Äntligen

Det finns dagar där allt är som vanligt, sedan finns det dagar som den 23:e september. Då en dålig trend bryts och segervrålet ekar över Norrköping. Då världens vackraste fotbollsklubb äntligen lyckades göra ett mål mer än motståndarna och bärga tre poäng. Det satt långt inne, det ska medges, men vad spelar det för roll när vi kryper närmare en kvalplats. En vacker höstdag fick ett lyckligt slut och nytt hopp åt en skara sårade människor.

IFK började det klassiska mötet bäst och kunde göra 1-0 i den 12:e minuten. Kevin Amuneke kom helt ensam med Malmös målvakt och kunde sätta bollen förbi Skåningen till de prövade supportrarnas stora förtjusning. Samme Amuneke hade lite senare ett stolpskott efter att han tagit sig förbi en Malmö back. När han sedan föll/kolliderade med Malmös målvakt skrek hela parken på straff. IFK fick inte visa reprisen på situationen då svenska fotbollsförbundet förbjudit klubbar att göra det. Man fick istället vänta tills pausen och då såg det inte ut att vara straff. Men första halvlek var IFK:s och det kändes som att man var det starkare laget.

Andra halvlek blev en nervös historia då Malmö kom tillbaka in i matchen, samtidigt som IFK började att backa hem. Det kändes som om osäkerheten infann sig bland spelarna och den första halvlekens spel var som bortblåst.

Malmö pressade på för ett kvitteringsmål och IFK slog ifrån sig. Det var nästan så att man såg kvitteringen för sitt inre och naglarna kortades ner till små stumpar. Men ett krigande IFK kunde täta bakåt och spela på resultatet, samtidigt som ett jagande Malmö inte riktigt fick till några vassa chanser. Lagen var bäst i varsin halvlek om det nu spelar någon roll.

I IFK gör hela laget en stark insats och kritiserade Blomma gör säsongens bästa match. Att Sama är tillbaka betyder mycket för klubben, killen springer och kämpar i 85 minuter och kommer att bli oerhört viktig i kampen om kvalplatsen.

En intressant sak som hände under matcher var det verbala bråket mellan Roth och Arvhage. Efter en markeringsmiss i slutet på första halvlek började de båda gnälla på varandra och det fortsatte på plan även i andra. Men i det prekära läge som IFK befinner sig i är det dömt att det någon gång ska hetta till mellan spelare.

En besvikelse var naturligtvis den usla publiksiffran. Trots bra väder och klassiskt motstånd orkade bara 4 783 personer att ta sig upp till parken. Inte heller Malmös supportrar kände för att komma upp till Norrköping.