Missade poäng

En solig dag i Norrköping med bra fotboll. Det var länge sedan jag såg IFK så överlägset spelmässigt som dom var idag. Ändå fick vi bara 0-0. Inget bra resultat, men ändå flera steg i rätt riktning.

Att alla IFK:are är besvikna över resultatet är inte så konstigt då motståndarna inte skapade ett dugg under hela matchen. Men fortsätter laget såhär kommer vi att avancera i tabellen, det är jag övertygad om.

Att det bara kom 3588 personer är en besvikelse. Trots att det nu är långhelg och många troligtvis väljer att åka ut till sommarstugan för att fixa inför sommaren. Det ska ändå kunna komma mer folk till en match i ett sådant underbart väder.

Positivt idag var annars att vi håll nollan för andra matchen i rad. Det är vi inte bortskämda med.

Att målen uteblir i en match där IFK har bollen nästan hela tiden är självklart en besvikelse, men det lovar ändå gott inför framtiden och jag kan inte se hur det ska bli några problem att klara sig kvar. Men IFK måste lära sig att våga ta skott utanför motståndarnas straffområde. Burken har ett grymt bra skott som han använder då och då, men alltför sällan.

Att IFK inte gör mål beror - enligt mig - på att vi vägrar fylla på bakifrån och vi blir allt som oftast 1-2 mot 4-6 motståndare. Om vi inte har tänkt att värva Drogba som target så tycker jag att Bergort bör jobba på att få en större tyngd bakifrån och hjälpa våra anfallare.
Sedan så måste det gå att kunna sätt iallafall tre av tio inlägg på en IFK:are. Trots att det blir svårt när våra tre innermittfältare knappt tar sig in i boxen under hela matchen.

Annars är Cakic, Sama och Burken bäst idag. Racu försvinner tyvärr lite och det är inte första gången som det händer.

Nu får vi ändå ta med oss det här spelet till nästa match mot Syrianska bort nästa torsdag och försöka klättra i tabellen. Det ska vi klara av med ett lag som är så pass bra i grunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0