APRIL

Varje år tror jag på mitt IFK. Oavsett vad andra tyckt och tänkt så har några hundra glidit in på IFK Norrköping som vinnare. Även förra året var jag en av de naiva och blinda som trodde en jäkla massa. Men som hade fel.
I år är det första gången som jag inte tror på IFK. Inte änns som en topp fem klubb. Enligt en bekant så beror det på att även naiva människor växer upp... den jäkeln...


Men oavsett så kommer drömmen alltid att finnas där. 


Att Allsvenskan har börjat bryr jag mig inte om. Fotbollspremiär och Sverige är April för mig. När våren har kommit och livet är full av gula blommor. Grus på gatan och halvblöta tennisskor. Det är att ångra att man tog den tunnare jackan till matchen istället för vinterjackan. Man glömde bort att man skulle sitta i nittio minuter. 


IFK Norrköping Vs Öster är den riktiga premiären i Sverige. 


IFK har släppt biljetterna. Bra. Det ska klubben ha creed för, att man släpper dom så pass tidigt. Nu hoppas jag att vi andra därute tar vårt ansvar och inhandlar biljertterna i tusentals. Själv kommer jag och Co köpa tio stycken dom närmaste dagarna. 

Det är dags att visa vilken sida man står på. Vilket lag man har i sitt hjärta. Annars kommer IFK att harva i Superettan i all evighet och jag tror inte att någon av oss vill det. Mot Öster är det viktigt att alla ställer upp och hjälper klubben att ta tre poäng.


Andra saker som är på gång är att IFK:s nya hemsida ska lanseras nu i slutet på Mars. Bla annat så kommer klubben ha bloggare. Vilket jag ser fram emot.

Vad har jag lärt mig i mars?

Bla att det spelar ingen roll hur mycket man svär och förolämpar ett bowlingklot. Klotet går aldrig rakt i alla fall.

Att kaffe och poker är kärlek.
På återseende/// 


Ytterligare ett steg mot Öster


Är inte speciellt imponerad av "fansen" till de Allsvenska lagen. AIK står i en klass för sig och är väl den ända klubben som håller hög klass. Göteborg har sina derbyn där de höjer snittet avsevärt, annars är det inte en imponerande skara som följer klubben. 

Kalmar mäktade med att locka 4500 till ett toppmöte i premiären. Det är pinsammt.

Om IFK Norrköping har runt 4000 i premiären har vi knäppt majoriteten av klubbarna i Allsvenskan på näsan. Många anser att det är en dålig siffra för en klubb som Peking. Visst, men man måste också inse vart klubben har tagit sig de senaste åren. En klubb i fullständig misär med noll känsla för sina supportrar och som presterar kolera på planen. 4000 är en bra siffra för IFK i den tid vi lever i. Men naturligtvis så hoppas jag på mer.


Sedan så kan man inte vara något annat än glad över att IFK inte börjar spela i mars. Tränarna får tycka vad dom vill och tro att det här gynnar Svensk fotboll. Jag gillar April. Mars känns sisådär.

Enligt Gopeking så arbetar IFK på att kunna visa bortamatcherna på Parken. Det vore kanon om så skedde. Lite roligt att läsa ""På grund av TV-rättighetsskäl kan detta bli något för enbart IFK medlemmar""  det är ironi på hög nivå. Vad har ett medlemskap i IFK Norrköping med TV rättigheterna att göra? Troligtvis ingenting.

Jag tycker att så många som möjlig bör införskaffa sig ett medlemskap i IFK. Men bara en dålig affärsman skulle ha ett sådant krav för att någon ska kunna köpa dess produkter. Vore det inte bättre att släppa på krav om medlemskap och låta alla se IFK. Det skulle betyda att man säljer ännu mer Öl, läsk, mat osv.


Varför ska klubben ha så svårt att förstå att dessto mer människor dessto högre försäljning.


Ska även bli intressant att se vad IFK gör inför premiären för att locka folk. Skulle vara roligt om man tog marknadsföringen på allvar för en gångs skull. Att verkligen pusha stenhårt för matchen mot Öster. Vem vet, kanske skulle en grym marknadsföring ge ytterligare några tusen till matchen. Kanske skulle det betyda att en urfattig klubb gjorde några hundratusen kronor mer. Varför inte sätta in en offensiv och få till en fest i premiären. Varför inte våga.Fö.... Det kan inte vara roligt att heta John Terry.

As på väg till arena långt ifrån dig


Allsvenskan börjar idag. Jag har knappt märkt att det skrivits något om vår högsta serie. Kanske för att jag inte bryr mig. Kanske för att det inte finns någon bra fotbollskultur i Sverige. Troligtvis båda två. Det finns en, två eller kanske till och med tre fotbollsbilagor till vissa tidningar men det är väl det som finns ang Allsvenskan?


Jag är kanske inte rätt person att uttala mig då jag ser Allsvenskan som en rätt ointressant serie. Då pga att mitt IFK inte är i närheten av den. Men det borde kunna gå att hausa den mer. Det borde kunna gå att marknadsföra den så oerhört mycket mer. Men det här är Sverige och i det avlånga landet i Skandinavien är det inte så det funkar. Det är inte klubbarnas eller förbundets plikt att se till att ligan har något värde, det är supportrarnas plikt. Det är landet avlång rätt så unika med.


Kolla på IFK. Två vimplar på spårvagnar och bussar. Någon affisch vid en busshållsplats. Det är vad klubben anser vara en bra marknadsföring. Om det sedan skulle bli dåliga publiksiffror klagar man i tidningen. För det är alltid alla andras fel. Det är inte så att man sätter sig ner på sina arslen och tar sig en funderare på vad som är fel och vad som man kan göra bättre. Nä, det är alla andras fel.


Tyvärr kommer det alltid att vara så och tyvärr innebär det att Sverige aldrig kommer att vara ett land att räkna med när dom stora pojkarna ska mäta snopp i Europa. Lilla vi får inte vara med, vi får vara glada om dom inte tar våra lunchpengar varje dag.


Idag börjar alltså Allsvenskan med match mellan Kalmar och Göteborg. Kul!!
Tränarna hävdar också att det bästa som har hänt Svenskfotboll på länge är att serien startar tidigare. "Då kan vi vara med och konkurrera om en plats i Europa""  Japp!! Så funkar det naturligtvis.


Mitt tips är det att kommer runt femtusen till matchen. Kanske ska det vara en bra siffra i Sverige. Men det är det inte. En toppmatch i Sverige bör ha minst 10 000. Nu vet jag inte hur mycket arenan i Kalmar tar. Men fullsatt bör det vara.


Vårt kära IFK då? Ja, dom tog en studieresa till Brasilien. Hämtade hem en stackars grabb från stekheta Brasilien som fick visa upp sig i Sibiriska förhållanden med snö upp till hakan på konstgräs som han troligtvis inte ens visste fanns. Vad trodde klubben att han kunde åstakomma? Vad var själva grundtanken med provspelet. Att han skulle utföra mirakel i vinterlandet och bli årets tomte? För annars ser jag inte meningen med det hela. Hade det inte varit bättre att låta honom visa upp sig i Brasilien.


Nu närmar vi oss i alla fall seriestarten. Truppen ser inte skräckinjagande ut precis och jag har onda aningar. Men större under har skett. IFK kanske blir årets överraskning. Men å andra sidan blir mina lag sällan det. Eller rättare sagt aldrig. Det ska ändå bli skönt att få igång hela maskineriet och få sätta sig på den skinande trehundra miljoner kronors arenan och ta sig en ramlösa och se på mitt IFK. Det är ett alldeles för långt uppehåll.


Öster hemma den 12:e April. Kommer att bli riktigt intressant att se hur IFK står sig mot en nykomling. Men matchen blir lika viktig som de övriga 29 som vi har att vänta oss efter premiären.


Frågan är om IFK kan ta tillräckligt många skalper för att komma topp sju med ett fösvar som är lika täta som den Schweiziska flottan? Vi får hoppas. Det är det ända man kan göra som IFK supporter i dessa dagar eller år. Välj själva.

Stavfel och särskrivningar får ni leva med. Jag orkar inte rätta eller läsa om något som jag har skrivit.RSS 2.0