Sommar, sol och koskit i hagen


Sommaren är här. Det var på tiden. Att den kan bli iskall för den slitna IFK själen är en annan sak. Men jag tänker i alla fall njuta av värmen i luften med några iskalla på fredag och hoppas att ni andra har en trevlig semester.

Men vår klubb, den är som den är. Det är väl det enda som ingen kan ta ifrån oss. Nu är det klart att Ivo är klar för en Polsk klubb. Det betyder att jag hade fel när jag skrev att jag inte trodde att han hade andra alternativ.

IFK har en tuff höst framför sig med många måste matcher, och det blir nog inte bättre av att vi nu har en målvakt som går och tänker på i vilken klubb han sak spela under nästa år.

Vi får glädjas åt att Engelskt öl är världens bästa uppfinning. Eller att det Svenska U21 landslaget visar upp en briljant fotboll och absolut kan slå England.

Vi får glädjas åt att gräset är grönt och semestern står på lur. Att så länge IFK inte spelar match så kan vi inte förlora, eller att Nicki Pedersen tycker synd om sig själv efter att Vargarna vunnit.

Jag var och såg derbyt och måste säga att det glädjer mig mycket att se de blårandiga spela fotboll.

Ha en skön sommar och vi syns snart igen.

Fotbollsvärlden.

Farbror Perez gick till banken Caja Madrid med en låneansökan och kom hem med Kaka och Ronaldo. Nu vill Real Madrid värva Ribery, Maicon, David Villa, Xabi Alonso. Så nu måste farbror bluff gå till banken igen. Men det kommer inte att bli några problem, det är ju när allt kommer omkring Real Madrid.

Enlig Man U så har klubben accepterat ett bud på 80 miljoner. Andra rykten säger 94 miljoner. Det är EURO vi snackar om.......
Å andra sidan ryktas det om att United har lagt ett rekordbud på Villa. 560 miljoner SEK.....

Perez är inte känd i Spanien som något större fotbollsgeni. Men om man försöker om och om och om igen så ska ni se att det till slut går vägen.

Owen, Woodgate, Robhino och Baptista - som han otroligt nog lyckades kränga till Roma - är några av byggherrens inköp. Han vet hur man bygger hus, men ett fotbollslag?

Real Madrid måste nu sälja den nätta summan av 30 miljoner tröjor för att få affärerna att gå ihop. Då är inte lönen inräknad.


Lite spekulationer. ...

Jag tror att Ivo begärt extra betänketid för att IFK har erbjudit honom ett rätt så dåligt kontraktförslag. Det har spekulerats lite i att han ska ha förslag från andra klubbar. Det tror jag inte att han har.

IFK väljer Ivo före Nurre pga lönen. Nurre sitter troligtvis med ett Allsvenskt lönekuvert och då måste IFK välja ett billigare alternativ. Ett som står sig bra i klass.

Jag kan ändå tycka att det är synd. Gillar Nurre. Men det här handlar om mycket mer än vad jag eller någon annan tycker om en spelare som kan ersättas av ett billigare alternativ, och som står sig väl i en jämförelse. Det handlar naturligtvis om ett ekonomiskt stålbad. Något som klubben behöver:)

Men det är inte en bra sitts som klubben befinner sig i. Att meddela att Nurre kan gå gratis, medan det andra alternativet fortfarande inte signat. Det kan sluta i kaos. Alla som följt klubben under åren vet att det inte är en omöjlighet.

Kan heller inte sluta att tänka på hur det sett ut idag om vi värvat bröderna Elm när de spelade i Falkenberg.


Gillade fö vad jag såg av det Svenska U21 landslaget idag. Berg är en klasspelare i den här miljön och jag tror på en semi. Men det är svårt av veta vart landslaget står i jämförelse med Italien och Serbien. Två lag som alltid har bra U21 landslag.  Ska bli intressant att följa grabbarna mot Italien på fredag.

Något måste hända.

16 dagar kvar tills fönstret öppnar. Kan vi hoppas på några ut och några in? Det kommer att behövas. Gärna en högklassig mittback, för det kommer väl ingen annan anfallare än Thorda?

Det ryktas om försäljningar av både Bamberg och Dyben. Jag tror även att Burken kan vara på väg bort.

Men det beror till stor del på vad vi får vid ev försäljning eller om PSI är villiga att öppna plånboken.

Annars så måste man undra om det finns någon vilja eller ork bland spelarna för att vända det här. För så som IFK faller ihop efter 2-2 målet senast, så känns det som att det finns en del att jobba på med den biten. Något måste göras. Klubben kan inte bara sitta och tro att allt kommer att ordna sig, för det gör det aldrig med automatik.

Att sätta Tankovic som mittback var iaf det sämsta Bergort kunde ha gjort. Lite synd att man inte inser hur viktigt det är med att sätta rätt spelare på rätt plats. Tyvärr verkar paniken ha infunnit sig hos dom som har ansvaret att hålla den borta från spelarna, det bådar inte gott för framtiden.

Nu är det uppehåll. Är det då bra att en klubb utan självförtroende träningsmatchar mot AIK? Skulle man inte istället tagit två matcher mot sämre motstånd för att kunna bygga upp det inför återstarten av Superettan. Kan en förlust mot AIK hjälpa klubben på något sätt. Eller finns det någon som tror att vi vinner?

Vet klubben idag vad probemet är? Om inte så är vi körda. Om man ändå verkar ha klurat ut vad som behövs för att vända det här så har man nu tre veckor på sig att ordna upp det. Hur är tankarna i klubbhuset? Hur är stämmningen bland spelarna?


IFK :s damer förlorade även dom, det blev en 0-1 förlust i seriefinalen och tjejerna halkar nu efter och ligger på en tredje plats. 5 poäng efter serieledarna.

Tre poäng mot Bois?

IFK sänker lönerna för vissa spelare. Många av spelarna stod upp för klubben när det som mest behövdes och gick med på en sänkning. Det ska dom ha ett stort tack för.

Thordar är på väg tillbaka som alla vet. Nu har IFK och den stenhårda vikingen kommit överens muntligt. Thorda kan inte bli spelklar förrän den 1 Juli när fönstret öppnar. 2 månader blir det i den vita dressen. Plockas tröja nummer 18 ner från flaggstången?


I morgon tar IFK mot Landskrona Bois på Idrottsparken kl 16:00. Den sista matchen innan uppehållet.

Två lag utan självförtroende ställs öga mot öga i en drabbning där varenda poäng är livsviktig.
Bois har samlat ihop tretton poäng på sina elva matcher, det är fyra mer än vad IFK mäktat med. I morgon kväll kan det var ett.
Men då krävs det skärpa i avsluten och ett stenhårt arbete från elva IFK:are i nittio minuter. Det är dags att vinna hemma om det inte ska bli en panikartad avslutning på säsongen.
Jag tror inte heller att IFK kan ränka med någon större tillströmning till Parken, då vädret är skit. Det ska bli en kall lördag i Peking. Men vi får hoppas att laget värmer oss som sitter där och huttrar och att det ända som verkligen är skit i morgon är just vädret.

Burken är avstängd.
IFK möter AIK i en träningsmatch den 27 juni. Matchen spelas i Hallstavik.


Mot en regnig Lördag?

IFK:s damlag förlorade idag hemma mot Allsvenska Djurgården i Svenska cupen med 0-4.
Nu på söndag spelar tjejerna mot Marbo i serien. Matchen börjar kl 15:00.
IFK som vann derbyt mot Eneby leder div 2 NÖ.

Ett glädjande besked från gårdagens extra årsmöte.

Grönt ljus för IFK:s damelitsatsning!

Kvällens extra årsmöte inom IFK Norrköping DFK leddes med van och säker hand av mötesordförande Berryl Arvehell. Årsmötet beslutade enhälligt att fullfölja den planerade elitsatsningen tillsammans med samarbetsklubbarna.

Styrelsesammansättningen kvarstår med en sportgrupp bestående av Christer Svensson, Lars Eriksson, Alija Dizdarevic och Stefan Andersson. Redan på söndag samlas styrelsen för att dra upp riktlinjerna för framtiden,


IFK Norrköping//20 dagar kvar tills transferfönstret öppnar. Blir det någon ny spelare?
Hur går diskussionerna med PSI?
Finns det inget som IFK kan berätta för sina sargade supportrar?

Det kan vara dags att öppna upp lite och berätta hur tankarna för klubbens herrlag ser ut. IFK tappar inte bara i status och i trovärdighet. Klubben tappar publik i rasande fart. Det är inte tystnad man ska svara med. Vi måste få veta vad som pågår. Om IFK väljer att kapa flödet av information så ser det utifrån ut som om man står handfallna och inte har några ideer. Det behöver nödvändigtvis inte vara så, men det blir inte bättre av att utesluta supportrarna från klubbens ideer.

Är det någon som vet när Russel eller Khalili är tillbaka? Utanför klubbhuset är det nog få som vet. Varför väljer en klubb i desperat behov av stöd att tiga? Vad kan IFK tjäna på det?

Lika barn leka bäst

Såg inte matchen och det kanske var lika bra det. Två tappade ledningar innebär två tappade poäng på Starke Arvid. Å vad finns det att säga utan att ha en aning om hur spelet såg ut? Att ibland är man för liten, ibland är man för stor?

IFK kan inte balansera det offensiva spelet med defensiv styrka eller vice versa. När vi håller nollan så kan vi inte göra mål. När vi gör mål kan vi inte hålla tätt. Det är frustrerande att se sitt lag missa tre poäng i varje match. Vad är det som krävs för att det ska gå ihop? Ett derby?

Vi kan leta förklaringar i all evighet och ändå aldrig finna några. Vi kan bara sitta och titta på när laget gång på gång går av planen utan en fullpottare. Finns viljan? Finns kunskapen? Finns det överhuvudtaget en hel elva som faktiskt vill spela för IFK?

Om man ser tillbaka på andra matcher så har IFK varit det bästa laget men ändå missat chansen att avgöra. I vissa matcher har laget varit helt överlägsna spelmässigt, ändå har man broderligt delat med sig av poängen. Det måste finns ett svar till varför det blir så. Är en ny anfallare svaret eller sitter det i den mentala biten? Är rädslan större för att förlora än viljan att vinna?

Kan svaret vara så enkelt att IFK har använt 21 spelare från start på 11 matcher?

På lördag möter IFK, Landskrona Bois. Spelar det då någon roll om solen skiner? Eller ska det hagla isbitar för att vi ska ta tre poäng?

Ljungskile borta

Söndag den 7 Juni. Solsken eller regn?

IFK åker till lilla Ljungskile på Söndag för att bryta en negativ trend. Laget behöver en vinst mot ett trögt Ljungskile för att få tillbaka självförtroendet, och börja sin vandring uppåt i tabellen. Det är två otippade bottenlag som gör upp på Starke Arvid. Två lag som har följt varandra sida vid sida dom senaste åren. Ljungskile följde nämligen med IFK på klubbens lilla, men ack så tråkiga resa till Allsvenskan. När IFK åkte ur Allsvenskan med huvudet före, valde Ljungskile troget att följa med ner:)

Nu ligger klubbarna även skavfötter i Superettan, IFK på en 14:e plats och Lungskile på en 15:e.  Två lag som visar upp brister i försvarspelet och som inte har ett speciellt bra anfallsspel. Två lag i stort behov av poäng. Så vad kan vi förvänta oss på Söndag?

Från IFK:s sida så hoppas jag att man fortsätter att spela som man gjorde mot Väsby. Men att man nu får in bollen i mål. Jag tror att om IFK bara fortsätter att spela som vi gör så kommer det att lossna. Om nu inte paniken börjar smyga sig in bland spelarna, för då avspeglar det sig snart på planen.

Ibrakovic är tillbaka, men Cakic är inte med då han spelar för det Svenska U19 landslaget. Oliver Lönn tar nu istället steget in i truppen.

0-0

Solsken och underbara föruttsättningar till tre poäng, de  tre första på hemmaplan. Men det gick som det har gjort förut. IFK är det bästa laget och motståndarna bildar köttmur utanför sitt straffområde.

IFK var överlägsna spelmässigt, men vad spelar det för roll när fotboll går ut på att göra ett mål mer än motståndarna. Man kan återigen skylla på marginalerna och otur, men det börjar bli tröttsamt och lite genant. För IFK kan verkligen inte göra mål i vissa matcher, oavsett chanser och spelövertag. Matchen mot Väsby var inget undantag och det blev återigen bara en pinne.

Bäst i dag var två av klubbens yngre förmågor. Cakic och Tankovic. Två spelare som har vad som krävs för att bli proffs i framtiden. Två spelare med teknik och spelförstående som få andra i klubben och det är stundtals riktigt roligt att se dom visa upp sina kunskaper. Idag rullar IFK boll på ett vackert sätt, men det fattas något varje gång man kommer in i motståndarnas straffområde. Det är nästan som om man får panik varje gång man inser att man har tagit sig in där. Det dödliga avslutet finns inte och bollen rullar antingen några centimeter utanför eller går på en hårt jobbande motståndarmålvakt.

Troligtvis gjorde Väsbys målvakt årets match och det är enbart på grund av honom som Väsby nu kan åka hem med en pinne, men det är inget att skylla på. Ingen är vattentät, så det ska ända bli tre poäng mot ett lag som Väsby.

Jag tyckte annars att det var en bra match, men med tanke på tabelläget så blir dessa matcher än mer slitsamma för själen. Att IFK ska åka ut känns ändå långt borta när man ser vad som presteras på planen. IFK är bra på att leverera boll fram till den sista tredjedelen, där är tyvärr alla spelare för tama för att bli hjälte. Det krävs mer vilja i boxen för att klubben ska börja göra mål och för att klubben ska böra klättra. Nu är det tjugo matcher kvar. Det är sextio poäng att spela om. Det är inte panik spelarna ska känna nu. Det är revanshlust, vilja att vinna och att acceptera att man inte längre är en storklubb som alla andra kommer att vika sig för. Ingen darrar när IFK står på andra sidan. DET SKA VI ÄNDRA PÅ, OCH DET MED BASTA.

Har ändrat mig en del om Ivo, tycke inte att han var så bra i början - och det står jag fortfarande fast vid - men han har varit riktigt bra de senaste matcherna och hur otroligt det än må låta så räddade han faktiskt en pinne idag. När Whass blev rejält bortgjord i eget straffområde så räddade Ivo IFK med en härlig fotparad. En högklassig sådan.

RSS 2.0