Bamberg 78"          Chansa 16"

Roth 90"                 Jönsson 19"

Kienast 84"

Publik: 5 775

I första halvlek visade IFK att man är några nummer för små för den Allsvenska kostymen. Helsingborg tilläts att göra 3 mål på 8 minuter och efter 19 minuter stod det 0-3. Då var chansen till 3 poäng redan borta.

I andra halvlek vaknade IFK till liv och man kunde reducera två gånger om. Men i den 84" ökade Helsingborg på till 2-3. IFK lyckades göra ytterligare ett mål på slutet genom backen Roth och pressade Helsingborg rejält de sista delen av matchen, men tyvärr så blev det inga fler mål.

Denna match har liknande mönster som den mot Hammarby borta, IFK hänger inte med i första och när motståndarna blir bekväma och segersäkra så låter dom IFK komma in i matchen igen. Att IFK inte håller i Allsvenskan är ingen hemlighet och vi får nu börja tänka på Superettan.

I IFK var Amuneke, Bamberg och Nurre bäst för dagen. Men även Magro och Sama får klart godkänt.

Förlusten svider ännu mer när nu Sundsvall tog 1 poäng mot Elfsborg.

Helsingborgs begåvningsreserv hade tagit sig till Norrköping under lördagen och ett större bråk uppstod mellan supportrar vid Klinga väster om Norrköping.

Senare på lördagskvällen var ett antal Helsingborgs supportrar inblandade i nya oroligheter då de kastade flaskor mot Mc Donalds, samt krossat skyltfönster. De var även inblandade i bråk vid Palace.