte. Men det kan ändå vara till er fördel.

Förlust. IGEN.

Då var vi där igen. Ett uselt försvarspel som straffar oss mot snabba och tekniska Vasalunds anfallare och det kunde ha blivit mer mål i baken. IFK:s backlinje står idag för en av de sämsta insatser som jag har sett på parken, någonsin. Det var en cirkus som aldrig tog slut. Att äga rätten att ta på sig den vita tröjan när man är så förbannat dåliga är en gåta. Det är heller inte första gången det brister i defensiven. Men som sagt, idag tar det priset.

Att behöva göra fem mål på hemmaplan för att få med sig tre poäng mot ett lag som Vasalund tyder på ett mindre kunnande. Det är en sak att ha en dålig dag på jobbet. Men att ha två dåliga år?

Annars visade Sama vad han faktiskt kan betyda för laget och Burken var bra idag.

Bergort gjorde återigen tidiga byten vilket innebar att IFK fick spela med tio man de sista tio minuterna då khalili tvingades gå ut pga skada.

IFK är nu i ett desperat behov av tre poäng mot Åtvid borta i nästa match. Men vad talar för det?

Det var ett kallt och regnigt Norrköping som fick se sitt lag förlora. IGEN.

Enligt Mike ska jag tänka längre än näsan räcker nästa gång jag kritiserar IFK för att inte uppdatera sin hemsida som dom bör. Vill bara  säga att det inte kommer att hända.

IFK - Vasalund

Då var det dags igen. IFK möter Vasalund på Parken ikväll. Det blir 1-0 till IFK. Bara så ni vet.
1-0 är nämligen det nya inne resultatet som går bland de större klubbarna i Norköping. Igår vann både Sleipner och Sylvia till med just det resultatet. I lördags gjorde Smedby det.

Blomma och Roth är inte med i dagens match och Whass tar troligtvis hand om högerbackplatsen.
Haglund är helt spelklar efter skadan och förväntas att starta ikväll.

IFK har startat en ny lek för alla fans. Den heter " Gissa dagens trupp"". För någon trupp har IFK vid lunch tid inte presenterat på sin hemsida. Men det kanske är lika bra det, så att det inte skrämmer bort tänkbara besökare.

IFK damlag gick på sin första förlust i helgen då man förlorade med 2-1 borta mot Husqvarna.

Vill bara säga att jag älskar Forlan och övertid. Speciellt den 93:e minuten.

IFK, IFK. Vårt kära lilla IFK


Jag såg inte matchen för att jag var på ett kalas. Ett 80 årigt sådant. Men man kan ändå inte komma ifrån att man får sig en uppochner upplevelse med vårt IFK. Det är som att sitta i en jolle på ett blåsigt Atlanten. Det svalkar ett tag. Sedan börjar törsten att tränga fram. Det är då man kommer på att det inte går att dricka skiten. Man är omringad av vatten, men fel typ av vatten. Man kan ju alltid försöka sila saltet mellan tänderna. Men bestämmer sig för att avstå från att bli ett förvuxet saltkar.

Man ser något som inte är något. Man vet att det som ska stoppa något som man så väl vill få stoppat är något som sakta skulle döda dig. Ändå kan man inte sluta att tänka på det. Man vill ju så gärna. Det är då tanken kommer. " Tänk om" " Kanske bara idag""  och " Nån jäkla gång ska väl vara den första"

Sedan inser man att det inte funkar så. Det finns inga " Om". Allt man kan göra är att bita ihop och inse att det ända sättet att stoppa sin törst är att slita pin. Att greppa årorna och ro tills händerna blöder. Att förstå att där borta finns det riktigt vatten. Det kommer att ta ett tag. Fan det kommer att ta ett jäkla tag. Men det finns ändå bara ett sätt.  Ro som en jävel. Ro så att svetten lackar och tårna krampar. Ro som om piskan ven genom luften. Det är den ända sättet och det kan ingen ändra på.

Att vi idag inte vinner är givetvis synd - Inte bara för att jag då hade vunnit på oddset:) - och det har troligtvis satt sig i huvudet på en del spelare. Det är människor med en enorm press på sina axlar vi snackar om. Men det kommer en vändning, det är jag övertygad om. När? Det får tiden utvisa. Men den kommer. 

Efter år av fotbollstittande vet jag att det kan gå snabbt. Mitt kära Everton fick en liknande start på ligan. Everton förlorade fyra av de åtta första matcherna . Men sedan så tog dom sig i kragen. Visade vad några vinster i rad betyder för en klubb och ligger nu sexa med chans på en femteplats. Det är tjusningen med fotboll. Det kan vända blixtsnabbt.

IFK ligger 7 poäng efter kvalplats. Det  är en svår plats att nå. Men det är ändå inte omöjligt. Men då krävs det elva spelare med krigarhjärta. Elvla män. Elva halvtokiga bönder som visar Vasalund vad det är som gäller. Och det utan nåd.

Det är 26 matcher kvar. Det är en lång väg att gå. Men det här kommer bara att lösa sig om vi bestämmer oss för att vi ska göra det. Tillsammans.

RSS 2.0