Underbar...

... vinst igår.

Att lag som Sirius, före den här matchen, hade skrapat ihop lika många poäng som IFK är skrattretande. Sirius är ett mycket sämre lag, och då menar jag inte bara igår.

Igår visade IFK att dom är bra. Men klubben har släppt in 32 mål. Det är väl om något en förklaring till årets praktfiasko. Till nästa säsong måste klubben bygga bakifrån. Att Thordar måste ersättas är väl inget att hymla om, men backlinjen måste stärkas om vi ska ha en chans på en topptre placering nästa säsong. Dagens backlinje är otroligt ojämna, så även stundtals igår.

Att Thordar fick avsluta - Om det nu blir så - med två mål och en läcker assist är vackert. Han har IFK i sitt hjärta och har visat sig vara oerhört viktig i sin återkomst. Jag hoppas att IFK kan övertala honom att stanna säsongen ut. Vad är en lastbil i ett kargt land mot härliga Norrköping? 

Telo fick återigen göra mål. Tre mål på de två senaste hemmamatcherna. Jag hoppas på Telo, jag hoppas på att våra unga grabbar växer och tar över en klubb i frittfall. Det är vad klubben behöver. Lokala grabbar med stort hjärta.

Att det bara kom nästa 3600 när vädret var så pass bra är å andra sidan jäkligt tråkigt. Men jag hävdar fortfarande att IFK inte har förstått vikten av marknadsföring. Klubben missar publik för att dom inte gör ett skit för att locka människor till matcherna. Sedan gnäller klubben i pressen. Som sagt. Klubben vill ha, men den vill tyvärr inte ge. Det är dagens sanning. Tabellplaceringen i superettan speglar kanske inte bara spelarna, utan hela klubben.

Så nu är det dags att sluta gnälla på något som man inte gör ett skit för att få.

Vasalund borta på söndag blir minst lika viktig som matchen mot Sirius. IFK behöver krossa bortaspöket. Klubben behöver tre nya poäng och hetsa upp Norrköpingspubliken till derbyt den 7 september. Med två raka och ett nästan fullsatt Idrottsparken - drömma kan man ju - så kommer vi att ta en härlig skalp på våra tafatta kusiner. Det skulle betyda oerhört mycket för en sårad publik. Men Åtvid är bra i år. Det kan man inte förneka dom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0