Botten

Jag vet inte vad som oroar mig mest. Att vi förlorar varenda bortamatch, och att vi gör det mot lag som är så förbannat dåliga. Eller att vi har en tränare som säger att det handlar om tillfälligheter.

Det känns som om vi trampar vatten. Klubben kommer ingenstans. På hemmaplan är vi klasser bättre än motståndarna, men när laget spelar på bortaplan faller dom som käglor. Tillfällighet? Bergort måste skämta med oss. Vad får honom - eller någon för den delen - att tro något så dumt?

Visst, man kan räkna skott på mål, man kan se till chanserna, hörnstatistik. Man kan se på en hel del. Men snälla Bergort. Ska man träna IFK Norrköping så måste man förstå bättre. För vad kommer annars att hända? Hur rättar man till tillfälligheter? Hur tränar man bort det?

Vet Bergort vad problemet är? Om, så ok, jag är beredd att ha tålamod. Men gör han det inte räcker inte allt tålamod i världen, för då är vi körda, inte bara i år, utan för lång tid framöver.

Att IFK förlorar livsviktiga matcher är jag van vid. Det är nämligen det som är den rödatråden som klubben försöker att balansera på. Ingen glömmer väl Sundsvall borta när IFK åkte ur Allsvenskan i början av tjugohundratalet. IFK Göteborg var tvugna att förlora och IFK Norrköping att vinna för att Peking skulle få kvala. Götet förlorade rejält om jag inte missminner mig. Men våra kära kamrater visade allt annat än mod och hjärta i norr. Det finns ett helt knippe av gummibenshistorier när det kommer till IFK Norrköping. Jag orkar inte skriva alla.

Vasalund ställde upp utan sin måltjuv Igboananike, det spelade ingen roll. Vasalund ledde med 3- 0 efter 37 minuter. Nu väntar Åtvid hemma de 7 september. Jag tror IFK kör över dom. Jag vet inte varför, men på Idrottsparken är laget suveräna. Om IFK kunde prestera lika bra på bortaplan så skulle vi vara ett topplag nu. Men kom aldrig och snacka tillfälligheter. Aldrig.

Underbar...

... vinst igår.

Att lag som Sirius, före den här matchen, hade skrapat ihop lika många poäng som IFK är skrattretande. Sirius är ett mycket sämre lag, och då menar jag inte bara igår.

Igår visade IFK att dom är bra. Men klubben har släppt in 32 mål. Det är väl om något en förklaring till årets praktfiasko. Till nästa säsong måste klubben bygga bakifrån. Att Thordar måste ersättas är väl inget att hymla om, men backlinjen måste stärkas om vi ska ha en chans på en topptre placering nästa säsong. Dagens backlinje är otroligt ojämna, så även stundtals igår.

Att Thordar fick avsluta - Om det nu blir så - med två mål och en läcker assist är vackert. Han har IFK i sitt hjärta och har visat sig vara oerhört viktig i sin återkomst. Jag hoppas att IFK kan övertala honom att stanna säsongen ut. Vad är en lastbil i ett kargt land mot härliga Norrköping? 

Telo fick återigen göra mål. Tre mål på de två senaste hemmamatcherna. Jag hoppas på Telo, jag hoppas på att våra unga grabbar växer och tar över en klubb i frittfall. Det är vad klubben behöver. Lokala grabbar med stort hjärta.

Att det bara kom nästa 3600 när vädret var så pass bra är å andra sidan jäkligt tråkigt. Men jag hävdar fortfarande att IFK inte har förstått vikten av marknadsföring. Klubben missar publik för att dom inte gör ett skit för att locka människor till matcherna. Sedan gnäller klubben i pressen. Som sagt. Klubben vill ha, men den vill tyvärr inte ge. Det är dagens sanning. Tabellplaceringen i superettan speglar kanske inte bara spelarna, utan hela klubben.

Så nu är det dags att sluta gnälla på något som man inte gör ett skit för att få.

Vasalund borta på söndag blir minst lika viktig som matchen mot Sirius. IFK behöver krossa bortaspöket. Klubben behöver tre nya poäng och hetsa upp Norrköpingspubliken till derbyt den 7 september. Med två raka och ett nästan fullsatt Idrottsparken - drömma kan man ju - så kommer vi att ta en härlig skalp på våra tafatta kusiner. Det skulle betyda oerhört mycket för en sårad publik. Men Åtvid är bra i år. Det kan man inte förneka dom.


IFK Vs Sirius

Det är känsliga tider nu. IFK måste vinna ikväll om man inte ska halka ner ännu längre. Några av bottenkollegorna tog poäng igår och tre poäng idag är nödvändiga.

IFK ligger precis över kvalstrecket med 21 poäng, Sirius på sista kvalplatsen med 21 poäng. Så jämnt är det. IFK har dock en bättre målskillnad, den kan vara en oerhört viktig i slutändan.

10 Qviding      21  6  6  9  27-36   24
11 Ljungskile   21  6  5 10  28-33   23
12 Norrköping   20  5  6  9  31-32   21
13 Väsby        21  5  6 10  21-30   21
14 Sirius       20  5  6  9  25-37   21
15 Trollhättan  20  5  4 11  20-28   19
16 Vasalund     21  5  4 12  24-51   19

Glädjande är att Tankovic är tillbaka ikväll, han och Arvhage går in i truppen. Whass är avstängd.


IFK NORRKÖPINGS TRUPP (16 MAN):

Nuredin Bakiu och David Nilsson (mv).

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg, Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Armando Ibrakovic, Djordje Mrdjanin, Russell Mwafulirwa, Petru Racu, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Christopher Telo, Armin Tankovic och Stefan Thordarson.


Idag är det upp till bevis Bergort. " Vi komer att vara jävligt svårslagna på Parken "  jag tar dig på ditt ord. Ett löfte är ett löfte.


Thordar gör sin sista match på Idrottsparken ikväll om man ska tro hans egna ord. Men jag hoppas på en fortsättning säsongen ut och det är inte omöjligt att det blir så. Thorda vet att IFK är i desperat behov av anfallare och sitter i ett väldigt bra förhandlingsläge. Så vi får se vad som händer.


Intressant att IFK går ut med - i lördagens tidning-  att dom ska hålla flera kassor öppna, bla mot promenaden, när dom precis har rivit ner det gröna biljettståndet. Men det kanske finns där mot Åtvid?

Augusti festivalen är slut. Munkar till frukost och munkar till middag gör mig nästan gudomlig. Lördagens fyrverkeri från Göteborg var tävlingens höjdpunkt. Tydligen är det vana vinnare. De har vunnit tävlingen 2007 och 2008.


Invaderade?

Fick ett samtal för någon timme sedan. Polarns röst i luren.
 - Jag tror att Norrköping är invaderad av utomjordingar.  Antingen det eller så är det någon som har plockat fram basrösten och skriker sig hes runt Idrottsparken. Jag ska gå och kolla, hör av mig snart.

Efter ett tag ringer han igen.
 - Jag vet inte om Idrottsparken brinner eller vad det nu är, men det piper som om Marsianerna är här, sedan hörs en röst på Svenska säga inifrån arenan.
" Varning, det brinner i byggnaden. Alla måste evakuera byggnaden." (Något i den stilen iaf)                                              

Sedan rymdskeppstonerna igen. Efter en kort stund upprepar rösten samma fras på Engelska.
 

Vi får hoppas på ett falsklarm och att vår nya arena står hel i morgon.

Han har nu förbjudits av sin flickvän att se några Sci- Fi filmer i framtiden.

Kolera

Vad hände egentligen i Göteborg? Jag såg inte matchen, men 3-0 mot Qviding är kolera.

Är IFK " bara" ett hemmalag nu för tiden? Det verkar så. Hade stora förhoppningar på dagens match, på IFK, att vi skulle ta några steg ifrån avgrunden. Men man är nog rätt dum om man vid det här laget inte förstår bättre. Att vinna fem av tjugo gör bara skitlag, tyvärr. Vi kan fortsätta lura oss själva - det blir nog lättast så, om man inte vill dö i förtid - men det här laget är inget vidare.


Med en försäljning av Burken öppnas det troligtvis upp för framtida värvningar. Men det blir först efter säsongen och i vilken division spelar vi i då?  Vad händer på målvaktsidan? Där har IFK gjort bort sig, oavsett vad man tycker om Nurre så skulle klubben ha väntat på en signatur från Ivo innan dom gav Nurre tillåtelse att leta ny klubb. Men, men, vi har ju tolv SM guld.

Tyvärr tog Trollhättan, Sirius och Väsby poäng idag. En var, men ändå.

Rapporter gör gällande att IFK var det bästa laget i första halvlek. Vad roligt. Ska vi ta med oss det till nästa match? Eller hur funkar snacket i Sverige?

Nu är det måndag som gäller. Allt annat måste glömmas snabbt. Sirius på IDROTTSPARKEN måste straffas för dagens match. IFK måste se till att ta tre poäng i minst alla hemmamatcher.

Hela 580 personer hade orkat sig upp till matchen. Jag hoppas att dom höll på Qviding.Clubpeking fyller 1 år idag.Qviding nästa

IFK åker till Göteborg för ännu en måstematch. Qviding står för motståndet och tre nya poäng måste inkasseras.

IFK NORRKÖPINGS TRUPP 

Nuredin Bakiu och David Nilsson (mv).

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg,  Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Armando Ibrakovic, Djordje Mrdjanin, Russell Mwafulirwa, Petru Racu, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Christopher Telo, Stefan Thordarson och Anders Whass.IFK verkar ha fått upp farten på hemmaplan, nu måste samma spel visas upp på bortaplan. Med Thordar tillbaka får vi alternativ i anfallet och Russel och Thorda på topp är nog att vänta.Sama stannar hemma.

Ingen kanal verkar ha vett nog att visa matchen. Vilket är konstigt då jag vet att alla vill se IFK Norrköping spela.

En ointressant sak. IFK ligger sist i Fair Play ligan. Bara så ni vet.....

Burken är såld. Helt rätt med tanke på att han inte ville spela kvar, synd för att han var en klasspelare. Det ryktas om en övergångssumma på runt 5.5 miljoner. Men jag hejar på AB, dom hävdar 7 miljoner. Pengarna går nu in i PSI - IFK äger 33% i PSI.

Ikväll måste nu resten av laget visa att dom inte står och faller med polacken. Det kommer dom att klara galant.


Till Burken vill jag säga lycka till och vinn stort.


Svar från Johan Lindahl

1)  Hur går det med försäljningen av arenanamnet? Och Varför kallar ni Idrottsparken för Nya Parken? Kan man bara byta namn hur som helst?


Johan:
Vi har en konsult som jobbar med försäljning av arenanamnet. Flera företag som det i dagsläget förs en diskussion med. Vid ombyggnationen arbetade vår informationsansvarige fram en enhetligare namnsättning på både läktare och arena. Detta med grundtanken att visa på det NYA, samt målsättningen att både arenanamnet och de olika läktare namnen över tid skulle säljas till olika företag.

VM läktaren heter nu Västra läktaren. Berget heter nu Södra läktaren. Norra läktaren har kvar sitt namn. Så hade även Östra läktaren fram till försäljningen av det läktarenamnet, som innebär att den läktaren numera heter Hyresbostäders Hemmaläktare. Idrottsparken heter nu Nya Parken.

Naturligtvis skulle vi tycka att det vore fantastiskt om arenan även i fortsättningen skulle få heta "Idrottsparken". En försäljning av arenanamnet är dock i mångt och mycket en förutsättning för en ekonomisk grundstabilitet, utifrån den hyra som IFK skall betala till Norrköpings Kommun varje år.2)  Ni har fått skit för att ni inte uppdaterar hemsidan, en av klubbens viktigaste förmedlingsorgan. Vad tycker ni om uppståndelsen runt sidan?


Johan:
Se ny utlagd information om detta på vår hemsida.


3) Vad skulle en nerflyttning innebära för klubben ekonomiskt?


Johan:
I den frågan så hänvisar jag till vår klubbdirektör Björn Johansson, eller vår ordförande Peter Hunt.


4)  Den 7 September möter IFK Åtvidaberg i ett derby. Vad tänker ni göra för att locka så mycket publik som möjligt? Något Speciellt, eller är det samma taktik även inför den matchen?


Johan:
Till derbyt mot Åtvidaberg kommer en mängd marknadsföringsinsatser att göras, utöver vad vi vanligtvis gör. Detta inbegriper både traditionell passiv exponering, samt även en mer aktiv sådan.

Sedan kommer det även att hända en hel del på arenan, innan match för att uppmärksamma derbyt.


5) Hur ser klubben på marginalsupportrarna och hur har ni tänk att locka dom till Idrottsparken i framtiden?

 
Johan:
Den frågan är mycket komplex och går ej att besvara på några rader. Tycker dock att du missar den stora frågan.

I år har vi ett snitt på knappa 4 000 personer. Detta innebär att vi lyckats attrahera ca 3 % av Norrköpings invånare till Nya Parken (om vi räknar med att samtliga 4 000 personer kommer från Norrköping, vilket de inte gör). Utifrån det kan man med enkelhet konstatera att vi måste ta ett helhetsgrepp kring detta med att få folk till IFK:s hemmamatcher. Marginalsupporterna är givetvis viktiga, men vi måste

börja betydligt längre ner i tratten. Givetvis så är fotbollen grunden i allt, dvs. framgångsrik fotboll = mycket folk, dock finns det även andra insatser som kan göras och kommer så att göras.

Vidare är det ett långsiktigt arbete som inte sker över några veckor eller några månader.


Jag tackar Johan Lindahl för att han tog sig tid att svara på frågorna.


Svar från Tony Martinsson

1) Hur allvarligt skadade är Burkhardt och Khalili? När är Tankovic tillbaka i spel igen? 
  
Tony:  Vi hoppas Imad är tillbaka inom 1-2 veckor, Armin är igång med kollektiv träningen nu.


2) Hur ser ni på utlåningen av Haglund, nu när klubben har få anfallare att tillgå?
 
Tony:  Vi vill att Andreas skall få bra matcher istället för bara U21 matcher, Han kan spela i bägge föreningarna utan övergångstid så det är för Andreas bästa detta.

3) Hur går det med försäljningen av arenanamnet? Och Varför kallar ni Idrottsparken för Nya Parken? Kan man bara byta namn hur som helst?
 
Tony:  Kontakta Johan Lindahl (marknadschef)

4) Känner ni att konstgräset är en av orsakerna till den dåliga säsongen?
 
Tony:  Nej

5) När ska Idrottsparken stå helt klar?
 
Tony:  Till matchen mot Åtvidaberg den 7 september.

6) Hur viktig anser ni att teknikhallen är för klubbens framtid?
 
Tony:  Den blir en stor tillgång för hela fotbolls-Norrköping, Man kommer att kunna träna på ett bra underlag vintertid jämfört med inomhushallar i skolor och det kommer att ge ett bra resultat för ungdomarna på sikt.


7) Ni har fått skit för att ni inte uppdaterar hemsidan, en av klubbens viktigaste förmedlingsorgan. Vad tycker ni om uppståndelsen runt sidan?
 
Tony:  Kontakta Johan Lindahl (marknadschef)

8) Hur ser ni på målvaktsfrågan till nästa säsong?
 
Tony:  Det håller vi internt.


9) Vad skulle en nedflyttning innebära för klubben ekonomiskt?

Tony:  Kontakta styrelsen i denna fråga.


10) Den 7 September möter IFK Åtvidaberg i ett derby. Vad tänker ni göra för att locka så mycket publik som möjligt? Något Speciellt? Eller är det samma taktik även inför den matchen som inför en vanlig match? 

Tony:  Kontakta Johan Lindahl (marknadschef)


11) Hur ser klubben på marginalsupportrarna och hur har ni tänk att locka dom till Idrottsparken i framtiden?

Tony:  Kontakta Johan Lindahl (marknadschef)


Jag tackar Tony för att han tog sig tid att besvara dom frågor som ligger inom hans område.

Jag har skickat ett mail till Johan Lindahl.


Landskrona tog en viktig seger idag mot bottenlaget Vasalund. Det tackar vi för.


Tre vackra poäng

En sisådär kväll vädermässigt, en helt underbar kväll fotbollsmässigt. IFK mosar Ängelholm.  Kamraterna äter Ängelholm. Jag njuter.

IFK vann matchen med 3- 0. Telo gjorde två och Bamberg ett. Men glöm resultatet för en sekund och sug på den här.
IFK hade 19 - 1 i avslut.  Ibland är fotbollsguden god. 

Jag hoppas nu inte Russel har blivit skadad. Han avbröt matchen och satt med en ispåse på foten.

Det är skönt att se hur Bamberg vekar ha fått liv i benen igen. Han är en klasspelare i sina bästa stunder. Men har varit en skugga av sitt forna jag. Men nu verkar det som han har återfått glöden. Kan Rönne vara orsaken?

Att IFK behöver poängen är odiskutabelt. Men det sätt man tar dom på är helt fantastiskt. Det var klasskillnad mellan lagen och IFK är ett klart mycket bättre lag än tabellen visar. Det märks, inte bara idag, utan även i matcherna mot Assyriska och Falkenberg. Att klubben ändå ligger där nere har troligtvis rätt enkla förklaringar. Skador på targetspelare och ensamma djupledslöpare på topp. Men inte att glömma, vår defensiv är inte av den bästa klassen. Trots den senaste tidens förbättring.

Hade nästan tänkt att sätta lite pengar på Roth som målskytt. Men det duger gott och väl att han tillsammans med Racu är vattentäta idag.

Måste även säga, trots att det är som att svära i kyrkan för vissa. Jag är glad att Blomma startar.  Sådär, nu är det sagt.


Telo har haft det svårt i årets Superettan, han har dragit med skador och varit bänkad. Han ansågs innan säsongen som en av dom som skulle blomma ut i år. Men det kunde ha börjat bättre. Efter att ha gjort 1 start och 12 inhopp i IFK dressen under de förgående åren har han nu tagit sig in i IFK på allvar. Han har startar 5 matcher och sammanlagt spelat 8. Nu fick han visa varför alla trodde att just han skulle bli en del av A - laget. Och det gjorde han när det som mest gällde. IFK tar nu några kliv upp. Men det är långt kvar och två nya treor mot bottenkollegorna Qviding och Sirius vore klockrent.

 

Hela IFK var bra idag. Men Ängelholm stod inte för något vidare motstånd. Jag vill tro att det var på grund av Kamraterna i vitt. För har man ingen motivation när man får komma och besöka stora Peking, då har man det aldrig.


Ursäkta. Jag undrar...

Jag mailade Tony Martinsson för några dagar sedan. Dessa frågor.

Hej.

Jag skriver för en blogg som heter Clubpeking. Jag har några frågor om ni har tid.


1) Hur allvarligt skadade är Burkhardt och Khalili? När är Tankovic tillbaka i spel igen.?

2) Hur ser ni på utlåningen av Haglund, nu när klubben har få anfallare att tillgå?

3) Hur går det med försäljningen av arenanamnet? Och Varför kallar ni Idrottsparken för Nya Parken? Kan man bara byta namn hur som helst?

4) Känner ni att konstgräset är en av orsakerna till den dåliga säsongen?

5) När ska Idrottsparken stå helt klar?

6) Hur viktig anser ni att teknikhallen är för klubbens framtid?

7) Ni har fått skit för att ni inte uppdaterar hemsidan, en av klubbens viktigaste förmedlingsorgan. Vad tycker ni om uppståndelsen runt sidan?

8) Hur ser ni på målvaktsfrågan till nästa säsong?

9) Vad skulle en nedflyttning innebära för klubben ekonomiskt?

10) Den 7 September möter IFK Åtvidaberg i ett derby. Vad tänker ni göra för att locka så mycket publik som möjligt? Något Speciellt, eller är det samma taktik även inför den matchen?

11) Hur ser klubben på marginalsupportrarna och hur har ni tänk att locka dom till Idrottsparken i framtiden?


Clubpeking//

Tonys  svar.
" Jag vill veta vad det är för sida och vad du heter."
IFK är som jag sagt tidigare inne i en viktig period. Den blev plötsligt ännu viktigare när Sirius vann lördagens match mot J Södra med 1-5. Nu ligger IFK under nedflyttningstrecket. Tre poäng är livsviktigt mot Ängelhom.

IFK NORRKÖPINGS TRUPP (16 MAN):

Nuredin Bakiu och David Nilsson (mv).

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg, Marcin Burkhardt, Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Armando Ibrakovic, Russell Mwafulirwa, Petru Racu, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Magnus Samuelsson, Christopher Telo och Anders Whass.

Noterbart är att Burken, Tankovic, Sama och Whass är tillbaka i truppen. Så min första fråga är besvarad iaf.

Ängelholm har tagit tio poäng på de fem senaste matcherna. IFK har tagit sex poäng.  Men har visat styrka dom senaste hemmamatcherna.

Annars var lördagen skit. Everton fick sex i baken. Det kommer att göra ont i morgon.


Viktiga matcher

En hektisk tid väntar för IFK. Tre matcher på lite mer än en vecka. På Söndag tar Kamraterna emot Ängelholm på Idrottsparken. På onsdag åker klubben till Göteborg för match mot Qviding. Måndagen efter väntar Sirius på Idrottsparken.

En viktig tid för IFK som behöver vinna minst två av matcherna då lagen slåss i samma region av serien. Men nio poäng vore underbart.

11 Qviding      18  5  5  8  23-33   20
12 Ljungskile   18  5  4  9  25-29   19
13 Vasalund     18  5  4  9  23-39   19
14 Norrköping   18  4  6  8  28-29   18
15 Trollhättan  19  5  3 11  19-27   18
16 Sirius           18  4  5  9  20-36   17
  

Som alla vet är Thordar avstängd mot Ängelholm vilker ger Bergort få alternativ i anfallet. IFK har tidigare tagit det briljanta beslutet att låna ut Haglund nu när han faktiskt skulle kunna komma till sin rätt med en stor target bredvid sig. Men vi är IFK Norrköping så det finns inget konstigt alls i beslutet.

Matchen börjar klockan 18:00. Stötta nu. Det är en oerhört viktig match som måste vinnas.Är inte speciellt förtjust i vare sig dokusåpa eller Lazio. Men Bengtsson Vs Lazio är rätt intressant att följa. Nu hävdar klubben att dom har en videoupptagning som de ska delge Fifa. En Italiensk journalist säger också att Cabrera har gjort sig omöjlig i Rom. Det hoppas jag verkligen för någon Bengtsson i Roma vill jag absolut inte se och vad Lazio ska ha honom till vet jag inte. Vi får se vad som händer. Men att det är många där ute som VET att Bengtsson har skrivit på är i alla fall ett faktum.

Vad är det egentligen med skandaler och Engelska fotbollspelare? Föds dom dumma eller blir man det automatiskt efter några säsonger?

Det ryktas nu att Johan Elmander är på väg till Franska mästarlaget Bourdeax.

På lördag är det julafton

David Nilsson fick släppa en boll bakom sig i landskampen mot Finland, som Sverige förlorade med 1-0.Så vem vinner Premier Leauge? Vill säga Everton, men det är bara en våt dröm.
Det verkar i alla fall som vissa fortfarande kör med att "nu måste det vara Liverpools år". Nä, det måste ingenting.
Jag tippar Man United, trots att några av polarna hävdar att dom suger.
Men jag vet inte....

Jag njuter av den
HÄR. Så kan ni andra göra vad ni vill.

Våga vara bäst....


IDROTTSPARKEN

IFK möter Linköpingslaget FC Innerstan i Östgötacupsfinalen. När den spelas är ännu inte fastställt, men att IFK måste vinna matchen  - Mot ett Linköpingslag! - är ett krav. Annars blir det fem piskrapp och välling i en månad. Matchen spelas troligen på Idrottsparken.

Roligt att se att den gamle räven Blomberg har nätat i två av tre matcher nu. Så Esso, vad säger du, Ska vi plocka upp honom bredvid Russel på Söndag?

Ikväll vaktar IFK:s målvakt David Nilsson målet för det Svenska P18 landslaget mot Finland. Jag hoppas på en nolla och en framtida stormålvakt.

Är det bara jag som retar mig på att  man kallar Idrottsparken för Nya Parken. När bytte den namn och vem har hostat upp pengar för det namnbytet. Idrottsparken heter fotbollsarenan i Norrköping, belägen vid Promenaden. Det har den gjort sedan 1903, så skippa skitsnacket.

Det är Norrköpingsderby ikväll mellan Sylvia pch Sleipner. Matchen spelas på Bollis.

Varför skriver Niva ibland på Engelska i sin blogg på AB? Är han internationell nu? Löjligt är bara förordet. Eller ska jag skriva - Det är
ridiculous.

Sååå jobbigt det måste vara att vara Birro, när vi i det här avlånga landet inte förstår att Italienarna är bäst i allt. Och han menar verkligen allt.IFK till final

Vinst i Östgötacupen mot div 5 laget Skarphagen som lyckades med konstnummret att missa tre(3) straffar.
Men, Richard Stolt och Joel Mohede kan idag skryta med att ha gjort mål mot IFK Norrköping.

Matchen i sig är inget att lägga på minnet - Om man inte spelar i Skarphagen förstås. Men i dagens läge tar jag alla vinster som en uppmuntran.

Den viktiga matchen den här veckan är mot Ängelholm på Söndag. Ett lag jag har svårt för och det skulle smaka mumma om vi kunde ta ytterligare en femetta på Parken. Thordar är avstängd. Men en glädjande nyhet är att Tankovic är tillbaka i träning. Han kör nu förfullt. Om han är med på Söndag är dock osäkert.

Det ska bli intressant att se hur Kamraterna ställer upp. Vi har bara en riktig anfallare - Om nu inte Khalili har fått en flaska mirakelspray skickad från Italien. Jag är inte förtjust i tanken att bara ha Russel på topp. Men vad gör man om skadorna förpestar laget?På lördag är det den stora dagen för alla fotbollsälskare. Premier League startar med fem matcher på Canal Plus. Först ut är Chelsea mot Hull klockan 13;00. Men matchen för dagen i mina ögon är förstås Everton - Arsenal klockan 18:15. Jag har flertalet kompisar med Polkagrisarna i sitt hjärta och kommer att spendera Lördagen hos en av dom. Det här kan bli en svettig dag. Men hoppet finns.


Om ni har tid så kan jag rekommendera en Standup komiker vid namn Pablo Francisco som kommer till Linköping den 27 September klockan 20:00. Han är fantastik. Här är ett smakprov.

Vakna nu för He&¤%&te

Varför vägrar klubben att höras? Att synas eller att låta oss alla där ute få veta vad som pågår. Ena dagen är det kris och Elitlicensen är i fara. Sedan kniper klubben som en hetrosexuell på en bögbar.

Vad händer i vårt kära IFK. Är det någon som vet? Vilka är skadade, vilka är på väg tillbaka. Är någon på väg tillbaka?

Inte ett ord om förlusten i Norr. Inte ett ord om Cakic skada. Inte ett ord om alla ord som man ändå aldrig säger.

Spelar inte IFK match mot Skarphagen idag? Klockan 19:00 på Nya Parken?

Det är så amatörmässigt att man blir generad. Vad är vi värda för klubben egentligen. Eller är vi bara vandrande lönekuvertbetalare?

PINSAMT!!!!


En tung dag på jobbet

En tung förlust mot ett bättre lag. Det är vad kvällens match var.

Ett framgödslat mål från ICA butiken som har glömt att datumet gått ut och en domare utan vett fick vår Islänning av planen tillslut. För det känns ibland som om det är målet för vissa domare.

Man kan säga vad man vill, ursäkter här och ursäkter där. Men idag vann det bästa laget. IFK viker ner sig mot ett starkare lag. Sundsvalls fysik är snäppet vassare än IFK:s. Det kan vi inte argumentera bort.

Att möta Norrläningarna på Norrporten är en saga för sig självt. Vi har svårt där uppe. Minst sagt. Det blir inte lättare av att dom får hjälp av en usel domare utan någon som helst koll.

Jag undra vad Assyriska tänker på idag. Med tanke på Aziz Corr Nyang?

Ett glädjeämne är att Jönsson åter beträdde en plan iförd den vita tröjan.

Thorda är nu avstängd. Haglund utlånad. Khalili skadad. Vad gör vi nu. En man på topp? Det känns inte alls bra.

Det blir att återhämta sig fram till den 16:e och visa Ängelholm att på Parken är vi starka. Men jag är tveksam till en vinst med en man på topp. Det har inte gått så bra förut, så varför ska det funka nu? Om nu inte Russel blir skadad vill säga, för då är vi som katter bland lejon.

Annars är det inte så mycket att säga. En skitdag får ett skitslut, med en skitdomare.


Vackert var ordet

IFK mosade topplaget Assyriska på IdrottsParken. Det var aldrig något snack - Om vi ska bortse från Thordar en stund - om vart poängen skulle hamna. IFK bjuder på en show som sällan skådats. Ett fyrverkeri som får en sliten själ att fälla en tår och le, sådär som bara en förkrossad människa kan göra när han vinner på en trisslott.

Bamberg visade upp sitt gamla jag och hans briljanta löpning och bolltrollande som ledde fram till 4-0 var - Jag tänker ta i nu! - Barca klass. Han var ändå bara en av alla IFK:are som lyste upp Augustikvällen i Norrköping. Hela laget måste hyllas för denna insats.

Russel, killen som inte kan göra mål, gjorde två idag. Han är en maskin på topp. Klagar aldrig och löper och stångas som en fighter hela matchen. Han är otroligt viktig för vårt kära IFK.

Sedan denna Thordar, Mannen som faller, snackar, gruffas och stångas som om han vore inne på livets sista vecka. Han filmar och fäller. Han gör mål och knyter näven mot medspelare för att peppa. Han har pratar konstant med linjedomarn. Ibland undrar man varför, hur han ens orkar bryr sig i vissa situationer, sedan ser man hans karga ansikte och förstår att en krigare aldrig ger sig. Ibland tror man att han är döende när han ligger på plan, för att minuten senare rama ett helt motståndarlag till marken. Jag älskar människan för vad han ger oss, inte alltid den bästa fotbollen. Men han står för något som pengar inte kan köpa. Han står för en Vit själ med en blå stjärna tatuerad i sitt hjärta. Det kan ingen ta ifrån honom.

Att Nurre inte fick hålla nollan är egentligen en parentes i detta underbara kaos. Men jag lider ändå med honom. För en målvakt är det viktigare än man kan tro, även när han står bakom en arme av vilt kämpande soldater som leder laget mot en övertygande seger. Han var värd mer idag.

Att Racu spelar mittback och gör det på ett lysande sätt. Förvånar mig inte speciellt mycket. Racus styrka sitter i positionspelet. Han kan ibland slå en blindpass och skapa en farlig situation, men det alltmer sällan nu förtiden. Han gör ett mycket bra jobb på en position som han inte är van vid.

Rönne var tillbaka och verkade få fart på Bamberg, kanske är det som många säger, att det är just Rönne som Bamberg har saknat.

Måste också gratulera Blomberg till ett snyggt mål. En välriktad nick i krysset?

Men ändå så tycker jag att Roth var en av matchens stora giganter. Han har fått begränsad speltid men lyckades göra det mest rätt idag. Hans sista säsong i IFK kunde ha varit roligare. Men har man spelat i IFK i sju år så är man väl van vid det här laget.

Jag ifrågasatte viljan i truppen tidigare idag, men får nu äta upp mina ord. Fram tills på Torsdag i alla fall. Vi ska inte dra iväg allt för långt ännu. Det krävs liknande insatser även i kommande matcher för att vi inte ska behöva oroa oss.


Då var det dags igen

Då ska man beskåda dagens lustspel. Skulle inte bli förvånad om Harlekin själv dyker upp för att applådera sitt mästerligt regisserade konstnummer. Själv önskar jag mig tre poäng och att cirkusen stannar i Norsholm.

Assyriska hemma är ingen lätt uppgift, speciellt när självförtroendet inte är på topp. Men IFK måste vinna ikväll, allt annat måste ses som en missräkning. För oavsett vilket lag som får bära favoritskapet idag så måste IFK ta poäng. Annars fortsätter klubben sin resa mot lägre divisioner. Det är många matcher kvar att ta poäng i, även efter den här. Men det var det efter fem matcher också och hur många poäng har tagits sedan dess.

Ikväll vi jag se ett lag som visar hjärta och själ, ett lag som spelar med huvudet och inte med arslet. Spelare som vågar, spelare som inser vad som är på väg att hända. IFK måste skita ner tröjan och inse att det här inte är något jävla Te party.

Det är dags att ta tag i situationen och det på direkten. Inga jävla ursäkter accepteras längre.

Whass och Arvhage saknas, men alla spelare får lön om jag inte missminner mig, så gör ert jobb ikväll eller gå till arbetsförmedlingen i morgon. För vi är jävligt trötta på att dalta med en massa clowner.


ClubPeking///

Haglund från start i kväll

Tråkigt att Cakic är skadad. Han kan vara bort i sex månader. Inte bra. Nu kanske Telo får fler chanser?

Sylvia spelar  ikväll mot Skövde. En intressant match för oss IFK;are. Haglund startar och Oliver Lönn sitter på bänken. Ska Sulo ta Sylvia till högre höjder? Jag tvivlar. Mycket på grund av att jag aldrig såg hans funktion i IFK. Jag vill tro att jag har hört att han hade ansvaret för den defensiva delen i IFK. Om så är fallert är han en högst tveksam värvning av Sylvia. Men inga pengar, inget godis.

Assyriska på måndag blir en hård nöt att knäcka för IFK. Vi måste börja ta poäng om vi inte ska bli kvar under degraderingsstrecket. Skulle vara roligt att få höra lite runt Tankovic och hur länge han är skadad. Men,men..

Det är som sagt en tuff vecka för våra kära Kamrater, alla i truppen måste visa vilja och hjärta om det ska bli en bra vecka. Assyriska  ligger trea, IFK på en nedflyttningsplats. Oddsen är inte på vår sida precis. 

Ska bli intressant att se om Burken startar eller bänkas. Hur tänker IFK nu? Det får vi tyvärr gissa oss till, IFK har inte tid att skriva eller berätta något, dom har nämligen bullfest på klubbhuset - Säkra källor.

Sitter och ser kanothandboll? på Tv. Underbar sport. Som ett gammalt vin man inte visste fanns.

Bayern Munchen tackade enligt media nej till 900 miljoner på Ribery, vem som gav budet, Real Madrid så klart. Undrar ni vart Tomten bor? Så är svaret Caja Madrid.


RSS 2.0