Timeout

En vacker viktoria mot Syrianska igår.

Bloggen kommer att läggas på is ett tag. Kanske för alltid. Jag har helt enkelt inte tid och att lägga in ett inlägg var tionde dag känns meningslöst. Därför tar jag timeout på obestämd tid. Tack till alla som har orkat läsa allt skit som jag har skrivit. Kanske hörs vi igen:)
En vacker vårkväll

En mycket bra match igår. IFK spelar en fotboll som jag inte sett på länge och frågan är om vi ens spelade så här bra 2007. Att man hela tiden spelar sig fram och skapar många farliga chanser är något som kommer att löna sig över 30 matcher. Tyvärr blir IFK för tama utan Russel. Bollen kommer tillbaka till IFK:s straffområde lite väl snabbt när vi inte har någon som kan hålla boll. Speciellt i slutskedet då många av grabbarna nästan gick på knäna och Degerfors visade att dom blir farliga. Fö det bästa laget som vi mött på Parken i år.

Att Bamberg är tillbaka i gammal storform är kanske en av anledningarna till varför IFK har gått från ett bottenlag till ett topplag över en av 2000- talets hårdaste vintrar. Men en större orsak är att vi äntligen har hittat nyförvärv som gått rakt in i elvan och förstärkt. Att många är från Svenska klubbar i lägre divisioner är också ett fenomen för IFK. Visserligen har vi nu värvat en brasse. Men laget med Hasan ifrån Sirius och Lindskog från Sleipner har en nivå om vi aldrig riktigt klarade av att visa upp förra året. En annan sak är att våra unga talanger har tagit ytterligare ett kliv. Dom är i många matcher tongivande och håller en väldig hög klass.

Att IFK fortsätter med Wiklander och Lindskog - där det nästan såg ut som om Lindskog hade tagit ett litet kliv upp på mittfältet - är ok så länge vi vinner. Man kan knappast gnälla på ett vinnande lag. Men jag tycker inte att dom passar ihop. Dom är för lika och ibland tappar vi kreativitet på mitten. Det är en kedja som blir allför uppenbar ibland. Då går Bamberg in i mitten istället för att få fart på bollen och det betyder i sin tur att Rönne blir lämnad åt vargarna på sin kant.

Nu var Tankovic ingen hit igår. Gjorde knappast något rätt. Men han är en spelare som ska spela bredvid Lindskog. Det är inte bara innermittfältet som blir bättre. Bamberg kan stanna på sin kant och då får vi även ett mycket bättre kantspel. En annan ska som jag måste tillägga är hur mycket bättre Whass faktiskt har blivit. Kanske är det hjälpen från Lindskog och i vissa matcher Wiklander som har bidragit till lyftet. Men faktum är att han har en helt annan inställning även på andra delar av planen. Igår gick han ofta ut på högerkanten och bröt anfall. I många fall resolut och skoningslöst. Ett nödvändigt gott i kampen om en topplats.

Det snackades innan säsongen om att IFK har ett felbalanserat lag. Det är kanske just det man faktiskt inte har. Russel och Hasani är så olika som två anfallare kan bli. Hasani är en snabb målgörare som stundtals visar upp att han har mycket boll i sig. Russel är klumpig, ibland långsam och kantig. Han har en första touch som påminner och om onykter cricketspelare. Men likväl är han otroligt viktig. Att kunna hålla boll, inte bara med fötterna utan även med kroppen är ett måste om IFK ska kunna kravla sig upp på tronen. Andra exempel är Lindskog och Tankovic. Kanske är det just kedjan i laget som äntligen har klickat?

Hela laget ska naturligtvis ha en eloge. Inget snack om den saken. Sedan får man tycka vad man vill om individuella spelare. Jag tycker att vissa är för svaga i grunden. Men det är i dagsläget oviktigt.

Bottennappet igår var publiksiffran. 3800 är för dåligt. Tv:n och det mulna vädret gjorde sitt. Kanske är en fredag en dålig dag för Norrköpingssupportrar. Eller så är sanningen att vi inte har mer än 4000 riktiga supportrar i staden Norrköping.

Måste ge IFK en eloge för att dom har förstått vad det handlar om. Att sälja Newcastle i supporterbaren tyder på hög förståelse och klass. Kanske lite tam - om det inte var folköl? - men det funkar som uppvärmning före matchen. Efter matchen blev det en skön fredag med öl och skitsnack. En promenad hem i nattregnet och en ganska bra känsla i kroppen idag.

Nu tar vi Ljungskile nästa lördag och sedan fyller vi Parken mot Syrianska lördagen efter det.ClubPeking///


Ytterligare en trea

En trea mot Väsby. Kanske inte det bästa av motstånd. Men spelar det egentligen någon roll. Det här är en stark trea oavsett om man tycker att det ska vara en säker vinst. Hade förra årets IFK vunnit idag? Troligtvis inte.

Skönt att se att Hasani nätar två idag. IFK behöver den typen av spelare, som när det går tungt i spelet som det gjorde till viss del idag kan avgöra matchen. En säkerhet för övriga spelare att veta att man har en kille på topp som kan måla. Han har nu gjort fem mål. Ett mycket bra facit.

Nästa match blir dock betydligt tuffare. Degerfors hemma på fredag. Ett Degerfors som går bra för tillfället och ligger tre poäng efter Kamraterna. Det gäller att hålla tätt bakåt - något som IFK gjort galant på Idrottsparken hittills - och att våra avrättare sätter den där den ska sitta. Då kan vi börja undra om vi inte har ett IFK på uppgång. På riktigt.

Visst, det är många matcher kvar och poäng måste tas genom hela säsongen. Men det blir lite lättare att vinna med ett bra självförtroende. Att vinna nu är minst lika viktigt som att vinna senare. Klubben ska i år bara spela in ett lag som nästa år ska ta steget upp. Då är det lättare att utveckla spelare om laget går bra.

Att nästa match är på fredag känns klockrent. Nu blir det om vädret tillåter grillning innan och några kalla Stout. Sedan är man troligtvis hes på lördagen. Men det ska man vara efter en trea mot Degerfors och serieledning.

Matchen på fredag börjar 19:20.

Väsby lyckades också att få ihop den enorma publiksiffran 683. Tro det eller ej. Det är Väsbys årsbästa.


En skön trea

Första halvlek var en sur och tråkig historia. IFK ställde upp med två städare i mitten och fick ingen tyngd i anfallen. Andra vågen var obefintlig och det var egentligen bara Cakic som gjorde något. När han inte snubblade på bollen vill säga, för det hände några gånger i första. Annars var väl backlinjen det som gladde mest i en solig första halvlek.

Andra var en helt annan historia. Samma spelare men en helt annan inställning. Rönne gjorde sin bästa halvlek på mycket länge. Lindskog gjorde sitt debutmål och Russel satte två. Solen hade då somnat och det blev lite kyligt. Kanske behövdes det för att IFK skulle vakna.

Kan inte erinra mig om en enda farlighet skapad av Södra i andra. Dom kändes kattungs tama när dom kom nära straffområdet. Kanske hade dom sett IFK från förra året och ville testa. Men Södra var inte helt borta. Speciellt inte i första då det var jämnt. Eller lika dåligt från båda lagen. I andra malde sedan den vita maskinen ner Södra och när en Jönköpingspelare fick för sig att göra en bakåtpass ala Liverpool så satte Russel spiken i kistan. Kanske var det symbios för hur säsongen kommer att se ut för våra kamrater.

IFK tar nu täten. Leder en jämn serie efter fem omgångar och har då mött både Assyriska och Hammarby på bortaplan. Tappet mot Brage tillskriver jag utvisningen. Laget visar i andra att det finns en styrka åt båda hållen. Tankovic gör ett ok inhopp och Marcus visar ytterligare en gång att han är både snabb och teknisk. Han kämpar och sliter de få minuter han spelar, vilket är fem inhopp av fem möjliga.

Startelvan kan diskuteras. Varför Bergort väljer att starta med både Wiklander och Lindskog i en hemmamatch mot Södra när han startade med Lindskog och Tankovic borta mot Bajen som ändå måste anses som mycket mer offensiv uppställning förstår jag inte. Nu spelar det ingen roll idag då vi ändå vinner med 3-0. Men första visar på en svag offensiv och ett innermittfält som inte fyllde på en ända gång i första.

Det kan ha varit så att Tankovic helt enkelt var för sliten efter att ha kommit tillbaka från en skada och att Bergort då valde två terrier på mitten. Bara Bergort vet varför.

Måste annars berömma Bergort för att han byter in tre unga killar istället för att ge de äldre speltid. Det är viktigt att bygga ett lag och då måste IFK låta dom som ska vara med i framtiden få spela. Det är intressant att sex spelare med en förankring i Norrköping spelade idag. En extra morot till våra yngre killar runt om i Staden. Det ger självklart en tro bland många som vill lira i Peking att laget satsar på lokala grabbar.

Nu väntar Väsby bort på måndag. Ett Väsby som har börjat serien med att ta två poäng de första fem matcherna. IFK måste skaka av sig allt som heter underskattning och gå in och göra jobbet på det sätt som man gör i andra halvlek mot Södra. Bara då kan man vinna.

Publiksiffran var tyvärr bara 4200. Årets sämsta. Varför kan man fråga sig då IFK lirade bländande fotboll på Söderstadion. En match som gick på TV. En annan sak som jag tycker är rätt konstig är matchprogrammet. Ett program som NT står för. Det var tryckt förra veckan. Innan Bajenmatchen och hade så mycket brister att det bara var genant. All statistik var fel. Det var bättre när IFK själva gjorde det och ska man dela ut ett som NT står för så borde det vara korrekt.

Roligt att se att IFK hyllade Dolphins. Bla med en boll från klubben och spelarna.
Stavfel, särskrivningar och annat mummel får ni som vanligt leva med//


Peking Vs Södra

Nurre är tillbaka i metropolen Norrköping imorgon. Har alltid gillat Nurre. Men hoppas att han har tvål i handskarna och att vi går upp som etta imorgon. Södra är ingen lätt nöt att knäcka. Men spelar vi som på söderstadion så får Jönköping en tuff onsdag i Peking.


Södra vann med 3- 0 hemma mot Trollhättan i förra omg. Kanske inte den bästa värdemätaren för dom. Men man klarade även 1-1 borta mot Sundsvall i omgången innan. Det är en stark insats och laget har tagit fem poäng på de fyra inledande matcherna. Jag räknar med en svår match och ett två taggade lag som vill spela fotboll. Att IFK kommer att stå som segrare är jag dock övertygad om.

IFK måste se upp med Cederqvist som har gjort två mål och tre assist så här långt.

Whass är tillbaka och det ska bli intressant att se om han petar Wiklander. Whass har gjort det bra i år. Men ser gärna samma elva mot Södra som Bergort mönstrade mot bajen. GTG är även han tillbaka. Där står det mellan honom och Dyben. Jag tycker inte att Dyben var speciellt övertygande i lördags men ska man ändra ett vinnande lag? Och har det någon större betydelse?

IFK ligger tvåa i publikligan efter Hammarby med 4800/match. Nu när IFK visade upp sig från sin vackra sida på Söderstadion kan det kanske betyda ett tillskott på läktaren. Kanske kan det bli årets bästa siffra mot Södra och kanske kan alla dessa själar få gå hem med ett brett leende på läpparna. Jag håller tummarna.

Ny brasse i IFK. Vänsterback om jag förstår rätt. Mendes den yngre blir spelklar den 1 Juli och vi får hoppas på ett riktigt bra nyförvärv. Kanske är han den första byggstenen i IFK:s framtida backlinje. Den som ska ta oss till AS och hålla oss där i årtusenden framöver. Välkommen är han i alla fall.


Det ska bli runt 10 grader och sol imorgon.


Stolthet

En vacker lördag är snart till ända. IFK vann den svåra bortamatchen mot Hammarby och Norrköping Dolphins tog guldet i Stadium Arena.


Sällan får man uppleva en dag som denna. Bajen var favoriter. Dom skulle krossa Peking. Men IFK Norrköping går den 1 maj 2010 ut på ett nästan fullsatt Söderstadion och läxar upp Söderkisarna efter noter. IFK var bättre i allt. Ett säkert och snabbt passningsspel som slog knut på de grönvita Stockholmarna som inte hängde med.


Triangelpassningarna visade sig vara effektiva när Bajen visade upp sitt “ Långa bollar på vem som helst” spel och IFK ägde Bajen på Söder. Och bäst av alla var Cakic. Killen flöt fram på den gröna gräsmattan. Han vek av till vänster på en femöresvändning och lurade två. Han tog bollen och gled förbi den ena efter den andra. Han gjorde vad han ville med de grönvita. Han passade Hasani som läckert klackade in bollen bakom Rami. Hasani som fö var nästan lika grym idag som Cakic gjorde inte bara det vackra ett noll målet. Han slog inlägget som gick i mål och som gav mig halsbränna. Helt jävla underbart.


Kvällen var en orgie i känslor. Först av glädje när ettan kom. Sedan i vrede när Tankovic inte tänker fotboll längre och Bajen får en solklar straff. När Tankovic sedan dundrar bollen i ribban begraver jag ansiktet i händerna. När Tankovic nickar in tvåan på den efterföljande hörnan står jag upp och skriker mig hes. När sedan hela IFK glömmer en viktig sak, nämligen att markera på en hörna kan Hammarby kvittera. Då gick luften ur mig. Det är tur att spelarna inte är lika löjliga och veka som jag. Då svor jag högt. Tankarna som for genom huvudet på mig i tusen kilometer i sekunder var som dom alltid är. “ Fy fan så typiskt” Speciellt då IFK var planens giganter och Bajen hade “Fått” två mål pga klantigt IFK spel.


När trean kom vrålade jag så att hela jag skakade. Sedan var resten en ångerfull och nervös stund. Hjärtat fick ta mycket stryk när nerverna låg på utsidan.


I helhet kanske jag är partisk. Men inte imponerade Hammarby på mig i alla fall. Laget hängde inte med IFK ikväll. Det kanske var en engångs förseelse då jag inte sett Bajen tidigare. Men IFK är värda tre poäng. Spelet som klubben visar upp är väldigt imponerande. Jag är så förbannat stolt idag och hoppas nu att Kamraterna kan följa upp denna match på onsdag mot Jönköping med ett liknande spel. Då blir vi ruggiga att ha med att göra. Kanske har vi nu sett vad som är att vänta av IFK. Kanske är detta framtiden som ska lyfta klubben till högre höjde. Den som lever får se.


Ska jag vara lite negativ så är det framför allt kantbackarna. Rönne var inte bra idag och dyben var inte heller han något vidare. Rönne blev rundad en hel del och missade allt för mycket. Idag kommer han undan med det. Men bara idag.


Annars är det bara kransar och applåder för våra älskade Kamrater. Westberg är en säkerhet i målet. Russel med tyngd och ett säkert passningsspel. Man kan önska mer mål, men han har väldigt mycket annat som i en sån här match är guld värd. Mittfältet, då speciellt Cakic. Fantastisk. Bamberg, Lindskog och Tankovic gör Bajen till ett jagande lag idag. Underbart att se grabbarna i action. Hasani är suverän. Han har mycket mål i sig och kommer att bli oerhört viktig för IFK.


Sedan är det roligt att se hur mycket Norrköpingssupportrar som tog sig till Söderstadion.

 


Med vänlig hälsning


ClubPeking


RSS 2.0