Bajen Vs Peking


Det kommer att bli en skön inramning på lördag. Matchen mot Bajen är av naturliga skäl årets höjdpunkt. Stämningen på Söderstadion går nästan att ta på och det kommer bli en tuff uppgift att höras för Peking Fanz men vad gör det när vi vinner.


Att vi kryssade mot Brage förra matchen säger nada. Vi hade en man mindre i andra och fick det tufft i slutet med orken. Annars var IFK det klart bästa laget.


Några skador stör. Bla på Telo och Khalili. Annars ser det bra ut. GTG är inte med. Vilket säger sig självt. Så vänsterbacken får en ny stjärna ta hand om. Troligtvis Arvhage? Russel linkade av i förra , men ska vara kurrant nu. Kan han bara börja att träffa mål så gör han två imorgon och det skulle passa oss perfekt.


Det har sålt 10 000 biljetter till matchen. En kontrast till övriga matcher i detta avlånga land. Att vissa lag i AS inte ens drar tio tusen i toppmatcher får ses som ett bottennapp för Svenskfotboll som mer eller mindre verkar ebba bort i ett svart hål.
Lagen Hammarby och Norrköping har efter tre omgångar vunnit publikomgångarna rakt av.
IFK i omgångarna 1 och 3.
Hammarby i omgångarna 2 och 4.(Tror knappast att något annat lag tar Hammarby imorgon, publikmässigt vill säga för fotbollsmässigt gör vi det)


Ang Bajen så måste IFK se upp med nummer 17. Hallenius har nätat fyra gånger på tre matcher och det kommer att bli tufft för IFK:s defensiv att stoppa honom. Får man hoppas på maginfluensa?

Det kommer att vara runt 11 grader imorgon. Med risk för lågtryck.


Matchen visas på TV 4 imorgon klockan 16:00. För alla som inte kan ta sig upp till Stockholm.



Övrigt…

Öster Vs Landskrona 2-0
Syrianska Vs Örgryte 2-3
Brage Vs Assyriska 2-2.



MVH

Från söder om söder//


o-o

Att IFK Norrköping är ett bättre lag än Brage är dagens sanning. Att matchen var en tråkig föreställning där Brage spelade för en poäng men kunde med lite tur ha tagit tre när IFK - Med en man mindre - inte orkade längre ett faktum.

Att GTG skulle ha rött kort är odiskutabelt. En idiot tackling som borde straffas med ett långt straff i efterhand.Men domaren - som vanligt är värdelös - gav honom först ett gult kort. Men efter att fjärdedomaren gått in och förklarat vad både huvuddomaren och linjemannen som stod i linje med situationen missat, ändrades det gula till ett korrekt rött. Tråkigt och jävligt onödigt. Den sortens tackling som GTG gör är så jävla dum att vi får ta en hjärnröntgen på honom i morgon. Jag har sett den så många gånger i England att det nästan känns som en naturlig tackling. Lika ofta har jag hört skitsnacket om att det var en olyckshändelse. Vill nog påstå att det är ett överfall och jag vet inte varför, men det känns som om någon i IFK skulle ta sig för en sådan här idiotisk grej så är det GTG.


Annars vill jag bara säga att Lindskog är viktig. Sidledspass, korta säkra passningar och inte så mycket av den spektakulära fotbollen. Men defensiven är tusen gånger starkare med Lindskog som damsugare framför backlinjen. Han gör IFK säkrare.


Russel är riktigt bra med boll idag. Han vårdar den och visar upp en bra teknik stundtals. Tyvärr fick han problem med låret och gick och haltade i slutet innan han blev utbytt. Ett lår som var bandagerat under hela matchen. Även Whass och Racu var riktigt bra och såklart Westberg som räddar oss i slutet. En mycket säker man i målet.


Bamberg är direkt dålig idag. Men sämst är Rickhammar. Inläggsnivån var div 4 klass och han har mycket att lära om han ska vara med i en startelva i framtiden. Även Wiklander gör en sisådär match efter att han bytt me just Rickhammar. Wiklander ser ut som en yngre Blomma. Men med ett sämre passningsspel och en sämre touch på bollen. Jag är inte imponerad.

Cakic var ok i första inte mer. Men i andra visade han upp vad han kan och är riktigt rolig att se på när han leker fotboll med en bra teknik.

Marcus Johansson är ett underbarn. Han tar för sig bra och hade ett bra läge att gen IFK ledningen. Han har en del att lära men konstigt vore väl annars. Marcus visar ingen respekt och vi får hoppas att han sätter minst en i år.

Tankovic var tillbaka och gjorde ett kort inhopp.


Som sagt. Matchen var inte bra. Ett riktigt sömnpiller där Brage gjorde vad dom kom för och IFK rullade boll utan några större farligheter. Inläggen håller från alla spelare låg nivå. Så gör även hörnorna som är kort och gott usla.

Publik siffran på runt 4500 är väl ok. Om man ska jämföra med övriga Sverige.

 

 

God natt///


Förlust

Jag frös så att jag nästan grät i lördags. Göteborg och Olympiatravet är oftast underbart. Men när hästarna galopperar bara jag tittar på dom. Vinden har bestämt sig för att krossa mig till varje pris och man får grilla i ett växthus. Inget jag rekommenderar. Är det inte lika roligt längre. Vi fick lufta då och då, men grillat blev det tillslut. Sedan käkade vi grillade scampi och pepparbiff tills vi sprack. Drack stout och dansade på gräsmattan.

Göteborg har erövrat halva min familj och som stad, mitt hjärta. Fotbollslagen har vi inte samma åsikter om, vissa av dessa infödda Göteborgare. Men jag jobbar på det.

Det blev inget IFK för mig. Inte ens på datorn. Det var helt omöjlig. Satt istället och spelade Super Mario på Nintendo DS med några av den yngre generationen. Det gick sådär. Sedan blev det Roma Vs Lazio. En skön seger.

Att IFK förlorar mot Assyriska är inget att gnälla över. Vad jag har förstått så hade IFK en bra chans till kvittering i slutet och flertalet avslut mot ett lag som ska vara favoriter. Nu hade Assyriska några starters borta. Då speciellt i backlinjen. Men det tillhör och det vet vi Norrköpingssupportrar.

Tyvärr fick inte Tankovic lira. Jag kan inte riktigt fatta varför. Men Telo gjorde mål och Cakic har tydligen, igen, gjort ett väldigt starkt inhopp. Det är mina glädjeämnen efter förlusten i Södertälje. Hoppet om en framtida storstjärna från IFK Norrköping är en dröm. Att få se någon av grabbarna dra på sig den gulblåa tröjan och representera vårt land.

Uppgifterna går isär angående hur många IFK:are som var där. Det pratas ändå om 400-700 och det är en bra siffra. Roligt att se att många tar sig till Södertälje och vi får hoppas på en siffra mot Brage som överstiger 5000. Jag är då hemma i Norrköping och kommer naturligtvis att finnas på plats. Hoppas bara vädret förstår vikten av att sköta sig. Inga Januarivindar om jag får be. Det blir lite roligare om solen skiner och himlen är blå. Och en trea då förstås.

Brage nästa är säkert en tuff uppgift. Jag vet nada om dom. Men är säker på att Brage kommer att vara tända när dom kommer till Norrköping. En trea skulle sitta fint och kanske får vi se Cakic och Wiklander från start. För Tankovic känns inte speciellt nära en startelva. Tyvärr.

Ska också bli intressant att se hur Bajen står sig i de två nästkommande matcherna. Tre raka förluster vore att önska. Att få möta ett Bajen i en paniksituation skulle kunna ses som ett litet drömsenario. Ett lag med pressen på sig som har nerverna på utsidan. För visst skulle det vara jäkligt skönt att få trycka till Bajen.


IFK N tar Öster i kylan

Det var som fan. 3-0 i hemmapremiären mot nykomlingen Öster.


IFK vann och det var stundtals riktigt roligt att se. IFK försöker hela tiden att spela fotboll och inte beträda planen med en alibi inställning. Det ska alla grabbar ha en eloge för. Att man vinner med 3-0 gör ju inte saken sämre.

Jag har hela tiden gnällt på backlinjen. Idag satte dom mig på plats. Tack för det. Förutom idiotgrejen som GTG gör och som resulterar i straff. Jag satt på andra planhalvan så att säga och därifrån såg den solklar ut. Det är så enormt amatörmässigt att dra ner Östers anfallare i eget straffområde när han befinner sig på sidan om målet. Det kanske kunde ha resulterar i en farlig chans, men det blev en livsfarlig istället. Men räkna inte med att alla motståndare kommer att skicka upp bollen på månen när tillfälle ges. Mer disiplin tack. Annars en bra match av vår kritiserade backlinje.


Sedan så måste jag säga att Lindskog imponerar. Han har en bra fysik för Superettan och använder den på ett genomtänkt sätt. Extra roligt att han är hämtad lokalt. Hade gärna sett Tankovic, men idag är det obetydligt vilka som spelade då vi vann. Hela mittfältet gör en bra match och jobbar riktigt bra i hela matchen. Stundtals ett bra kortpassningspel där de vårdar boll på ett bra sätt. Ska man hitta något så var det uddlösheten framåt i första som var lite oroande. Men eftersom grabbarna löste det i andra så är det ju skitsamma.

Varför Petru inte fick spela vet jag inte. Småskadad? Men idag spelar det ingen roll då nollan hölls. Roligt att Marcus fick spela och att Russel fick spräcka nollan i första matchen. Annars så är matchens prestation Hasanis förspel till Telos mål. Spelsinnet finns där och jag hoppas att han kan visa oss alla att han är värd alla pengar som klubben lagt på honom.

Vi får hoppas att Khlili inte är för allvarligt skadad. Han sträckte baklåret i en rush och signalerade direkt för byte.


Nu kommer det att pratas om "Det är bara en match dra inga stora växlar eller en match är ingen match" osv. Jag skiter i alla som inte kan glädjas över en 3-0 vinst. Det finns inte så mycket vi har att fira i vanliga fall så passa på när tillfälle bjuds. Sedan är en vinst otroligt viktig för självförtroendet. Det kan behövas i nästa match. Väljer man att se allt negativ så gör det. Personligen firar jag en seger.

Biljettproblem igen. Nu var det iof inte IFK:s fel utan Ticnets. Det är bra att Lindahl går ut och förklarar sådana saker i pausen. En öppen relation med fansen är vad klubben ska ägna sig åt. Att han bad om ursäkt för något som IFK inte rådde för betyder att IFK har insett det. Det kanske inte låter som en stor grej. Men jag tycker nog att det visar på ett uppvaknande. Mycket bra.

Annars var det kallt på parken. För lite kläder som vanligt. Att jag aldrig lär mig. Det ända positiva var att jag inte behövde kupa handen över ögonen för att se. Men det gör jag så gärna om det är sol och värme:)


Bäst hos Öster var killen i Österklacken som stod utan tröja.

Sörping grabben Moberg hade ingen bra dag. Vilket jag njuter av lite extra. Vidarsson, var han ens med?

En annan sak som det kanske bara är jag som bryr mig om. Djurgården från huvudstaden i den högsta serien hade  bara 300 personer mer än IFK Norrköping. IFK hade idag mer supportrar på matchen än vad Kalmar Vs Göteborg mäktade med. Gamla Peking är poppis.

Premiär

Då var det äntligen dags. Premiär mot Öster. Hoppas nu bara att solen lyser och att turen står på IFK:s sida. Då kan det bli en underbar måndag. Det känns dessutom som att måndag är skyldig oss det. En jäkla dag om ni frågar mig.

Wiklander är skadad. Annars verkar det som om IFK kan ställa bästa lag på måndag. Jag hoppas på Tankovic, men tror att Lindskog och Bamberg får starta i mitten med Khalili och Telo på flankerna. Om vi spelar en 4-4-2 uppställning vill säga. Annars är det troligtvis samma mittfält med en släpande Hasani bakom Russel. Om nu Russel är helt kurrant?

Enligt Gopeking har det sålts 2500 biljetter. Då är säsongskorten inräknade. Jag hoppas på en stor uppslutning från alla håll och ett jäkla drag på läktarna. Peking Fanz kommer att ha ett Tifo som jag ser fram emot. Dom brukar kunna visa upp vackra tifon och skönsång.

Jag har lovat mina kompisar att inte spela på IFK. Vare sig som seriesegrare eller i enstaka matcher. Eller hotad är mer en sanning än lovat. För någon vecka sedan fick jag ett Sms från en vän som skrev.

""Vill inte vara den som är den. Men om du spelar IFK som seriesegrare i år så får du stryk. Varje gång du gör något så dumt så går det åt h#""##e. Jag skulle uppskatta om du även skippade enstaka matcher"

Så det är alltså mitt fel? Men ok. Jag ska hålla mig borta från IFK på oddset. Det är ett löfte.





Dagens salut går till Ranieri. Mannen som blivit oförskämt behandlad i flera år.

Mannen som innan Chelsea tog sina titlar gav klubben en andra plats i ligan och då fick sparken.
Mannen som tog Chelsea till en semifinal i CL.
Han ansåg inte vara tillräckligt glamorös.

Mannen som fick sparken av Juventus trots en andraplats i ligan. 

Idag när slutsignalen gick på Stadio Olympico och Ranieri knöt näven så höjde jag glaset. Inte för att Roma vann. Inte för att Roma nu leder serien. Utan för Ranieri. En god man som är värd mer respekt än han har fått. En man som med ödmjukhet har tagit skit från många. En man som har fört Roma till en förstaplats.

Om Roma nu inte klarar av att vinna ligan så kommer jag ändå att Salutera denna gode man. Jag hyser större respekt för Ranieri än vad den evigt skitsnackande Mourinho någonsin kommer att bli värd.


Vi syns på Parken///

På väg mot Parken

Mindre än en vecka kvar. IFK Vs Öster. Idrottsparken kl 19:00. Måndag 12 April.


För första gången är IFK uträknade på förhand. Ingen tror på klubben. Vare sig media eller supportrarna. Är det då en blåslagen klubb reser sig upp? Är det då supportar från alla hörn fyller Idrottsparken? Ja, drömma kan man ju alltid. Men älskar man klubben så är det nu en bra tid att visa det. Tror inte att klubben behövt vårt stöd på läktaren mer än vad klubben gör nu.


Hur bra/dåliga Öster är vet jag inte. Andra lag intresserar mig inte ett skit. Men det blir en intressant kamp på måndag mellan två lag som troligen kommer att hålla sig i mitten av tabellen. Många tror att IFK kommer klara sig med nöd och näppe. Men jag är övertygad om att får klubben ordning på skadebekymren som vi haft tidigare så fixar vi det här med marginal i år.


Nu har IFK knutit Dale Reese till klubben. Ett nyförvärv av rang. Det bästa klubben gjort för kommande säsong? Ja, troligtvis. Men det bästa nyförvärv klubben har gjort för framtiden heter enligt min mening Marcus Johansson. En kille som kan bli hur bra som helst. Det kommer dock att ta tid. Tre - fyra år. Jag hopppas att klubben gör som Everton gjorde med Rooney. Att ta det lugnt och ha tålamod. Alla kan ju inte vara som den där killen i Barca. Messi the Knife.


IFK har sänkt biljettpriserna för kommande säsong. Man har fått upp sina nya hemsida med tre bloggar och fem skribenter. Nu gäller det att pusha på stan och i statsdelarna så att folk kommer till matcherna. Sedan gäller det att spela fotboll. Det blir intressant att se hur det kommer att funka. Men tummarna hålls och hoppet finns. Än så länge är vi obesegrade i seriespelet. Det räcker för mig så länge.


Sedan har vi GoPeking. Sidan som har växt rejält de senaste månaderna. Streamade sändningar från träningsmatcher och nu försöker sidan att förhandla sig till Tv rättigheter för Superettan. Mycket stort gjort. Jag älskar ju storhetsvansinne. Människor som alltid siktar mot stjärnorna. Det är så jäkla mycket roligare då. Om man skulle snubbla på vägen och falla platt som en pannkaka så kan man ju alltid resa på sig och försöka igen. Det är alla människors rätt. Så en eloge till er, ni är lite av mina idoler. Till alla eldsjälar som sliter sitt hår och köper en peruk.

För i slutändan så....


Är det i nöden en äkta vän visar sig. IFK har runt tretusen äkta vänner. Vi står vid sjuksängen och snackar skit med sköterskan när klubben har fått stryk. Vi är på parken när det snöar. Vi är där när det regnar. Vi har funnits där i all evighet. När det var goda tider. När det är misär i en plåtburk. Vi kommer alltid att vara där. När laget förlorar. När ingen tror på klubben. När alla skriker att IFK, det är en jävla klubb. Ja, då står vi där.

Och....

När klubben någon kall kväll en senmånad i Sverige lyfter bucklan i en framtid. Då finns vi där. Klubben har då troligtvis fler vänner och bland dessa vänner så finns vi någonstans. Vi äkta. Det lovar vi.


Förevigt IFK Norrköping//


Kom ihåg!!
Särskrivningar och stavfel får ni leva med.




RSS 2.0