Ytterligare en trea

En trea mot Väsby. Kanske inte det bästa av motstånd. Men spelar det egentligen någon roll. Det här är en stark trea oavsett om man tycker att det ska vara en säker vinst. Hade förra årets IFK vunnit idag? Troligtvis inte.

Skönt att se att Hasani nätar två idag. IFK behöver den typen av spelare, som när det går tungt i spelet som det gjorde till viss del idag kan avgöra matchen. En säkerhet för övriga spelare att veta att man har en kille på topp som kan måla. Han har nu gjort fem mål. Ett mycket bra facit.

Nästa match blir dock betydligt tuffare. Degerfors hemma på fredag. Ett Degerfors som går bra för tillfället och ligger tre poäng efter Kamraterna. Det gäller att hålla tätt bakåt - något som IFK gjort galant på Idrottsparken hittills - och att våra avrättare sätter den där den ska sitta. Då kan vi börja undra om vi inte har ett IFK på uppgång. På riktigt.

Visst, det är många matcher kvar och poäng måste tas genom hela säsongen. Men det blir lite lättare att vinna med ett bra självförtroende. Att vinna nu är minst lika viktigt som att vinna senare. Klubben ska i år bara spela in ett lag som nästa år ska ta steget upp. Då är det lättare att utveckla spelare om laget går bra.

Att nästa match är på fredag känns klockrent. Nu blir det om vädret tillåter grillning innan och några kalla Stout. Sedan är man troligtvis hes på lördagen. Men det ska man vara efter en trea mot Degerfors och serieledning.

Matchen på fredag börjar 19:20.

Väsby lyckades också att få ihop den enorma publiksiffran 683. Tro det eller ej. Det är Väsbys årsbästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0