Tre vackra poäng

En sisådär kväll vädermässigt, en helt underbar kväll fotbollsmässigt. IFK mosar Ängelholm.  Kamraterna äter Ängelholm. Jag njuter.

IFK vann matchen med 3- 0. Telo gjorde två och Bamberg ett. Men glöm resultatet för en sekund och sug på den här.
IFK hade 19 - 1 i avslut.  Ibland är fotbollsguden god. 

Jag hoppas nu inte Russel har blivit skadad. Han avbröt matchen och satt med en ispåse på foten.

Det är skönt att se hur Bamberg vekar ha fått liv i benen igen. Han är en klasspelare i sina bästa stunder. Men har varit en skugga av sitt forna jag. Men nu verkar det som han har återfått glöden. Kan Rönne vara orsaken?

Att IFK behöver poängen är odiskutabelt. Men det sätt man tar dom på är helt fantastiskt. Det var klasskillnad mellan lagen och IFK är ett klart mycket bättre lag än tabellen visar. Det märks, inte bara idag, utan även i matcherna mot Assyriska och Falkenberg. Att klubben ändå ligger där nere har troligtvis rätt enkla förklaringar. Skador på targetspelare och ensamma djupledslöpare på topp. Men inte att glömma, vår defensiv är inte av den bästa klassen. Trots den senaste tidens förbättring.

Hade nästan tänkt att sätta lite pengar på Roth som målskytt. Men det duger gott och väl att han tillsammans med Racu är vattentäta idag.

Måste även säga, trots att det är som att svära i kyrkan för vissa. Jag är glad att Blomma startar.  Sådär, nu är det sagt.


Telo har haft det svårt i årets Superettan, han har dragit med skador och varit bänkad. Han ansågs innan säsongen som en av dom som skulle blomma ut i år. Men det kunde ha börjat bättre. Efter att ha gjort 1 start och 12 inhopp i IFK dressen under de förgående åren har han nu tagit sig in i IFK på allvar. Han har startar 5 matcher och sammanlagt spelat 8. Nu fick han visa varför alla trodde att just han skulle bli en del av A - laget. Och det gjorde han när det som mest gällde. IFK tar nu några kliv upp. Men det är långt kvar och två nya treor mot bottenkollegorna Qviding och Sirius vore klockrent.

 

Hela IFK var bra idag. Men Ängelholm stod inte för något vidare motstånd. Jag vill tro att det var på grund av Kamraterna i vitt. För har man ingen motivation när man får komma och besöka stora Peking, då har man det aldrig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0