Vad tycker Bergort och Hellberg?


Att Amuneke måste lämna klubben är det inget snack om. Men har IFK frågat Bergort och Hellberg ang Magro och Bamberg. Det borde rimligtvis vara dom två som ska ha det sista ordet om dessa två herrar. Pengar är alltid pengar, det vet jag. Men en tränare får ta allt ansvar om det går åt helvete och då borde dom också ha en stark röst om vilka spelare de vill ha kvar.


Nu förstår jag att kassan är tom. Vilket bara gör saken ännu mer horribelt. Hur ska hyran betalas? Har IFK några kort i rockärmen som vi supportrar inte vet om. För det är som sagt en jäkla skillnad på 600 000 och 8 mille. Speciellt om kassan är tom.


Men om Bergort och Hellberg vill ha kvar Magro. Vad händer då. För det är uppenbart att styrelsen inte vill det. Hur lågt bud kommer klubben att acceptera. För inte vill väl någon annan klubb betala speciellt mycket för Magro.


Idag finns det inget utrymme för nyförvärv. Inte förrän klubben sålt någon. Och hur kommer man att förvalta pengar vid en eventuell försäljning. Det är som alla vet PSI som cashar in. Men pengarna går oavkortat till spelarköp. Men inte till spelarlöner. Så jag tror att vi kan glömma några "stjärnor" i stjärnan. Inte bara för att IFK troligtvis är kallare än Antarktis. Men också för att klubben har en helt annan dimension på utgifterna. Vilket flera personer i ungdomsakademin har fått vetskap om.


Sedan Cratz. Vad gör vi med den gode Sören. Han kommer inte att jobba runt A- laget. Och frågan är om han kommer att jobba för IFK överhuvudtaget. Vill han jobba med de yngre förmågorna. Att utveckla framtiden. Har han tålamod för det.


Annars är det knäpptyst från IFK. Inte ett pip hörs när man går på Ektorpsgatan. Vilket är konstigt med tanke på att man har läckt lite info till sina kära vänner på lokaltidningarna. För ingen tror väl att NT eller FP har tillräcklig kompetens för att nysta fram att Bergort skulle bli ny tränare eller att Lindahl skulle bli våran nya marknadschef.


På tal om något helt annat. Så är det lite gruff mellan AB och Birro. AB ska ha snott ett "scoop" från Birro och skrivit Aftonbladet avslöjar. Jag gillar Birro - inte bara för att han är en äkta Romanisti - för att han skriver med stor inlevelse. Men i gamnackarnas värld så är det här något man får ta. Det handlar bara om en sak. Och det gör det för båda tidningarna. Och det är att sälja tidningar. Så många som möjligt på så kort tid som möjligt. Vill man vara med och leka får man också leken tåla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0