BURKEN STANNAR

Spong blir den första som lämnar skutan, men jag sörjer inte. Amuneke kan bli den andra, jag kommer inte att sörja honom heller. Däremot om Bamberg lämnar så är det en stor förlust för hela klubben.


Men den viktigaste spelare nästa år är Burken. Han besitter ett register som ingen annan i IFK är i närheten av och kommer att bli kuggen i nästa års trupp. Han sa själv i dagens NT att han vill stanna.


Skulle inte gråta om startelvan ser ut så här nästa år.


Nurre

Ibrakovic - Whass - Mrdjanin Roth

Sama - Burken - Bjurström - Telo

Wallerstedt -- Haglund


Jönsson vill tillbaka. Absolut. Det är väl bara att bevis att man håller. Eller?


Moberg att vara eller inte vara.


Tre klubbar jagar Bamberg och en klubb jagar Amuneke.


Lite gott och blandat

Hetare kan ingen vara

Ikväll utspelades en av fotbollsvärldens hetaste matcher på Stadio de Norrporten i Sundsvall. ""Det var fotbolls magi"" skriver La Gazzetta Dello Sport och fortsätter. ""Matchen hade allt. Lysande passningsspel och högt tempo. Man njuter av varenda sekund när tjugotvå magiker visar hur fotboll ska spelas. Jag har skickat en video på matchen till Lippi och hoppas att det Italienska landslaget kan spela en sådan fotboll i nästa match.""


Även den Tyska fotbollstidningen Kicker hyllar lagen. ""Hela Tyskland stod stilla mellan sju och nio. Jag måste säga att detta var en av de tuffaste och mest välspelade matcherna jag någonsin har sett. ""


Direkt efter matchen tog Lagrell planet hem till Växjö för ett extra inkallat möte. Och Svenska fotbollsförbundet meddelar nu att man tänker vända på tabellen för att få ut IFK Norrköping i Europa. "" IFK är det stora hoppet om en Svensk framgång. Jag skulle bli förvånad om IFK ens behöver kvala till Champions League.""
Att IFK förlorade matchen med 2-1, rycker Lagrell på axlarna åt. Inget lag i världen kan vinna varje match.


Många krönikörer runt om i Europa tror att IFK kommer att få svårt att behålla laget. Flera storklubbar hade scouter på plats och enligt Marca jagar Real Madrid hela backlinjen. "" Har aldrig sett något bättre. Dom visar upp ett betongsäkert försvarsspel och jag är förvånad över att dom inte spelar i det Svenska landslaget.

Marca hyllar även den Svenska publiken. "" Om Spanien kunde ha en så fanatisk och trogen publik som ni har i Sverige så skulle vi bli ännu bättre. Men Svenska supportrar har ett rykte i Europa att aldrig svika""


Nu väntar Kalmar FF i nästa match. En solklar tre poängare enligt Mourinho som satt och njöt i Sundsvall.


Zlatan och ett ton pengar!!!


Aftonbladet har en undersökning bland spelarna i Allsvenskan om vilket lag som är värdiga vinnare.


Kalmar 84%

Elfsborg 71%


Skulle vara intressant att höra vilken skala dom går efter.


Skulle sätta mig ner och se Everton - Man United idag, en match som jag såg fram emot med delade känslor. Stormatch i mina ögon, men en ny slakt?

Det spelade nu ingen roll eftersom min Boxer la av en kvart innan matchstart. Det haglade svordomar, vilket Boxern inte verkade bry sig det minsta om. Jag missade matchen där Everton äntligen gjorde bra resultat mot bra motstånd. Boxern fick liv runt sju och den ska tacka högre makter att den inte åkte ut genom fönstret. Men det berodde nog mer på att jag är för snål.


Det blev istället Dolphins för hela slanten. Igår såg jag herrarna vinna över Sundsvall i en stenhård fight. Måste säga att Kenny Grant Jr som startade på bänken var mycket bättre än vad jag faktiskt trodde. Och idag så blev det Dolphins damer istället för Everton - Man United. Det var kanske inte riktigt samma sak men tjejerna vann och jag är ganska nöjd i alla fall.


Wenger är rasande. Gallas rökte. Hmm... Har inte hört något från IFK ang Magro.


Zlatan har fått löneförhöjning. 120 miljoner/år.


Kan inte sluta att imponeras av Hull. Trea i ligan efter "Små" lag som Chelsea och Liverpool.


Stör inte, vi är redan störda


Godnatt för i år kära kamrater. IFK är i kris och vinterkräksjukan har kommit till stan. Det är en ljuvlig tid vi befinner oss i.


4 300 personer orkade sig upp till Parken, trots att det var gratis inträde för alla juniorer i stan. IFK har aldrig varit kallare och det krävs krafttag från klubben om man ska få ordning på skutan igen. Detta sk lag har skämt ut klubben för sista gången och jag hoppas slippa få se flera av dessa - Vad dom nu är - mer i mitt liv.

Jag vet. Teoretiskt har vi en chans. Men jag har sett IFK spela ,så glöm det direkt.


Det ekade nog rätt bra i industrilandskapet när farbror Wålemark slog spiken i kistan och den döendes sista spasmiska ryck visades upp. Klubben är sjuk, men någon diagnos kommer dom aldrig kunna ställa inom klubben. För har dom satt gädda och hans "Cityakuten" team på det så kan vi räkna med många timmar i sjuksängen med en termometer uppkörd i arslet.


Det ska bli intressant att se vilka som har någon självinsikt i styrelsen. Det borde vara så att flera lämnar och bereder plats åt personer med ett mycket bredare register än alla Dumbolinas som har klubben som gisslan.


Att vi får en ny andremålvakt nästa säsong är klart. Så nu vill vi ha en backlinje som kan stava till markering, för annars blir det fem år till i Superettan.


God natt Norrköping och på återseende när någon har tänt ljuset.


Arsenal

Vad skönt det är att få se bra fotboll när den spelas upp som ljuv musik. Jag är inte och kommer aldrig att bli någon större Arsenal fantast. Men vad underbart det är att beskåda det röd vita London laget. Unga, kaxiga och bäst. Det snabba passningsspelet och den självsäkra attityden som genomsyrar en hel klubb.


Många sköna resultat ikväll.

Villarreal - Ålborg 6 -3

Bukarest - Lyon 3 -5

Fenerbahce - Arsenal 2 -5


IFK mot Ljungskile kommer med all sannolikhet inte bjuda på samma typ av fotboll. I Sverige är vi lite tamare, lite segare och mycket sämre. En kall Oktober kväll 2008 är inget man ser fram emot. En match mellan två bottenlag är som en fastfrusen tunga när man råkade slicka på lyktstolpen för att polaren slog vad några spänn att du inte vågade.


Dolphins slog spöket Plannja på bortaplan ikväll med 82-98.


Hästen mot Lindlöven imorgon. Säker seger. Det är det alltid.


VAKNA!!

Vad man kunde bevittna under lördagen mot AIK var bara en av alla matcher som bevisar att sanningen och drömmen inte är samma sak. IFK är som sämst när det gäller som mest och allt som oftast lika farliga som ett gäng kattungar. IFK är ett lag av medelmåttor som försöker sig på något som de inte behärskar. AIK hade inte vunnit sedan i juli, men mot årets svagaste motstånd hade dom inga problem. Det lag som bär den vita tröjan med den blå stjärnan på är ett undermåligt lag som inte förstår sig på konstarten fotboll.


IFK bör se över sitt hus och det illa kvickt. Man måste förstå att man inte har rätten att spela i finrummet med spelare som inte kan eller vet hur man agerar på en fotbollsplan. Det är inte ett jobb att få representera IFK Norrköping det är en ära. Så dumpa skiten som inte förstår och satsa på dom gör det. Vi behöver inte en handfull av ljummenhet utan hundra ton raseri. Vad som sker i en blödande föreningen berör många, inte bara staden Norrköping, utan även landet Sverige. Det är inget litet dussinlag vi snackar om, vi snackar om Goliat. Ett lag som under tre decennier ägde detta land. Alla ville vara som oss, men ingen klarade det.


Klubben har visat upp en sprucken fasad med en tränarkarusell som är den mest komiska inom Svensk fotboll de senaste tjugo åren. Klubbens ordförande tog två veckors semester när laget var i kris och "scouting" resorna till varma Afrika för att hitta spelare är årets minst genomtänkta.

För att åka jorden runt för att värva spelare när vi har två av landets bästa ungdomslag är intelligens på mikroskopisk nivå. Vad är det våra legoknektar har som våra unga inte har. Det är möjligt att många av våra yngre måste växa sig in i A lagets kostym under några år och att de inte skulle prestera något vidare i år. Men hur stor skulle skillnaden vara poängmässigt? Och fanns det verkligen ingen Svensk spelare som skulle klara av att prestera det som Russel har gjort? Jag vet inte vad PSI tycker och tänker efter som det är tyst från deras håll. Men jag skulle inte vara nöjd med att någon pissade bort mina pengar på idiot köp.


Det finns inga ursäkter om att andra lag spelar tråkig fotboll eller tom mördar den. Det är första klassens skitsnack. Fotboll handlar inte om utseende eller om en vulgärt vacker dribbling. Det handlar om intelligens, om konsten att göra rätt sak vid rätt tillfälle. För i fotboll vinner idioterna nästan aldrig. Dom som inte förstår hur eller har vett att lära sig av sina misstag blir aldrig bäst. Fotboll handlar om att bemästra dom enkla grunderna och förstå när och hur du ska använda dom. Att inse vikten av ett bra markeringsspel eller att kunna slå en passnig till rätt spelare vid rätt tidpunkt. Det kan tyckas att alla spelare med Allsvensk status borde kunna det. Men då har man inte sett IFK spela fotboll.


Norrköping är en stad som lever för fotbollen. Man kan tro att det är en lögn när man ser till publiksiffran. Men någon lögn är det inte. Men hur illa kan en människa bli behandlad. Hur långt kan man gå innan någon säger stopp? IFK ska inte inbilla sig att alla som slutat att gå på matcherna har gjort det pga resultaten. Nej. Det är många där ute som gör det i protest mot hur klubben styrs, hur det är en självklarhet att okunniga kommunalpampar går före de med kunskap om fotboll.


Jag hoppas att vi får se ett lag som vill spela fotboll och vill göra det i IFK Norrköping när nästa säsong sparkar igång. För detta skit kan jag klara mig utan.


Lördag


Har blivit sms bombad i några dagar nu av några Gunners grabbar. Jag ser INTE fram emot lördagen och Arsenal - Everton. Det brukar sluta med att jag sitter i hörnet av polarens vardagsrum i fosterställningen och vaggar fram och tillbaka. Jag kan inte ha tur, det är en gångbar lag i universum. Jag har försökt att hetsa tillbaka lite men jag vet hur det kommer att sluta. Så jag kommer att försöka tona ner snacket under fredagen och slänga iväg ungefär hundra Ave Maria på lördagsmorgonen. Mina Caffreys kommer att vara dom enda vänner jag har mellan 16:00 och 18:00.


Är inte ens säker på att Chelsea polarn och Man Unt. Polarn kommer att vara på min sida. Det kan iof bero på att jag har haft för många åsikter om dom två lagen. Jag kan ha råkat säga att dom tillsammans med Real Madrid och Barcelona är dom två största jävla wannabe lagen i fotbolls Europa. Men jag kommer inte ihåg...


IFK mot AIK blir en nagelbitare som kommer att skapa magknip. Det vore underbart med två vinster, men om bara IFK vinner kan jag ta hånfulla leenden och lite glåpord från alla" wannabes".


Det är turbulenta tider i AIK nu. Många interna bråk. Vi får hoppas att det smittar av sig på spelarna. Eller det kanske det redan har gjort? Nio utan vinst.


Jag vet inte vad det är med lag som släpper in två mål per match, förutom att jag håller på dom förstås. Men både IFK och Everton måste lär sig hur man håller tätt om det ska bli en bra lördag. Annars kommer det att gå som det alltid gör. Vi lämnar med svansen mellan benen. Så tänk markeringsspel.


Roma - Inter på söndagskväll. Det kan bli en jävligt sur helg. Eller helt underbar. Fast vad talar egentligen för det?


Har skickat ett mejl till IFK med lite frågor om arena namnet och hur anställningarna av Arena och Marknadscheferna går. Men jag har inga förhoppningar om svar. Skulle jag mot all förmodan ändå få det så får ni reda på vad som gäller.


Efter fyra matcher har Flyers fortfarande inte vunnit. Men vad trodde jag egentligen. Jag håller ju på dom.


Norrköpings DFF är stadens senaste fotbollsklubb. Det är en sammanslagning av Saltängens och Lindös damlag. Klubben kommer att spela i div 2.


Det var Argentina och inte Brasilien som förlorade mot Chile. Mitt fel...


Skrev för ett tag sedan att Albanien var en C nation, det har jag fått äta upp nu.

SM GULD

SM Guld till P16 som besegrade de regerande Svenska mästarna Malmö FF i Malmö. Det lyser om IFK:s framtid. Men hur många av killarna kommer att få chansen i feg Peking. Killarna anländer till klubbhuset idag klockan 15:30 - 16:00 om någon vill bryta ut i en varm hyllningssång.

Nu väntar jag på U21:s chans till ytterligare ett guld för IFK. Och till på lördag då A grabbarna tar emot ett Gnaget på dekis.


Albanien fick miljoner av Skandinaver att jubla igår då man chockade Portugal och knep en poäng i Lissabon. Med tanke att Albanien spelade hela andra halvlek med en man mindre så måste det ses som en bragd. Men vi tackar och bugar.

Det kan bli en stenhård kamp mellan Sverige och Danmark om den åtråvärda första platsen som garanterar ett VM slutspel. En andra plats betyder kval, det vill säga om man är en av de åtta bästa tvåorna. Annars får man börja rikta in sig på EM kvalet igen och hur roligt är det.


Det var en bra dag igår. Jäkligt bra. Guld till IFK. Vita Hästen vann borta i Östgötaderbyt mot Mjölby med 1-4 och Dolphins vann sin andra match i den baltiska liga mot Alytus med 102-86.


Det fanns ett starkt sug efter bilder. Så det kommer nya längre fram.


Brasilien förlorade mot Chile igår. Det kommer att tjatas rejält från vissa håll idag.Bilder

Lite bilder från parken. Dom är inte i ordning men ni får ta det:)

http://clubpeking.blogg.se/bilder/?tmp=15193252

Su Min Kook?

Satt hemma hos polaren igår och snackade fotboll. Vi kom osökt in på -klistra in bilder albumen - som kommer ut före varje VM/EM slutspel. Det var efter att vi som småbarn gjort oss roliga över Dansken Bögelund. Men en av polarna hävdade att det fanns en Sydkorean som hette Su min kook i VM i Mexico 86". Jag hade faktiskt det -klistra in bilder albumet - men nu hittar jag det inte. Någon som vet?


Skulle vara intressant att höra hur det går i jakten på nya Arena och Marknadschefer. Även vilka spelare som får nytt kontrakt och vilka som inte får det. Nordbeck kan vi nog tacka av redan nu. En krigare med stort hjärta, men som inte riktigt höll som fotbollspelare i Allsvenskan. Det är iof inget han är ensam om. Det troliga är att han stannar i Syrianska även nästa säsong. Hur det blir med Racu och hans framtid i klubben får vi nog reda på i slutet av November. Om IFK fortfarande spelar i Allsvenskan är jag inte så säker på att han blir kvar. Men i Superettan blir han det definitivt. Däremot så måste Spong vara given i nästa års upplaga av Kamraterna. Killen är årets överraskning och en av få som kommer undan med hedern i behåll.


Det skulle också vara intressant att höra vilka företag som IFK förhandlar med ang arenanamnet. Hoppas det nu bara inte är Swedbank. Det måste finnas en gräns till hur många arenor som får bära samma namn. Jag ser helst att man behåller Idrottsparken men det kan jag ju glömma. Tyvärr.


IFK:s ungdomslag imponerar. Det är underbart att se, men hur ska man tolka U21 laget egentligen. Det kryllar av A lagspelare. Fast det viktigaste är att laget vinner. En spelare utvecklas bäst i ett vinnande lag så det är bara att fortsätta att skalpera motståndarna. Ska bli intressant att se om någon av de yngre kommer upp till A laget nästa år. IFK har redan uttalat sig om att Lönn kommer att få mer speltid till kommande säsong. Det beror iof på vilken division vi spelar i men kan inte tänka mig att Magnusson lirar fotboll i Peking nästa år. Oavsett division. Så där försvinner en konkurrent.


Skulle vilja se att några av spelarna med kontrakt lämnar klubben. Det är inte lätt att sälja en IFK spelare idag men ibland kan det vara värt att rea bort någon och tjäna en månadslön tolv gånger om året. Bla har Rönne och Russel ingen framtid i IFK.


Som jag skrev på GB så tycker jag att IFK kan bjuda supportrarna på nästa match, eller iaf sänka priset. Det handlar inte om snålhet från min sida utan att få en så stor publik som möjligt. Bra stöd skadar ju inte i dessa dagar.
Gråt inga tårar.......

Då var det måndag igen och ny vecka. För IFK gäller det att vinna mot AIK borta på lördag(14:00) något annat är inte acceptabelt. AIK befinner sig i en längre formsvacka då man inte vunnit en match på nio omgångar. Men sannolikheten att man bryter den mot IFK är stor, det verkar som alla bryter negativa trender mot just Norrköping. Eftersom Gefle möter Sundsvall i samma omgång så kan chansen till ett nytt kontrakt blåsas bort på Råsunda. Blomma är fortfarande borta och Magnusson är avstängd.


Russel nätade två gånger om i VM kvalet. Motståndet kanske inte var det bästa, men det spelar ingen roll. En anfallare behöver göra mål och få en boost på självförtroendet. Jag hoppas att han kan visa varför IFK köpte honom nu på lördag mot AIK.


IFK Norrköpings P16 lag har tagit sig till SM final efter att ha vunnit mot Gais med 1-0.

Laget möter Malmö på bortaplan nu på onsdag. Vår ny klack SUS hade tagit sig upp till matchen och stöttade sitt IFK. SUS växer hela tiden och är värd en stor eloge.


IFK är återigen mästare i Östergötland. Vilken chock...


IFK testar en ny back från Eskilstuna City. Den 1:90 långa David Fällman kommer till Norrköping på torsdag.


Aftonbladet gråter över att Ibra som har bojkottat tidningen är kapten. Dom tycker att man får göra vad man vill om man är journalist men att det är katastrof om någon sedan tar avstånd från skiten. Nu vill man byta kapten om inte Ibra pratar. Tidningen verkar tro att man har något att säga till om. Vem bryr sig om vad en skvallerblaska, som fö började hela gruffet med att hitta på kontaktannonser och skriva lögner om Zlatant tycker. Laul sitter nu och gråter ut i sin Blogg, det var också han som skrev kontaktannonsen för några år sedan.

Hoppas nu att Ibra får vara kapten i nästa match oavsett vilka spelare som är med. Vi kan aldrig ge skitblaskor som pinky rätten att ha något att säga till om när det gäller vårt landslag.


Våra Norrköpingsbröder från Nordstan stod för en heroisk vändning igår mot Ersboda. Sylvia låg under med 0-2 i säsongens kanske viktigaste match, men vände och vann med 4-2. Det betyder att Norrköping kommer att ha två klubbar i div 1 nästa år.


Vita Hästen lekte med Munkfors igår 9-3 och Dolphins damer vann sin premiär mot Eskilstuna med 68- 56.


Vargarna jagar förstärkning till nästa år men viktigaste av allt blir att behålla Lindbäck. Det har ryktats om att Jason Crump kan vara på gång tillbaka till Norrköping.


Hästen och damer

Hästen spelar match ikväll mot Västervik. Det blir tre poäng, det vågar jag utlova. Hästen är seriens bästa lag och har egentligen bara två konkurrenter i Örebro och Skåre. Men eftersom de fyra första går vidare blir avancemang inget problem. Västervik har två vinster och fyra förluster på sex matcher. Inga problem, tre säkra.


Saltängens damlag och Lindös damlag diskuterar en sammanslagning under nytt namn. Ett ypperligt tillfälle för IFK att stjäla ett damlag i division två. Bra reklam skulle det också vara. Hur många tror att Umeå är ett större namn i fotbolls Europa än IFK Norrköping ? Det tror jag iaf. Umeå har spelat mot både Arsenal och Lyon. IFK har mött Lambohov. Det är skillnad det. Ett starkt damlag skulle ge en sjukt bra markandsföring. Och om damerna skulle bli tillräckligt bra för att komma ut i Europa så skulle IFK få ut sitt namn till länder som idag aldrig har hört talas om klubben.


Feg Lars och NHL premiär

Champions League i Hockey har startat och bara att vara med i turneringen ger 3 miljoner. Svensk hockey växer oerhört på grund av dom pengarna. Några vinster skulle kunna betala storstjärnornas löner för ett helt år. Alla lag får en halv miljon för vinst. Bär det ända fram kan en klubb tjäna 16.5 miljoner. Det ska ses till skillnad för vad Svenska klubbar fick av NHL när klubbarna blev bestulna på de bästa spelarna. 3.5 miljoner kronor att dela på för alla klubbar som tillgodo såg NHL med en spelare.


Sverige- Portugal kunde inte komma mer olägligt. Sverige har stora delar av laget borta och det ryktas om att Daniel "MFF" Andersson kan få bära lagkaptens bindeln. Att Sverige ställer upp med en fyrbackslinje har man redan sagt. Men hur formeras mittfältet? Eller ännu viktigare vilka tar plats? Kan Lagerbäck peta Seb Larsson nu?

Annars är matchen grymt viktig med tanke på att vi spelar hemma och en förlust skulle göra 0-0 mot Albanien till ett värre resultat än det redan är.


Är en riktigt formsvag Ingelsten ett bättre/hetare alternativ än den stekheta gamla Sylvia strikern Nannskog? Hur tänker Lagerbäck egentligen? Feg Lars har tagit ett fel beslut, det vågar jag påstå.


En fri roll strax nedanför våra anfallare för Kim. Japp. Det låter helt rätt. Men det är också dag satt bevisa sig, Kim. Det var länge sedan som Källström övertygade. Till råga på allt har Kim haft det svårt att platsa i Lyon.


Den underbara Joe Kinnears hann med 53 svordomar på fem minuter under hans första möte med pressen. Tidigare har en känd krönikör i England skrivit att den journalist som inte blivit kallad för f!!!A av Kinnears är unik.


Rickardsson i Vargdepån nästa år. Japp det verkar som det. Tony ska nämligen bli manager för Lindbäck.


Inatt går världens bästa hockey liga igång på allvar. NHL har sin riktiga premiär klockan 01:00 Svensk tid. Mina tummar hålls som vanligt för Philadelphia Flyers. Det är dags för en ny Stanley Cup titel. Det var några år sedan sist. 75".


Hästen Ikväll.

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på

// Nalle Puh


 

Det blir så uppenbart varför IFK har gått knäna på i flera år när man läser dagens NT. I den säger Walden att han besökte Leksand och sedan drog upp en strategi för hur IFK skulle ta sig tillbaka. Då förstår jag. Leksand harvar väl fortfarande Allsvenskan (Superettans motsvarighet i fotboll). Hade IFK tittat på en klubb som faktiskt hade en aning om hur man bygger upp en bra grundsten att stå på. Sedan från det bygga upp en framgångsrik klubb så hade vi kanske befunnit oss i ljusare tider nu.


AIK har inte vunnit en enda match på de nio senaste. Vad talar för att det blir en tionde? Hade AIK mött vilket annat lag i världen som helst i nästa omgång så hade jag inte satt en spänn på en gnaget vinst. Men nu möter Stockholmarna mitt kära IFK. Det brukar var ett tecken på att motståndarna bryter negativa trender.


Matchen är fö ändrad till 14:00. På en lördag. Det kommer att bli gott om abstinensstinna tjurar runt omkring  Solna under matchdag. Var så säkra.


Fotbolls England och skulder =Sant!! vem kunde ana att de fyra i England var klubbar med skulder? Är Chelsea verkligen skuldsatta? United ? Arsenal kan ha skulder från bygget av ny arena. Men hur pålitliga är Aftonbladet?


Vi har iaf framgångar på U21 nivå, laget är i semifinal och möter Häcken på Rambergsvallen den 14 Oktober. IFK spelar fö final i Östgöta cupen mot Mjölby på lördag.


Ikväll är det seriefinal i hockey. Hästen tar emot Skåre och matchen finns med på oddset till låga 1.35 (Svenskaspel). Man kan även följa matchen på text tv. Men vi har ett bra hockeylag i stan och nog borde man kunna pallra sig upp till Himpan och stötta Hästen.

Har man ett Hyresbostäderskort kommer man ju in för halva priset.
IFK Norrköping vs Gais

Det började som det brukar. Gais tog ledningen efter 3 minuter och IFK fick börja jaga tre poäng i uppförsbacke, igen. Jag vet inte hur man ska tolka det trettio minuter långa mörker som utspelades på parken efter att elljusen slocknat. Om vi ska prata om omen så var det kanske just då moderjord avslöjade utgången av Allsvenskan Efter att matchen kommit igång igen var det ett ställningskrig tills IFK började ta över en allt annat än en bra match. Gais valde att ställa upp med en köttmur och IFK valde den inbitna långa bollar på Amuneke stilen. Det funkade inte alls och när tiden rann iväg blev Norrköping mer och mer desperata i jakten på poäng. Det blev ytterligare ett bottennapp i jakten på kvalplatsen och det börjar bli ont om tid om vi ska få uppleva Allsvensk fotboll även nästa år.


Men det är inte kört ännu. Det ligger femton poäng i potten och IFK måste spela sina kort rätt mot ett formsvagt AIK den artonde( En match som börjar klockan 14:00 på lördagen) om vi ska klara det här. I matchen efter väntar Ljungskile på parken i kampen om en allsvenskplats


Dagens match var ett sorgebarn för en klubb i desperat behov av poäng och matchen kan ingen i Norrköping vara nöjd med.


Bäst i IFK för kvällen var Ibrakovic, Spong och en evigt löpande Sama.


På vägen hem mötte jag Bamberg som kom och gick ensam med huvudet böjt och blicken i marken.


Viva Peking.


IFK Norrköping vs Gais

  VS    Matchen börjar 19:00

Biljettluckorna öppnar klockan 17:45

Det ska bli runt 6 grader och molnigt på måndag.
På måndag tar IFK Norrköping emot Gais på Idrottsparken och förväntningarna är höga på ett lag med återvunnet självförtroende. IFK kommer till start med tre raka utan förlust (1 vinst 2 oavgjorda). I de två oavgjorda matcherna har IFK haft ledningen båda gångerna men tappat till 2-2 och 1-1. Det är nu lagets tur att spela hem en trea och hålla sig över vattennivån. En nivå som blivit allt grundare när poängen ramlat in. Gais kommer från en 0-4 förlust mot Halmstad men har de senaste matcherna innan det vunnit både mot Djurgården (2-1) och IFK Göteborg (0-1). Laget från Göteborg är svår bedömda och kan spela på topp i ena matchen för att floppa rejält i den andra. Vi får hoppas att Gais har en dålig på måndag och att IFK kan ha marginalerna på sin sida. Det har varit lite si och så med det under säsongen.


I IFK är Blomma borta på grund av en sträckning i baklåret. Sedan tidigare är Burkhardt och Haglund borta på grund av skador. Inget av lagen har några avstängningar och i IFK återkommer troligtvis Sama i starelvan. Jingblad släpper truppen efter Söndags träningen.


Efter att Gefle och Ljungskile spelat oavgjort under lördagen skiljer det nu fem poäng upp till kvalplats och tre poäng mot Gais är livsviktiga.


Enligt IFK:s hemsida så har det redan sålts runt 6000 biljetter och vill ni vara säkra på att få skåda världens vackraste fotbollsklubb när vi jagar nya poäng så ska ni genast köpa biljetter. Det kommer att bli fullt ös på läktarna och den enda ursäkten för att inte befinna sig på Parken på måndag är att ni gått vilse under svampplockningen. Det är dags att stå upp nu om vi vill ha ett lag i Allsvenskan nästa år. Både på läktaren och på fotbollsplanen.


IFK fortsätter att erbjuda sin medlemmar souvenirer till reducerat pris. Under matchen mot Gais kommer alla medlemmar att kunna köpa matchtröjor för halva priset ( vuxen 297.50:-, barn 225:-). Kom ihåg att det gäller endast vid uppvisande av medlemskort.


Två spelare från IFK:s ungdomslag kommer att åka över till London i december för en träningsvecka med Chelsea.( Pierre Olsson och Kristoffer Olsson. inte bröder)


Under helgen och in i veckan kommer IFK att ha en talangläger för spelare födda 1993


Under lördagen har runt 50 personer drabbat samman i Finspång. Polisen hävdar att det är supportrar till IFK Norrköping och Gais. Ordet supporter verkar vara jävligt lätt att använda sig av.


Minnet är kort

Jag glömde skriva att Whass räddade en boll från att slinka in i mål.

Ville bara skriva det:)

DIF vs IFK NORRKÖPING

En jämn match mellan Djurgården och IFK Norrköping som slutade oavgjort 1-1 spelades på ett öde Stockholmstadion ikväll. Men det kunde ha slutat med tre poäng. I slutminuterna kom Magnusson en sekund försent för att peta in ett inlägg från IFK:s högerkant I öppen bur. Men IFK har som vanligt inte marginalerna på sin sida. Annars var det inte någon höjdarmatch och slutresultatet måste ses som rättvist.

Att Stockholmarna har gnällt på att "lallarklubbarnas" publiksiffror är orsaken till publik bortfallet i Sverige gör kvällens publik till årets skämt. Hela 5 332 hade tagit sig till matchen.


IFK började lite trevande och såg konstigt nog lite loja ut i närkamperna, men växte mer och mer för varje minut som gick. Och efter bara två minuter in på den andra halvleken kunde en av matchens bästa spelare Rikard Spong nicka in 0-1 till IFK på en feldömd hörna. IFK håller uppe spelet väl och Djurgården känndes inte speciellt farliga i sina anfall, men efter ett inlägg från högerkanten lyckas Djurgårdens brasse Enrico kvittera efter att Rönneklev missat sin markering med någon meter och ännu en gång straffas IFK pga dåligt markeringsspel.


IFK har tagit fem poäng på de tre senaste matcherna och har nu häng på en kvalplats. IFK ligger fyra poäng efter Gefle med sex matcher och arton poäng kvar att spela om. I nästa match möter IFK ett Gais som kommer från en 0-4 förlust mot Halmstad. Vi får hoppas att Gais är på väg in i en svacka och att Norrköping nu backar upp sitt fotbollslag rejält. 10 000 ska kunna lyfta på arslet och palla sig upp i en sådan viktig match som den som spelas på Parken den 6 oktober.


DIF vs IFK

Inför kvällens match på Stadion borta mot Djurgården ligger IFK fem poäng efter Gefle på kvalplats och är i ett stort behov av en tre poängare. Djurgården har bara en förlust på de sju senaste matcherna. Laget ligger i mittenriket och har bara äran att spela om.


Matchen visas på TV4 Sport Klockan 20:30.


Roth är avstängd och Burkhardt och Haglund är skadade.IFK:s trupp:

(tre spelare plockas bort matchdagen)

Nuredin Bakiu och Sasa Sjanic (mv)

Kevin Amuneke, Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg, Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Armando Ibrakovic, Imad Khalili, Thomas Magnusson, Felix Magro, Djordje Mrdjanin, Russell Mwafulirwa, Viktor Rönneklev, Magnus Samuelsson, Richard Spong, Christopher Telo och Anders Whass

KAN OCKSÅ MEDDELA ATT DENNA BLOGG SNART KOMMER ATT LÄGGAS PÅ IS:
JAG KOMMER ATT DYKA UPP SOM BLOGGARE PÅ EN KÄND SUPPORTERSIDA ISTÄLLET:


RSS 2.0