Ett derby i fokus

Jag älskar sånt här. Hoppas på ett inbördeskrig i Norrköping nu. Nä, allvarligt, det är synd att IFK målas upp som ett samhälls problem. Kan det verkligen vara så illa. Kan en fotbollsklubb vara så elaka.

Man får hoppas att det tänder alla trogna och att uppslutningen blir total. Ett derby med 10 000 supportrar skulle vara ett bra sätt att visa att staden bryr sig och att klubben är viktigare än många verkar tro.

Det finns problem i allt. Oavsett vad som händer är det några som är för och några som är mot. Inget fel i det. Men vi som står bakom klubben har tagt mer skit än så här genom åren. Det är en vindpust för en trogen. Kärleken till IFK Norrköping är större än plast på träd. Större än en arena eller en dålig tabellplacering. Vi är större än vad Sverige tror.

Levander säger att dom var tvugna att ta ner plasten annars så skulle vem som helst kunna göra det - i framtiden? Är det så. Vem skulle det? Och för vem skulle de göra det?

Att Promenaden avtäcktes känns löjligt. Men det är skitsamma nu.

Det viktiga är att vi slår Åtvidaberg på måndag. IFK är hemmastarka och det känns som klubben kan ta en skalp i derbyt. Åtvid kommer från en förlust mot Falkenberg med 0-3 och IFK från en förlust mot Vasalund 4-2. Två lag som slåss i vardera ände av tabellen. Åtvid för en plats i AS nästa säsong och IFK för en plats i Superettan.

Svedberg är klar och kan spela för IFK mot Åtvidaberg. Vi får hoppas på en målskytt av rang och en viktig förstärkning. Om han nu inte lider allt för mycket av sin skada.

Matchen börjar fö klockan 20:00 och för er som inte kan ta er upp till Idrottsparken visas den på TV 4 Sport.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0