Nya tag på måndag.

Samma visa, samma resultat. IFK förlorade återigen mot serieledande Mjällby och ligger på kvalplats till div 1. Det finns gott om tid att vända skutan och hålla huvudet över vattnet. Att förlora mot Mjällby med udda målet i två matcher är idag ingen skam.

Trots att Mjällby fick en man utvisad redan efter 39 minuter så lyckades inte IFK med konstnumret att få in bollen.
Då hade redan den högklassiga anfallaren Ekenberg gjort 1-0 till Mjällby och det blev också slutresultatet.
Mjällby försvarde sig bra och visade att man är en värdig serieledare. Ett lag med både tungd och hjärta som har fått en general där bak i form av Rosengren från Kalmar FF. Han bevisar i två raka matcher mot Kamraterna att 38 inte är någon ålder om både huvud och hjärta sitter på rätt plats.

Imponerande att hela 5200 personer hade tagit sig till Strandvallen för att beskåda matchen. Med tanke på invånarantalet i Sölvesborg så borde det betyda runt 100 000 på IFK:s nästa hemma match om vi ska kunna matcha det:)

För IFK är det bara att ta nya tag mot Assyriska på måndag. Sedan väntar Sundsvall borta på torsdag. En hektisk vecka för vårt kära IFK. Om den blir rolig får tiden utvisa.

Vad händer.......

Då var det dags igen. Returmöte i Sölvesborg mot serieledande Mjällby. Efter en jämn match senast, trots förlust, så går klubbarna åter upp i ringen. IFK är i behov av tre poäng för att inte fastna i bottenträsket. Men det finns lättare uppgifter än ett formtoppat Mjällby på Strandvallen.

Man sätter snabbt hjärtat i halsgropen när man ser på tabellen. Visserligen har vi en match mindre spelad, men ändå. Det var inte så här det skulle se ut. Hela klubben verkar ha gått från att vara ett av " De klassiska" lagen i vårt avlånga land, till ett litet korplag som hatar en sport som man försöker att utöva.

Från IFK intet nytt. Tystnaden är skrämande. Vad händer med Ryssarna? Hur ser laget ut? Hur länge är Tankovic och Blomma skadade? Är dom fortfarande skadade?

Tråkigt att klubben verkar ha gett upp, för så ser det ut i alla fall.

I IFK är  Magnus Samuelsson avstängd.
Blomma och Tankovis skadade? Tror jag. Från IFK hörs inte ett pip.

Annars var det 75 000 Barca fans som hyllade Zlatan idag. Måste kännas skönt att vara Zlatan. Men tråkigt att vara Birro. Han förstår inte att Zlatan hellre vill spela i Barca än i Inter. Det är han nog rätt så ensam om.

Tre raka, tyvärr, din beställning har makuleratsDet är mer regel än undantag att IFK faller på ett individuellt misstag. Nurres utrusning fällde avgörandet på Parken. Pojklagsfasonerna måste väl ha nått taket nu? Det är tröttsamt att aldrig kunna få le i två raka hemmamatcher.

Matchen i sig var bra. IFK spelade boll och Mjällby visade upp en kunskap som troligtvis tar dom till högre höjder. Vi som håller på förlorarna får vara glada om vi kan simma kvar även nästa år på den grunda delen.

Det var ett Mjällby som kom utan tre av sina ordinarie spelare. Det märktes inte. IFK ägde sista halvtimmen, men enbart pga att Mjällby spelade på resultatet och det gjorde dom med båda huvudet och hjärtat.

Att Burken var bänkad förvånar mig. Jag vet att det har ryktats om slöhet och oviljan att träna för fullt. Men han är vår bästa spelare och i dagens IFK behövs han. IFK har vare sig pengarna eller kunskapen för att inte sälja honom och sedan låta han sitta på bänken. Det är dags att välja, och det med huvudet och inte hedern eller pekpinnen. Antingen säljer man honom eller så spelar han från start. Allt annat är bara löjligt.

Sama är en slitvarg, men verkligheten visar även upp en spelare som inte orkar ta ett offensivt jobb. En spelare som är sen in i närkamperna och inte tillför något i det konstruktiva spelet. Han kanske är viktigare i sin inställning på plan än många andra, men det hjälper tydligen inte att bara ha inställning och jävlaranamma när spelet inte är vad det en gång var.

Ibrakovic är i sina bästa stunder riktigt bra. Men hans lägsta nivå är inte av något värde. Han måste lära sig att värdera situationerna bättre. Felpass runt eget straffområde är för de svaga och att släppa bollen i rätt tid skadar aldrig.

Thorda kämpar som vanligt och har ett bra läge i första men gör som alla andra IFK:are. Slår bollen mot himmlen när han får chansen. Racu hade en frispark i ett rikigt bra läge, men valde det absolut sämsta sättet att försöka göra mål. Nämligen att slå bollen i målvaktens hörn och rätt i famnen på Asper.

Bamberg gör det bra och blixtrar till ibland, men han är inte densamma längre och verkar ha stannat i utvecklingen.

Inläggen är knappt värda att nämna överhuvudtaget. Dom håller knappt division två klass och Asper fick dom i famnen så gott som varenda gång.

Vädret stal några tusen åskådare från IFK, som valde att stanna hemma för att göra vad dom nu gör där.

Förlusten känns extra bitter då IFK inte alls var sämre än Mjällby, men vinnare är vinnare och förlorare är förlorare och det finns det ingen i det här laget som verkar kunna ändra på.

Nu väntar ett returmöte i Sölvesborg och det är inget jag ser fram emot. Det känns bara tröttsamt att hela tiden hoppas. IFK är ett lag som sällan gör rätt, men allt för ofta gör fel.


Lock, stock and Gonzo.

I morgon kommer serieledande Mjällby till storstan för att få åka hem med svansen mellan benen.  Burken är troligtvis med från start i morgon och IFK:s nya vapen, firma Thorda och Russel kommer att bli tunga att möta på ett, förhoppningsvis kokande Parken. Vi får hoppas att människor från alla dess håll tar sig upp till matchen och skriker fram vårat IFK. Jag tänker iaf sitta där.

Men vi ska inte tro att Mjällby bli någon lätt nöt att knäcka för att Erton är såld och att de har sina två innermittfältare avstängda. Dom har ett starkt lag i år och Ekenberg måste hållas hårt. Gärna lite fult också. Det ryktades om att Asper hade blivit tumskadad och skulle missa matchen, men nu är han troligtvis med. Om det spelar någon roll?

Nurre är tillbaka i målet efter avstängningen och petar troligtvis David Nisson. David har skött sig bra och är en framtidsman. Men en frisk Nurre måste anses som given i målet. Annars så missar Blomma och Tankovic matchen pga skador.

För er som är sugen på några iskalla med lite tilltugg innan matchen så invigs supporterpuben i morgon. Det kommer att bli underhållning i form av musik. Bla med SnokNKPG förstärkta av någon/några medlemmar från Agressiva Kostymer. Även Georga the king och Patte Lindgren från Mary James kommer att rocka loss under invigningen. För alla medlemmar i PF är det specialpriser i baren och alla som inte är medlemmar kan bli det på plats. Så det är bara att börja räkna på vad fyllan kostar utan och med ett PF medlemskap:)
Puben öppnar kl 17:00 0ch invigningen startar kl 18:00 med ett tal från PF och representanter från IFK. Om vi har tur så är det Eva Åberg som klargör hur nära släkt hon är med Göran och Cadde:)

Matchen börjar kl 19:00 pga att TV4 Sport sänder den.


Några bokmalar därute? Läs boken Ängelns lek. Skriven av Carlos Ruiz Zafon. Den är klockren.

Att försöka rista in ett Z i pannan på kompisen när han sover, eller att vilja att samma polare ska kasta i en gammal inpluggad bandspelare i badet när man själv sitter där i. Till högsta volym av Jefferson Airplanes White Rabbit. Kanke inte är något att rekommendera. Men Gonzo är och kommer för alltid att vara kungen.

Tre är ett magiskt nummer

Det var länge sedan jag såg fram emot en match som jag gör nu. Det märks också bland polare och bekanta att fotbollshumöret har stigit några grader. Det känns skönt att känna vibrationerna av Tro,Hopp och Kärlek i Norrköping. Det är oerhört många männsiskor där ute som lever med klubben. Som nu - Trots att det bara är två vinster i rad - känner att glädjen att gå till Parken är tillbaka.

Trots långa köer och griniga fans så hoppas jag på en rejäl uppslutning på Tisdag. Om bara vädret visar vackert ansikte så kan det bli uppemot 6-7 000. IFK kommer att öppna upp fler kassor på Tisdag och det är ett steg i rätt riktning. Man måste komma ihåg att det är fotbollsklubben IFK Norrköping som är det viktiga, inte enkilda personer i styrelsen eller sin sårade stolthet. Klubben IFK behöver oss alla för att kunna växa och återta sin heder.

Det blir en rejäl värdemätare, men inte någon omöjlig uppgift. Mjällby har sålt Erton Fejzuallhu och har sina två innermittfältare avstängda mot IFK - Daniel Nilsson och Patrik Osiako. Laget har däremot lånat in Daniel Niklasson från Gais. Niklasson gjorde Mjällbys 4-1 mål mot Åtvidaberg i sin debut. Niklasson hann med 2 starter och 7 inhopp för Gais i Allsvenskan innan han tog steget till Superettan och Mjällby.

IFK har inga avstängningar eller rapporter om nya skador. Däremot så är Burken tillbaka och enligt honom själv sugen på att visa upp sig från den goda sidan. Från Ukraina verkar det vara tyst. Troligtvis trodde dom att de kunde köpa Burken på reapris som många andra klubbar gjort tidigare från Sverige. Men det verkar som IFK har visat ryggrad och begärt en hel del pesetas för honom. Helt rätt.

Senaste matchen mellan lagen slutade i en förkrossande seger för IFK med 5-1. 2007)

Matchen börjar kl 19:15. Den sänds på TV4 Sport.

Hoppet om Champions League fotboll på Parken i höst blev igår betydligt mindre då Kalmar inte orkade att stå emot de Ungerska mästarna och förlorade med 2-0. Det är inte kört ännu. Men jag  räknar inte med Barca på Parken inom en snar framtid.

5-1

Första vinsten på Parken i år kom som ett X2000 med en skitnödig förare. Topplaget Falkenberg krossades med 5-1 denna ljuvliga måndag. Det var inte en dag för tidigt och nu får serieledande Mjällby se upp.

Trots att det bara har spelats två matcher så har IFK tagit fler vinster under nystarten än man klarade av de första 12 omgångarna. Det var en nödvändig vinst med tanke på att flera bottenlag gick segrande ur sina matcher i omgång 14.

IFK var klart det bästa laget och bäst av alla var Cakic. Men idag gjorde alla spelare en kanon insats och det var bara att luta sig tillbaka och njuta. Det hade till råga på allt tagit sig 4200 personer till Parken. Dagens match lär inte ha skrämt iväg någon och man får nu hoppas på en ännu större tillströmning i nästa match.

Bamberg kändes igen från förr och Khalili fick utöka sin postion som skyttekung. Petru fick sätta två straffar och IFK kunde inkassera tre viktiga poäng. Thorda och Russel gör båda sitt jobb väl och David Nilsson i målet har nu börjat sin resa mot en ordinarie plats? Han släppte in ett mål ikväll. Vi kan diskutera vem som skymde vem. Men han får nog ta det målet, om det nu spelar någon roll?

Trots att jag inte tycker att Thorda var bäst idag så kan jag ändå inte sluta att undra över om hans blotta närvaro är viktigare än hans fotbollskunskaper. Han är en krigare in i benmärgen.

17 årige Anton Fagerström fick ta plats på bänken ikväll och trots att han inte fick visa upp sig så känns det jäkligt bra att IFK plockar med sig det yngre gardet på matcherna.

Är inte speciellt förvånad över att Burken inte var med ikväll, eller ens var på plats. Att han inte vill spela kvar i IFK är ingen hemlighet och det finns ingen anledning för klubben att tvinga kvar någon. Men pengar ska vi ha och det ska vara mer än vi har betalat.

Sedan det här med biljettkassorna. IFK måste bli bättre, det är snudd på komik när det  är köer ut på Promenaden när det ändå "bara" kommer lite över fyratusen.

Nu väntar dubbelmöte mot serieledande Mjällby. Ett lag som hittils har gått som på en räls. Men IFK har fått upp farten och kan med lite tur gå vinnande ur dessa två strider. Vi få backa upp grabbarna så mycket vi kan och hoppas att dom fortsätter på den inslagna vägen.


GoPeking Ligan

Nu har man gett sig in i managervärlden, fast på skoj förstås. ClubPeking kommer följande säsong att spela i Division 2, med seriepremiär nu på lördag mot Monster Energy FC. Men jag träningsmatchar på onsdag mot Real Guldrupe, som ligger i divison 1. Så nu får alla se mitt fotbollskunnande:)

Har ännu inte fått några nyförvär till laget och det verkar inte bli så många heller då kassan är kass. Det gjorde inte saken bättre att jag skulle ge bud på en spelare och tryckte på fel knapp, närmare bestämt granska knappen och slösade bort 250 000 in i tomma intet. Tur att jag inte jobbar för IFK:)Nu verkar det som....
Burken kommer till Norrköping i morgon? Eller???
den Ukrianska klubben tycker att IFK har begärt för mycket pengar.
Rothen har gjort sitt efter säsongen
Speedwaylaget Piraterna från Motala vill ha poäng i en match som dom inte har kört.

Tre poäng i Jönka

En skön vinst trots utvisning.

Jag vet att jag är sen. Men staden Göteborg tar upp större delen av min tid för tillfället och kommer så att göra ett tag framöver.

Det var tre välbehövliga poäng. Men även en utmärkt återstart för ett stukat IFK, där Russel, Thorda och Khalili var tillbaka. Det är otroligt stark att först få en straff emot sig och sedan en utvisning och ändå stå som segrare på bortaplan. Kan det här kanske bli den moralhöjare som klubben är i ett desperat behov av?
Vi får hoppas att spelarna har vilat sig hela och nu insett vad som är på väg att hända. Att man förstår allvaret i det prekära läge som klubben befinner sig i. För jag är inte helt övertygad om att man har gjort det tidigare.

Nu väntar Falkenberg hemma på Parken måndag den 13:e. Kan IFK bryta ett mönster och vinna två matcher i rad?  
Själv åker jag upp till Norrköping i en full C5:a på måndag morgon. Hoppas nu bara att vädergudarna är på ett gott humör.

Ska bli intressant att se hur David Nilsson står sig i nittio minuter mot Falkenberg. Men jag kan inte sluta att tänka på vad som händer om han blir skadad under veckan. Eller om han blir utvisad på måndag.

Nu verkar det som att Burken är på väg bort. Det var väl väntat, men tråkigt. Ett topplag i den Ukrianska ligan har visat intresse och det är bara att önska honom lycka till. Han är för bra för vårt kära lilla IFK.


Då var vilan slut

Då var det dags igen. Jönköping borta i morgon.

Thorda är tillbaka och solen skiner över Norrköping. Värmen är som ett morgonstånd i ett harem. En jäkla massa vatten och halvnakna människor överallt. Det är underbart. Så nu är det egentligen bara en flaska Absint som fattas för att man ska kunna ta sig mod att se sitt IFK spela. Den gulgröna djävulen står på kylning.

IFK ligger som bekant i en fosterställning och gråter. Men nu har vi två " nya" anfallare med mot Jönköping i form av den Isländska lastbilchaffisen Thorda och vår Afrikanska Peter Crouch - Russel the knife.

Det verkar som om truppen är ganska impakt, Tankovic och Blomma är troligtvis de två som inte är i speldugligt skick. Eller mörkar vi....

Peking Fanz satsar på en sko och Isländska flaggan resa.Om du är intresserad att ta dig till metropolen Jönköping för att se de stora vita spela fotboll ska du genast höra av dig till supporterklubben. Vill du åka med Club 33 så kan du få uppleva lite London nostalgi, de har nämligen kapat en dubbeldäckare.

Ta gärna med dig några helvetestutor om du har. Det ska enligt tärningarna bli Afrikanskt hatrick i morgon. Men det är inte jag som säger det inte.

Jönköping ligger på en åttonde plats med 17 poäng.

Och, glöm nu inte att Stadsparken är Jönköpings fotbollsarena och inte något fyllehak med grönt gräs och nerpissade fyllon, med andra ord, det är inte Jönköpings motsvarighet till hörsalparken.
Smederna klarar inte elitlicensen och åker ur Elistserien i Speedway. Men trots att de har haft skulder på över 3.5 miljoner de senaste åren tycker dom nu att det är SVEMO som förstör för dom:)
Ut med skiten bara. Vargarna fick ta några rejäla käftsmällar pga sin ekonomiska sits. Då ska ingen annan liten skitklubb komma här och tro att dom kan komma undan.

IFK fyller på kontot

1-1 mot AIK i en träningsmatch måste ses - oavsett hur matchen såg ut - som ett steg i rätt riktning. Det trots att IFK inte har samma poängskörd i serien som man har i träningsmatcher. Och att träningsmatcher måste ses som just bara det. Men för alla IFK:are är alla halmstrån välkomna i dessa dystra tider. Att det inte går att läsa något om matchen på IFK:s hemsida är en helt annan historia. Kanske vill folk ha det så?

Annars kan vi glädjas åt att IFK har fått lite pengar på kontot efter en försäljning av klubbhuset.  PEMA Arbetskraft har betala 6.4 miljoner för huset. Det innebär att IFK gör en vinst på 2.8 miljoner. Klubben hade ett lån på huset på 3.6 miljoner. IFK kommer dock att hyra klubbhuset av PEMA resterande delen av året och flyttar sedan in på Parken.

Med tanke på klubbens ekonomi var det här givetvis en suverän affär. Att huset skulle vara värd 6.2 miljoner tvivlar jag på men för PEMA är det här ett kanonläge. Inte bara placeringsmässigt då PEMA nu ligger rätt avlägset från statskärnan med kontor på Ingelstaområdet. Utan även kommersiellt. Det kostar att ligga på topp:)

Thorda har anslutit och Russel tränar för fullt. Är det en ljusning vi ser? Eller lurar vi oss själva som vanligt?

Matchen mot Mjällby är flyttad från den 20 juli till den 21 juli pga att matchen ska visas på TV. Matchen börjar 19:15.

RSS 2.0