Hammarby  -  IFK Norrköping

    
      Hammarby  -  IFK Norrköping

             1                          1
    Charlie Davis      Daniel BambergIFK Norrköping stod för en stark insats när man lyckades att kryssa mot allsvenska Hammarby. Som vanligt stod Bamberg för en stark insats och blev även IFK:s ända målskytt. IFK visade annars upp ett starkt försvarsspel där förra årets osäkerhet var som bortblåst.


Hammarby började bäst och visade att man spelar i en högre division. Men IFK jobbade sig in i matchen och var stundtals det bättre laget i andra halvlek.


Flera spelare i IFK ska ha beröm för dagens insats och glömmer man bort anfalls problemet för ett tag så ser det riktigt bra ut. Och jag tror fortfarande på en topp 3 placering. Men en ny anfallare skulle behövas, speciellt med tanke på att Haglund verkar vara lite skadebenägen. Ett lån?


Nu är det bara 1 månad och 11 dagar kvar till premiären i Södertälje.


IFK:S lag mot Hammarby

I morgon spelar IFK sin fjärde träningsmatch borta mot Hammarby och det går att se matchen på S24.

Matchen börjar kl 12:00


MATCHEN

IFK:S TRUPP MOT HAMMARBY


Nuredin Bakiu och Anton Fagerström (mv)

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg, Riki Cakic, Gunnar Thor Gunnarsson, Imad Khalili, Andreas Lindvall (Tipselit), Oliver Lönn, Petru Racu, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Magnus Samuelsson, Christopher Telo och Anders Whass


Stöd IFK

Efter Peter Hunts uttalande igår om den förra styrelsen svarade Hans Lundin idag på NT 24.


Lundin hotade IFK med att om Hunt inte håller käft så skulle Riksbyggen ta sitt ekonomiska stöd och gå till en annan klubb.

Han hävdade också att flera sponsorer hade ringt till honom och beklagat sig över uttalandet.


Om så är fallet kan man undra varför man inte tar upp det med IFK:s styrelse istället för att ringa till en föredetting. Lite ryggrad kan vara bra att ha ibland.


Att Lundin står i TV och med ett hånflin hotar IFK bevisar vilken löjlig människa han är. Men jag har hört att Sylvia är i desperat behov av pengar. Så Riksbyggen kanske ska ta sitt pick och pack över till Nordstan. Speciellt med tanke på att Sylvia inte har någon ordförande och då behöver Lundin inte oroa sig för några sanningens ord.


Jag undra också vad Riksbyggen tror att dom tjänar på att spela martyr i TV.


Sedan verkar det som att flera sponsorer hoppat av redan innan årsmötet och det kan man knappast skylla på Hunt och co.


Nu gäller det att alla IFK:are ställer upp i vått och torrt. Kom på matcherna och stöd IFK både på läktaren och ekonomiskt.


Ny styrelse

Då var äntligen den nya styrelsen tillsatt och IFK:s nya ordförande heter Peter Hunt. Om han har vad som krävs för att driva Sveriges största klubb får tiden utvisa. Vad man kan säga nu är lycka till. Hela styrelsen kommer att behöva all lycka i världen. För det är få klubbar i Sverige som har en sådan orkanvarning kring sig om det inte går bra för laget som IFK Norrköping.


Hela styrelsen:


Ordförande: Peter Hunt
Ledamöter: Jan Hellström, Patrik Jönsson, Göran Ekdahl, Eva Vestlie, Pelle Holm och Jörgen Lindström
Suppleant: Örjan Hansson

Revisorer: Catarina Backhaus och Claes-Göran Wester
Revisorssuppleanter: Ola Jacobsson och Lars Åke Berglund

Valberedning: Magnus Nilsson (ordförande), Fredrik Fjellman och Håkan LundqvistEn annan sak är vad som nu händer med anfallsbesättningen nu när Russel är skadad. Hur allvarligt skadad han är får vi vänta och se. Men IFK hade redan innan skadan en oerhört tunn anfallsbesättning. Kanske går det att låna in någon anfallare?


Lite ang Hunts uttalande om den förra styrelsens optimism.


Det finns en rolig och lite sorlig historia om Leeds och optimism.

När Leeds var som bäst och även spelade i Champions League så överdrev klubben alltid lönekuvertet för så gott som alla spelare. Man trodde att klubben var odödlig.

Bla så skulle en spelare som klubben var intresserade av, komma och löneförhandla. Spelaren och hans agent hade innan mötet bestämt sig för en summa på runt 200 000 p/v men skulle ändå begära mer så att dom hade ett övertag i förhandlingarna. De skulle först begära 250 000 kr för att sedan vara villiga att visa att spelare inte var allt för krävande och gå ner i lön till 200 000. Men både spelaren och agenten fick en chock när Leeds ordförande nästan omgående lutade sig fram och sade.

"" Vi kan inte kasta hela kassan på dig men vi är villiga att ge dig 380 000 p/v.""
Spelaren och agenten stirrade på varandra och tackade ja efter en sekund.


En stor anledning till Leeds förfall var just de överdrivna lönerna. Man hade helt enkelt i slutändan inte råd att betala och var tvungen att sälja sina spelare.


Nu är IFK kanske inte i samma situation men vi har heller inte lika stora inkomster som Leeds hade under den tiden.


Ordföranden: Ken Bates

Spelaren: ?

Leeds spelar idag i League 1.


Stöd IFK

IFK har lagt till ytterligare en träningsmatch på schemat. Den 4 april möter IFK Carlstad U på Idrottsparken södra plan kl 13:00.Vill ni se Assyriska - IFK Norrköping på plats den 11 April så kan ni nu boka era platser i Peking Fanz eller Club 33 buss.


För bara 100 kr för medlemmar och 150 kr för er som inte är det. Går det nu att boka din resa och uppleva IFKs premiärmatch i Södertälje på plats.


För att ta del av erbjudandet och anmäla dig till bussarna sätter du in pengarna på Plusgironummer: 496 85 79 - 5.
Märk din inbetalning med ditt namn, medlemsnummer samt "bussresa" eller "club33" om du vill åka i den bussen.


Vill du stödja supporterkulturen i Norrköping bli medlem i Peking Fanz.

Plusgironummer: 496 85 79 - 5
På övrigt meddelande skriver du födelsedatum, adress och telefonnummer.

Medlemsavgifter:

0-18 år


100 kronor
18 år och uppåt


150 kronor
Pensionär (över 65 år)


100 kronor
Familj


350 kronor
Livstids medlemskap


999 kronor


Vill du bli medlem i IFK Norrköping. Klicka på länken nedan

Medlem

IFK Norrköpings damlag vann sin träningsmatch mot div 1 laget Bk30 med 3- 2 i helgen.

Målskyttar var Sandra Karlsson (1-1), Jessica Jingblad (1-2) och Frida Högberg (1-3).

I nästa träningsmatch möter IFK seriekollegan Husqvarna i Tipshallen i Jönköping.


Glöm nu inte årsmötet som är på onsdag.
Årsmöte


Hammarby vs IFK Norrköping


IFKs nästa träningsmatch spelas på Stadshagens IP i Stockholm mot Hammarby.

Kan du inte ta dig upp till Stockholm så går det ändå att se matchen.

Den visas på S24 och kostar 39:-.


12:00 den 28 februari.

På länken nedan kan du beställa matchen.

http://live.s24.se/main.aspx?content=708132490241


IFK vs Sirius

IFK spelade idag sin tredje träningsmatch och vann med 1-0 efter mål av Viktor Rönneklev. Det var en kall dag i dubbel bemärkelse då ansiktet hann att domna innan man äntligen fick gå hem. Men vissa ljuspunkter fanns det i alla fall. Bla var IFKs högerkant den första halvleken med Ibrakovic och Cakic riktigt bra.


Ibra och Cakic visade upp ett bra passningsspel och spelet var mestadels fördelat på IFKs högersida. Den unga Hadenius gjorde en klart godkänd insats men visade stundtals prov på nervositet och gjorde några enkla misstag.


Russel visade att han är en bra bollmottagare men att han inte är någon målskytt. Vilket kan visa sig var ödesdigert för IFK i serien då inte heller Haglund imponerade speciellt. Haglund fick också lämna planen i andra halvlek - ersattes av just Russel- pga av en skada.


Dyben gjorde inte en av sina bättre matcher och Racu var igenomgående ganska anonym. Khalili var annars den som troligen var kallast av Norrköpingsgrabbarna i första och visade inget som får mig att känna att han ska vara en starter.


Andra halvlek var inte så mycket bättre, men gav oss i alla fall ett mål. En intressant sak var att dubbel Gunnar tog frisparkarna utanför straffområdet - De få IFK fick- men det var inte av den imponerande sorten.


Jag dömer ingen efter dagens match och tror av vi kommer att bli ett bra topplag i år. Det ända som skrämmer mig är anfallet. Vi får hoppas på att mittfältarna gör mål i serien. Det kommer att behövas.


Annars visade Bamberg att han blir ett starkt vapen för IFK i år. Killen håller riktigt hög klass och med Burkhardt frisk kommer de två att vara skillnaden mellan toppen och mitten.


En positiv sak är att våra unga killar håller hög klass och flera av dom kommer med all säkerhet få mycket speltid i årets Superettan.På Återseende.


RSS 2.0