VAKNA!!

Vad man kunde bevittna under lördagen mot AIK var bara en av alla matcher som bevisar att sanningen och drömmen inte är samma sak. IFK är som sämst när det gäller som mest och allt som oftast lika farliga som ett gäng kattungar. IFK är ett lag av medelmåttor som försöker sig på något som de inte behärskar. AIK hade inte vunnit sedan i juli, men mot årets svagaste motstånd hade dom inga problem. Det lag som bär den vita tröjan med den blå stjärnan på är ett undermåligt lag som inte förstår sig på konstarten fotboll.


IFK bör se över sitt hus och det illa kvickt. Man måste förstå att man inte har rätten att spela i finrummet med spelare som inte kan eller vet hur man agerar på en fotbollsplan. Det är inte ett jobb att få representera IFK Norrköping det är en ära. Så dumpa skiten som inte förstår och satsa på dom gör det. Vi behöver inte en handfull av ljummenhet utan hundra ton raseri. Vad som sker i en blödande föreningen berör många, inte bara staden Norrköping, utan även landet Sverige. Det är inget litet dussinlag vi snackar om, vi snackar om Goliat. Ett lag som under tre decennier ägde detta land. Alla ville vara som oss, men ingen klarade det.


Klubben har visat upp en sprucken fasad med en tränarkarusell som är den mest komiska inom Svensk fotboll de senaste tjugo åren. Klubbens ordförande tog två veckors semester när laget var i kris och "scouting" resorna till varma Afrika för att hitta spelare är årets minst genomtänkta.

För att åka jorden runt för att värva spelare när vi har två av landets bästa ungdomslag är intelligens på mikroskopisk nivå. Vad är det våra legoknektar har som våra unga inte har. Det är möjligt att många av våra yngre måste växa sig in i A lagets kostym under några år och att de inte skulle prestera något vidare i år. Men hur stor skulle skillnaden vara poängmässigt? Och fanns det verkligen ingen Svensk spelare som skulle klara av att prestera det som Russel har gjort? Jag vet inte vad PSI tycker och tänker efter som det är tyst från deras håll. Men jag skulle inte vara nöjd med att någon pissade bort mina pengar på idiot köp.


Det finns inga ursäkter om att andra lag spelar tråkig fotboll eller tom mördar den. Det är första klassens skitsnack. Fotboll handlar inte om utseende eller om en vulgärt vacker dribbling. Det handlar om intelligens, om konsten att göra rätt sak vid rätt tillfälle. För i fotboll vinner idioterna nästan aldrig. Dom som inte förstår hur eller har vett att lära sig av sina misstag blir aldrig bäst. Fotboll handlar om att bemästra dom enkla grunderna och förstå när och hur du ska använda dom. Att inse vikten av ett bra markeringsspel eller att kunna slå en passnig till rätt spelare vid rätt tidpunkt. Det kan tyckas att alla spelare med Allsvensk status borde kunna det. Men då har man inte sett IFK spela fotboll.


Norrköping är en stad som lever för fotbollen. Man kan tro att det är en lögn när man ser till publiksiffran. Men någon lögn är det inte. Men hur illa kan en människa bli behandlad. Hur långt kan man gå innan någon säger stopp? IFK ska inte inbilla sig att alla som slutat att gå på matcherna har gjort det pga resultaten. Nej. Det är många där ute som gör det i protest mot hur klubben styrs, hur det är en självklarhet att okunniga kommunalpampar går före de med kunskap om fotboll.


Jag hoppas att vi får se ett lag som vill spela fotboll och vill göra det i IFK Norrköping när nästa säsong sparkar igång. För detta skit kan jag klara mig utan.


Kommentarer
Postat av: Ballarna

IFK saknar både kuk och bollar

2008-10-20 @ 08:25:22
Postat av: Ola

IFK har ingen scouting. De säger att de har men de har NADA i scouting. Det är verkligen skrämmande.

2008-10-22 @ 11:19:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0