Inte idag heller

Ännu en gång missar IFK en trea. Kanske var ett poäng ett bra resultat med tanke på matchbilden? Vad vet jag. Jag såg den inte, föjlde den inte på webben eller någon annanstan för den delen. Jag är helt slut och att sitta och kolla på rapporteringar gör det hela inte bättre.

Men visst, kanske ska vi vara nöjda. IFK har inte direkt visat någon framgång på bortaplan och det kommer klubben med all sannolikhet heller inte göra i år. Allt hänger på om klubben kan ta viktiga vinster på Idrottsparken. Som en trea mot Ljungskile. Eller så gör vi det inte. Vem vet vad IFK kan hitta på, inte ens klubben själva verkar ha en aning.

Att vara nöjd med en poäng borta mot Väsby - vilket jag trots allt är med tanke på bortastatistiken - känns som att vara nöjd att bara få en pungspark istället för två. Det gör mindre ont då. Men på det hela taget är det en miss. IFK behöver treor och troligtvis några treo också för den delen.

Det finns inte så mycket att säga längre. Jag har försökt att ljuga, det erkänner jag. Att skriva att tabellen ljuger, hitta på bortförklaringar om marginal och otur. Skriva att, hade de bara gjort så och så hade det sett annorlunda ut. Att skriva lögner har för mig blivit en drog. Som om ingen annan förstått bättre. Som om jag kunnat ljugit IFK några steg upp i tabellen.

Det finns onekligen många där ute som lider. Det märker man rätt så omgående när snacket kommer igång. Inte bara på forum, utan också på gatan, arbetsplatser och bland kompisar. Det har gått käpprätt åt helvete i år. Varför? Den som visste det skulle kunna göra oss andra en stor tjänst om de kunde berätta det. Alla har sin uppfattning, många, så som jag, vädrar den gärna. Jag ser det som något positivt. För när rösterna tystnar så är döden nära. Oavsett om de är negativa eller positiva.

IFK går i år publikmässigt under det snitt man räknat med. Men jag måste ändå fråga dagens styrelse. Vad har ni gjort för att locka folk? Inget om ni frågar mig. Marknadsföringen är obefintlig. Den är bara två vimplar på en spårvagn eller bussar. Kanske någon poster i centrum. Annars så finns det ingen marknadsföring. Inget försök att locka folk överhuvudtaget. Kan man då, med hedern i behåll, gnälla på Norrköpinsbornas uteblivande från matcherna? En fråga dagens styrelse borde sätta sig ner och diskutera.

Nu väntar Ljungskile hemma den 5 Oktober. Jag vet inte om jag ser fram mot den matchen. Men kommer alltid att sitta där och muttra och se butter ut. Det är vad jag gör.

ClubPeking//


För evigt, IFK Norrköping

Idag vinner Syrianska på att vi inte vet bättre. Att vi inte kan bättre. Whass miss är ett signum för en förlorar kultur som har tagit sig till himmlen. Vi kan inte göra rätt, för hjärnan säger att det inte går. Syrianska gör tvärtom. En nykomling som bestämde sig för att visa alla vad man kan göra med hjärta och själ. IFK bestämde sig i samma veva för att vara arroganta och skrika "Matcherna mot oss blir årets höjdpunkt för alla lag" Det är idag en underdrift. Alla vill möta ett skitlag, alla vill möta ett lag som inte vet bättre, som aldrig kunnat stava till ödmjukhet.

Det finns många fina herrar som kommit och gått i vår anrika fotbollsklubb de senaste åren. Många, för att inte säga alla, har lämnat efter sig en besk smak och raserade drömmar. Vi är här för att klubben inte förstår vad det handlar om. Att finnas är inte samma sak som att leva. Det som skiljer IFK från många andra lag är att dom andra har insett att framgång inte byggs på en inkompetent arrogans, inte på översitteri som leder en klubb mot avgrunden. Jag skulle kunna skriva i ett hårdare ordalag, men väljer idag att visa ödmjukhet.

Att vi förlorar idag är inget konstigt alls. Vi kan inte ta till vara på våra chanser och Syrianska kunde det. Offside eller inte, nedrivning eller inte, jag bryr mig inte längre. Dagens match är inte klubbens fall. Den kom för flera år sedan och det tack vare storhetsvansinne och arrogans. En framgångsrik klubb blev kolera smittad. Dom som smittade klubben fick lämna och är idag friska, men vi, alla som inte sviker en vän i nöd, vi står fortfarande kvar vid respiratorn och håller vår kära i handen. Vi kommet nämnligen aldrig att svika.

Jag har åsikter om den gode Bergort, men med tanke på mina känslor för tillfället väljer jag att inte skriva den.

Nu blir de återstående matcherna på liv och död. Jag ser inget annat än att förklara krig mot allt och alla som vill oss illa. Mot allt och alla som står i vår väg.

Om jag hade två liv så skulle jag ge dom båda till IFK Norrköping.


Lite av ingenting

Spelade krigspel med några polare när en av dom skrek jag har en inom räckhåll. Då vände sig en annan och såg på honom " Du vet att om han är inom räckhåll för dig, så är du inom räckhåll för honom, bara så du vet när du står helt öppet, grabben.

Lite senare gick vi in i en stad och mötte en arme som var tre gånger så många som vi. Då hör man från bortre hörnet av soffan. " Ok grabbar, försök att se så oviktiga ut som möjligt, dom kanske inte har tillräckligt mycket ammo kvar för att döda oviktiga människor"  


Fö så såg jag Happening, någon? Den sämsta film jag sett i mitt liv. Den var kass från början till slut, och utan någon som helst poäng. Walhberg var kanske tom ännu sämre i sitt skådespeleri, eller rättare sagt försök till skådespeleri.


Några roliga insändare som jag fick av en kompis. Dom är riktiga!!Släpp inte in MC Donalds!
LUDVIKA. Nu är det allvar. Hur kan ni kommunalpolitiker i Ludvika ens tänka tanken att släppa in MC Donalds mitt i stan? Ni har tydligen ingen aning om vad MC-klubbar har ställt till med. I andra städer görs ju allt för att få bort dem från centrum, men i Ludvika ska de få bygga lokal vid Sockenstugeparken! Ett prejudikat i så fall. Då är väl MC Bandidos snart också här. Nej, ska det vara så här finns det en park som är lämplig, nämligen tekniska kontorets Maskinpark på Gonäsvägen.
Ni fattar ju inte


Kvinnan bör ej köra före 35 år
MALMÖ. Jag är en äldre man som är bosatt i Norra Skåne, men som nyligen besökte Malmö för att göra diverse inköp. Att det finns mycket bilar visste jag redan innan jag stod på Malmös gator, men en sak visste jag då sannerligen inte och det var att det i var och varannan bil satt en kvinna bakom ratten. De flesta kvinnorna såg ut att vara unga, men det fanns minsann även de som fyllt både 60 och 70. Nu frågar jag alla dessa kvinnor:
- Har ni ingenting annat att göra än att köra runt i stan på dagarna? I knappast någon av deras bilar såg jag skymten av barn.
Det som upprör mig mest är att se alla dessa unga kvinnor som borde ha ett hem och en familj att ta hand om. Vad säger deras makar? Min fru har förvisso inget körkort, men hon är inte heller typen av kvinna som sätter en bil före man och barn. Förr i tiden var det otänkbart med en kvinna bakom en ratt. Bilen var mannens egendom. Frun fick nöja sig med att vara passagerare. Men så var också allting bättre då. Inget knark och knappast några skilsmässor.
Nej, före 35 års ålder bör det vara otänkbart för en kvinna att ta körkort. Förmodligen skulle antalet olyckor minska drastiskt också. I alla fall skulle det bli bättre ordning här i samhället.
I S, BrobySpela via IFK Norrköping

När ni spelar via Svenska Spel, gör det genom IFK Norrköpings hemsida. Det är ett bra sätt att stötta klubben på. Om alla spelar via deras banner varje gång så tjänar IFK iaf några extra kronor.
Det finns även andra sätt att sponsra klubben. Beställ matcher på Sverigewebben eller köp biljetter på Ticnet via klubbens hemsida.

Peking Fanz är tillbaka på östra. Inte en dag för tidigt. Jag själv sitter bara på östra och tycker klacken hör hemma där. Vi får hoppas på en publikmatch mot Syrianska på måndag. Det borde bli över 6000.

Ska bli intressant att se vilka som får starta för IFK mot Syrianska på måndag, det känns som det är helt öppet. Men Khalili är iaf tillbaka och IFK har inga avstängningar.Vargarna är i semifinal. Suveränt. Hoppas att klubben kan locka rekord publik till Kråkvilan.
Komiskt att höra reportern på Sportnytt när Vargarna säkrat platsen.
"Det här är det största som har hänt i klubbens historia"
Så 6 SM guld är inte större?

Sånt är livet

Såg inte matchen i dag. Mitt mobila bredband pallar inte Sverigewebbens tunga sändning. Men så fort avtalet går ut åker det i sopptunnan. Värdelöst skit för dyra pengar.

Jag vet inte vad jag tycker om 0-0. IFK har svårt på bortaplan och det känns bättre att ta en poäng än att få fyra i baken som mot Vasalund. Men har man - enligt Svensk fotboll - 8 -2 i skott på mål, så borde man vinna.

Jag trodde på två rena anfallare i dag, men det verkar som Bergort ställde upp med en anfallare och tre offensiva mittfältare. Då ska inte Haglund starta. Han är anfallare och inget annat. Tycker faktiskt lite synd om killen som aldrig får en ärlig chans. Nu kommer han att få skit för att han inte målade. 

Sirius förlorade i alla fall i dag. Det är ändå något. Men Väsby har fortfarande sin match kvar i den 24:e omgången. En förlust mot Jönköping vore bra. Nu möter IFK Syrianska hemma, då med Khalili på plan? Och sedan väntar just Väsby på bortaplan. En söndagsmatch för en gångs skull. Är trött på alla måndagsmatcher.

Matchen mot Syrianska borde locka mycket folk. Norrköping har många Syrianer och vi, dom vitblå, måste ta oss till Idrottsparken för att bära fram vårt kära IFK, än är det inte försent och en trea på måndag skulle smaka mumma. Hur nu mumma smakar, det vet jag faktiskt inte, men det borde vara gott med tanke på uttrycket.

Matchen mot Syrianska visas även den på Sverigewebben. Klockan 19:00.

Vill nu bara att säsongen ska ta slut, med ett lyckligt före slut. Så man kan få lite lugn och ro i kroppen. Det här är värre än tv serien Lost. Trots att det inte verkar hända ett skit från varken IFK eller den urholkade serien. Den stora skillnaden är att Lost kan man bara sluta att titta på och byta kanal. IFK sitter i skinnet, som en tatuering gjord på fyllan i en gränd av farbror " Jag är hög som ett hus, men det här ska vi nog fixa ändå, ska du se"


Lite annat....

Såg att polisen har anmält HA för ohörsamhet mot ordningsmakten. Herrejävlar. Dom gick tydligen en annan väg än vad som var överenskommet. Nordkorea här har ni snart fått en allierad. Skattepengar var ordet...

Livsviktig

I morgon smäller det. IFK tar emot Trollhättan på Edsborgs IP. IFK, laget som inte kan vinna på bortaplan måste nu ändå göra det för att inte halka ner under dom skräckinjagande strecken. Bortasyndromet måste tvättas bort, NU. Annars åker vi ur.

Men, någonstans i magtrakten så har oron och co möte. Jag vet inte om jag tror på en trea i morgon. Det har jag gjort allt för många gånger. Men sällan fått rätt.

Jag börjar känna mig beroende av ordet livsviktig. Jag kan inte sluta säga det förbannade ordet, inte sluta skriva det heller för den delen. När IFK kommer på tal svarar jag alltid "Nästa match är livsviktig" sedan förlorar vi den och då blir ju även nästa match livsviktig" Och så fortsätter det, dag ut och dag in, som en missbrukare av ord.
Nu är matchen mot Trollhättan livsviktig. Den är vedervärdig, skit och piss luktande. Men ack så livsviktig.

Jag hopas nu innerligt att Blomma och Sama får kampera ihop på innermittfältet, att Haglund får sätta en boll i nät - men helst tre. Att Nurre får hålla nollan och att IFK tar tre livsvik... fan, Att IFK tar tre poäng.Khalil stannar hemma pga en avstängning, Telo pga en skada. Men Haglund startar troligtvis på topp tillsammans med Russel.

Matchen sänds på Sverigewebben.Såg Man C Vs Arenal i lördags - Flera av polarna är Gunners fans. Jag har blivit förbjuden att säga namnet på en spelare som inte längre spelar i Arsenal - men som gjorde det förra året. Det blev nästan upplopp i lördags när den förrvirrade city spelaren först gjorde mål, sedan löpte över hela planen för att fira framför Arsenals supportrar.
Tv:n var på väg ut flera gånger och han ska nog vara glad att han inte kom på besök över en öl.

När man läser om Spanska klubbar, tyckare, supportrar och klubbansvariga så förstår man hur torra vi är i Sverige. I Spanien är det högerkrokar och vänstersvingar mest hela tiden. Där är det ingen som tiger om sina åsikter. Tänk om vi kunde ha det så i Sverige. Att få plocka upp sporttidningen och få höra vad folk tycker om andra lag, om sitt eget lag, vad är fel, vem är det fel på. Vem eller vilka gör rätt. Vilka lag har bra - eller tom fantastiska supportrar och vilka lag har totalt värdelösa supportrar. Vem eller vilka är egentligen impotenta och vem har lekt doppa korven med en gammelfarmor som ägnar sig åt smisk i rumpan hela dagarna.

Men här är det tyvärr bara en lek.


Trollhättan borta

Det närmar sig, matchen mot Trollhättan är viktigare än livet. Där måste den vedervärdiga borta trenden brytas. Annars kan man undra vad som klonkar omkring i huvudet på ett gäng spelare som kan lira bländande fotboll på hemmaplan, men som inte klarar av något på bortaplan. Mentalt verkar det som det fattas något.

Racu är tillbaka och Khalili avstängd. Synd med Khalili då han var briljant senast.

I veckan har Lars Blomgren fått sparken som arenachef. Vad har hänt egentligen? Eller är det på grund av att det inte har hänt något? Man kan spekulera i varför och säga att arenan inte stod klar så att han kunde boka något. Men å andra sidan visste väl alla att arenan skulle invigas den 7 september, så han har haft gott om tid att boka in något efter den 7:e. Vad? Det ska jag ha betalt för att säga.

Ryktena ang Telo till Malmö eller Bajen tar jag med en nypa salt. Varför skulle han vilja gå till något bottenlag:)

Tyvärr lider Tankovic av magproblem. Kan ta tid för honom att komma tillbaka.

Tydligen kan Lind vara på väg till IFK. Han går gratis i december och nog borde han vara ett intressant namn.

""Med det nya teamet ska Dolphins förebygga skador och sjukdomar. Där ingår sjukgymnasterna Ted Hagberg och Linda Flood, träningsfysiolog Martin Janzon och massören Roger Forssén samt läkaren Jonas Werner. Även läkaren Janne Ericson finns med i bilden.""
                                                           NT//

Något för vår kära Kamratklubb att tänka på. Vad skulle ha hänt med frisk trupp. Tror i alla fall inte att vi hade legat i botten av Superettan.

Les Miserables

Jag gråter, inte öppet, men inombords. Det här var ren j#¤%a stöld.

Matchen var helt i min smak, stenhård. Jag har förut tyckt att domarna varit usla, men idag höll Johan Hamlin en mycket bra klass.

IFK var klart det bästa laget och borde ha vunnit. Men, det här är inte klubbens säsong. Det trots att IFK är grymt bra på hemmaplan. Jag slår vad om att, hade IFK legat i topp och Åtvid i botten så hade 2-2 målet aldrig kommit. Fotboll är inte rättvis och det är bara att inse att IFK måste börja vinna på bortaplan om vi ska spela i superettan nästa säsong.

Nu gick ändå resultaten vår väg den här omgången - förutom på Idrottsparken vill säga- och en poäng mer än bottenkollegorna är ändå en poäng mer. Men jag är så jäkla besviken över att trean uteblev och på sättet den gjorde det är tragiskt för en klubb i poängbehov. Bambergs missade friläge, blev ett mål i baken.

Måste söka upp Harlekin och fråga om han vill ha stryk!!

Att 9385 skattebetalare hade tagit sig upp till Idrottsparken värmer dock. IFK är mer värd än många tror och jag är övertygad om att, hade klubben inte strulat vid sidan om så hade snittet varit högre.

Nu väntar bottenlaget Trollhättan nästa måndag. Matchen visas på Sverigewebben. Det är ett måste att vinna den, inga ursäkter. IFK är för bra för att ligga i botten. Många skulle säga att tabellen aldrig ljuger, men nog ljuger den lilla skiten alltid.

Blomma och Sama på mitten var ett bra drag av Bergort. Båda var riktigt bra idag och det verkar som om Blomma vaknat. Kan IFK matcha samma elva borta mot Trollh'ättan så bör man göra det. Lite tyngd på mitten skadar inte. -- Nu har jag ingen koll på om någon blev avstängd.

Trots en bitter kväll så är jag glad över att äntligen få se lite hjärta, alla spelare krigade rejält. Hoppas bara inte det berodde på att det var ett derby, utan att man har insett det prekära läget som klubben befinner sig i. Samma inställning mot Trollet och IFK ska kunna ta sin första bortavinst på väldigt länge.

Hoppas också att bytet med Khalili berodde på att han var trött och inte pga att han hade några krämpor eller skador. Khalili var en av IFK:s bästa i kväll och målet var en delikates. Telos mål var inte fy skam det heller och nu har Telo gjort fyra mål på dom fem senaste matcherna och fem mål totalt. Inte dåligt för att vara en av de yngre.

Vi supportrar och skattebetalare måste fortsätta att sluta upp bakom IFK nu, det har aldrig funnits ett större behov av vårt stöd. Jag tvivlar på att nästa hemmamatch mot Syrianska kommer att dra runt 9000, men jag hoppas på många vitblåa och några tusen Syrianer som kan skapa en skön stämning på Idrottsparken den 21 september.

Ett derby i fokus

Jag älskar sånt här. Hoppas på ett inbördeskrig i Norrköping nu. Nä, allvarligt, det är synd att IFK målas upp som ett samhälls problem. Kan det verkligen vara så illa. Kan en fotbollsklubb vara så elaka.

Man får hoppas att det tänder alla trogna och att uppslutningen blir total. Ett derby med 10 000 supportrar skulle vara ett bra sätt att visa att staden bryr sig och att klubben är viktigare än många verkar tro.

Det finns problem i allt. Oavsett vad som händer är det några som är för och några som är mot. Inget fel i det. Men vi som står bakom klubben har tagt mer skit än så här genom åren. Det är en vindpust för en trogen. Kärleken till IFK Norrköping är större än plast på träd. Större än en arena eller en dålig tabellplacering. Vi är större än vad Sverige tror.

Levander säger att dom var tvugna att ta ner plasten annars så skulle vem som helst kunna göra det - i framtiden? Är det så. Vem skulle det? Och för vem skulle de göra det?

Att Promenaden avtäcktes känns löjligt. Men det är skitsamma nu.

Det viktiga är att vi slår Åtvidaberg på måndag. IFK är hemmastarka och det känns som klubben kan ta en skalp i derbyt. Åtvid kommer från en förlust mot Falkenberg med 0-3 och IFK från en förlust mot Vasalund 4-2. Två lag som slåss i vardera ände av tabellen. Åtvid för en plats i AS nästa säsong och IFK för en plats i Superettan.

Svedberg är klar och kan spela för IFK mot Åtvidaberg. Vi får hoppas på en målskytt av rang och en viktig förstärkning. Om han nu inte lider allt för mycket av sin skada.

Matchen börjar fö klockan 20:00 och för er som inte kan ta er upp till Idrottsparken visas den på TV 4 Sport.


Hyresavtal

Det är tuffa tider för IFK Norrköping. Komunen verkar vara orubbliga över det avtal som grabbarna grus skrivit. Det är iof förståligt. Vem ska stå för notan om IFK inte gör det? Skattebetalarna? Jag gör det gärna, men dom som knappt vet att IFK finns lär inte vara lika villiga.

Att IFK ska betala 4.5 miljoner för en byggarbetsplats kan jag däremot aldrig förstå. En del av dom intäckter som klubben skulle kunna ha är bla konserter. Under den här säsongen har det varit omöjligt då arenan inte håller måttet. När Arenan är klar måste IFK ta sitt ansvar och planera in olika event.

Annars är jag för det som
Kim Silander skriver i sin krönika på GoPeking. Att komunen skulle kunna köpa namnet på arenan för 3.5 miljoner/år. Norrköpings Idrottspark skulle få en gammal nostalgiker som mig att må bra.

Trots att jag vill få hyresavtalet omförhandlat så kan IFK inte sätta sig ner och gråta nu. Ett avtal är ett avtal, oavsett om man heter IFK Norrköping. Tyvärr så är det ett värdelöst avtal sett från dom vitas ögon.

Må den förra styrelsen ha mardrömmar, men det tvivlar jag på. Vet inte om en människa som Lundin ser några problem.

Enligt folkbladet verkar det nu som Svedberg ansluter till helgen. Frisk hoppas jag.


Men nu är det måndag som gäller. IFK måste vinna över våra grannar och ta tre poäng. För det verkar som om alla bottenlag helt plötsligt börjar ta poäng. Racu är avstängd. Blomma är tillbaka efter avstängning.
Jag hoppas att IFK kan fortsätta på den inslagna vägen och vinna hemmamatcherna. Då tror jag att vi klarar det här. Men det vore inte helt fel om man kunde chocka alla och vinna borta då och då. IFK brukar annars ha lätt för Åtvid och inför en storpublik? så är det här IFK:s chans till en liten och ganska fjuttig upprättelse, men ändå.

Gardar är fö kontraktlös, kanske vore något.

I NT idag kan man läsa. ""Mikael Hansson (rehabläkaren) har fått stöttning i form av sjukgymnasten Espen Surén i höst, berättar Göran Bergort.""
Inte en dag för tidigt.


Torsten Lindberg har gått ur tiden


Snygg inramning på Promenaden. En eloge till alla som har tagit sig tid att klä träden i vitt. Jag ser fram mot derbyt den 7 september och tifot som PF har lovat.

Djorde har lämnat, inte en sekund för tidigt. Han höll helt enkelt inte och jag önskar honom lycka till i sin nya klubb. Vad IFK fick för honom är ointressant, det viktiga är att han nu är borta.

IFK:s U21 lag kryssade mot Djurgården - 2- 2. IFK hade tre lån från Sylvia med - Haris Dozo, Mikael Karlsson och Kristofer Andersson. Samt ett lån från Assyriska - Trywell Kaira.

IFK:s store man Torsten "Lindy" Lindberg har 92 år ung avlidit. Han spelade för IFK Norrköping i tolv år.
Torsten vann 6 SM guld med IFK Norrköping. Han vann OS guld 48" i London. Torsten var även med om att vinna VM brons 50", men då som reservmålvakt. Han var tränare i IFK under två år, 53-54".

Jag hoppas att IFK visar Torsten Lindberg den respekt han förtjänar. En minut av stående applåder. Ett avslut värdig en mästare och legend.

Vila i frid.

RSS 2.0