En skön trea

Första halvlek var en sur och tråkig historia. IFK ställde upp med två städare i mitten och fick ingen tyngd i anfallen. Andra vågen var obefintlig och det var egentligen bara Cakic som gjorde något. När han inte snubblade på bollen vill säga, för det hände några gånger i första. Annars var väl backlinjen det som gladde mest i en solig första halvlek.

Andra var en helt annan historia. Samma spelare men en helt annan inställning. Rönne gjorde sin bästa halvlek på mycket länge. Lindskog gjorde sitt debutmål och Russel satte två. Solen hade då somnat och det blev lite kyligt. Kanske behövdes det för att IFK skulle vakna.

Kan inte erinra mig om en enda farlighet skapad av Södra i andra. Dom kändes kattungs tama när dom kom nära straffområdet. Kanske hade dom sett IFK från förra året och ville testa. Men Södra var inte helt borta. Speciellt inte i första då det var jämnt. Eller lika dåligt från båda lagen. I andra malde sedan den vita maskinen ner Södra och när en Jönköpingspelare fick för sig att göra en bakåtpass ala Liverpool så satte Russel spiken i kistan. Kanske var det symbios för hur säsongen kommer att se ut för våra kamrater.

IFK tar nu täten. Leder en jämn serie efter fem omgångar och har då mött både Assyriska och Hammarby på bortaplan. Tappet mot Brage tillskriver jag utvisningen. Laget visar i andra att det finns en styrka åt båda hållen. Tankovic gör ett ok inhopp och Marcus visar ytterligare en gång att han är både snabb och teknisk. Han kämpar och sliter de få minuter han spelar, vilket är fem inhopp av fem möjliga.

Startelvan kan diskuteras. Varför Bergort väljer att starta med både Wiklander och Lindskog i en hemmamatch mot Södra när han startade med Lindskog och Tankovic borta mot Bajen som ändå måste anses som mycket mer offensiv uppställning förstår jag inte. Nu spelar det ingen roll idag då vi ändå vinner med 3-0. Men första visar på en svag offensiv och ett innermittfält som inte fyllde på en ända gång i första.

Det kan ha varit så att Tankovic helt enkelt var för sliten efter att ha kommit tillbaka från en skada och att Bergort då valde två terrier på mitten. Bara Bergort vet varför.

Måste annars berömma Bergort för att han byter in tre unga killar istället för att ge de äldre speltid. Det är viktigt att bygga ett lag och då måste IFK låta dom som ska vara med i framtiden få spela. Det är intressant att sex spelare med en förankring i Norrköping spelade idag. En extra morot till våra yngre killar runt om i Staden. Det ger självklart en tro bland många som vill lira i Peking att laget satsar på lokala grabbar.

Nu väntar Väsby bort på måndag. Ett Väsby som har börjat serien med att ta två poäng de första fem matcherna. IFK måste skaka av sig allt som heter underskattning och gå in och göra jobbet på det sätt som man gör i andra halvlek mot Södra. Bara då kan man vinna.

Publiksiffran var tyvärr bara 4200. Årets sämsta. Varför kan man fråga sig då IFK lirade bländande fotboll på Söderstadion. En match som gick på TV. En annan sak som jag tycker är rätt konstig är matchprogrammet. Ett program som NT står för. Det var tryckt förra veckan. Innan Bajenmatchen och hade så mycket brister att det bara var genant. All statistik var fel. Det var bättre när IFK själva gjorde det och ska man dela ut ett som NT står för så borde det vara korrekt.

Roligt att se att IFK hyllade Dolphins. Bla med en boll från klubben och spelarna.
Stavfel, särskrivningar och annat mummel får ni som vanligt leva med//


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0