En vacker vårkväll

En mycket bra match igår. IFK spelar en fotboll som jag inte sett på länge och frågan är om vi ens spelade så här bra 2007. Att man hela tiden spelar sig fram och skapar många farliga chanser är något som kommer att löna sig över 30 matcher. Tyvärr blir IFK för tama utan Russel. Bollen kommer tillbaka till IFK:s straffområde lite väl snabbt när vi inte har någon som kan hålla boll. Speciellt i slutskedet då många av grabbarna nästan gick på knäna och Degerfors visade att dom blir farliga. Fö det bästa laget som vi mött på Parken i år.

Att Bamberg är tillbaka i gammal storform är kanske en av anledningarna till varför IFK har gått från ett bottenlag till ett topplag över en av 2000- talets hårdaste vintrar. Men en större orsak är att vi äntligen har hittat nyförvärv som gått rakt in i elvan och förstärkt. Att många är från Svenska klubbar i lägre divisioner är också ett fenomen för IFK. Visserligen har vi nu värvat en brasse. Men laget med Hasan ifrån Sirius och Lindskog från Sleipner har en nivå om vi aldrig riktigt klarade av att visa upp förra året. En annan sak är att våra unga talanger har tagit ytterligare ett kliv. Dom är i många matcher tongivande och håller en väldig hög klass.

Att IFK fortsätter med Wiklander och Lindskog - där det nästan såg ut som om Lindskog hade tagit ett litet kliv upp på mittfältet - är ok så länge vi vinner. Man kan knappast gnälla på ett vinnande lag. Men jag tycker inte att dom passar ihop. Dom är för lika och ibland tappar vi kreativitet på mitten. Det är en kedja som blir allför uppenbar ibland. Då går Bamberg in i mitten istället för att få fart på bollen och det betyder i sin tur att Rönne blir lämnad åt vargarna på sin kant.

Nu var Tankovic ingen hit igår. Gjorde knappast något rätt. Men han är en spelare som ska spela bredvid Lindskog. Det är inte bara innermittfältet som blir bättre. Bamberg kan stanna på sin kant och då får vi även ett mycket bättre kantspel. En annan ska som jag måste tillägga är hur mycket bättre Whass faktiskt har blivit. Kanske är det hjälpen från Lindskog och i vissa matcher Wiklander som har bidragit till lyftet. Men faktum är att han har en helt annan inställning även på andra delar av planen. Igår gick han ofta ut på högerkanten och bröt anfall. I många fall resolut och skoningslöst. Ett nödvändigt gott i kampen om en topplats.

Det snackades innan säsongen om att IFK har ett felbalanserat lag. Det är kanske just det man faktiskt inte har. Russel och Hasani är så olika som två anfallare kan bli. Hasani är en snabb målgörare som stundtals visar upp att han har mycket boll i sig. Russel är klumpig, ibland långsam och kantig. Han har en första touch som påminner och om onykter cricketspelare. Men likväl är han otroligt viktig. Att kunna hålla boll, inte bara med fötterna utan även med kroppen är ett måste om IFK ska kunna kravla sig upp på tronen. Andra exempel är Lindskog och Tankovic. Kanske är det just kedjan i laget som äntligen har klickat?

Hela laget ska naturligtvis ha en eloge. Inget snack om den saken. Sedan får man tycka vad man vill om individuella spelare. Jag tycker att vissa är för svaga i grunden. Men det är i dagsläget oviktigt.

Bottennappet igår var publiksiffran. 3800 är för dåligt. Tv:n och det mulna vädret gjorde sitt. Kanske är en fredag en dålig dag för Norrköpingssupportrar. Eller så är sanningen att vi inte har mer än 4000 riktiga supportrar i staden Norrköping.

Måste ge IFK en eloge för att dom har förstått vad det handlar om. Att sälja Newcastle i supporterbaren tyder på hög förståelse och klass. Kanske lite tam - om det inte var folköl? - men det funkar som uppvärmning före matchen. Efter matchen blev det en skön fredag med öl och skitsnack. En promenad hem i nattregnet och en ganska bra känsla i kroppen idag.

Nu tar vi Ljungskile nästa lördag och sedan fyller vi Parken mot Syrianska lördagen efter det.ClubPeking///


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0