Är det försent

Willner skriver i sin krönika idag. " IFK måste hämta hjälp utifrån, det finns inte kunnande och mod i dagens klubbhus " Bra skrivet, men för sent.

Om Willner hade lagt ner lite tid på olika IFK forum hade han kunnat läsa dom orden vid ett mycket tidigt stadium. Det finns också en enkel förklaring till varför man behöver utomstående hjälp.

IFK har en förmåga att anställa personer efter vad de haft för position under sin senaste anställning. Om man har haft en chefsposition på ett företag eller suttit som kommunalråd har man förtur. Kunskapen om fotboll och alla dess komplexa former spelar tydligen mindre roll.

Det är inte något nytt fenomen, utan något man ägnat sig åt en längre tid. Varför det fungerar så i klubben när det finns så många kunniga människor i Norrköping kan man bara gissa sig till. Men troligtvis beror det på att större delen av de som besitter kunskapen håller till i lägre divisioner och i oglamorösa klubbar som säljer bingolotto utanför konsum för att överleva.

Men till skillnad från IFK vet många av dom vad som krävs.

Några av dessa klubbar har på senare tid tagit steget upp i seriesystemet, med små medel har de tagit sig till en nivå som är det första steget mot elitfotbollen i Sverige. Man kan bara önska dessa klubbar lycka till i framtiden, vi är många som älskar Norrköpingsfotbollen och alla kvartersklubbar som representerar vår stad.

Gräsrotsklubbar har oftast byggts upp av eldsjälar som lever för fotbollen, personer som inte vet vad fotbollssemester betyder och som aldrig skulle lämna ett sjunkande skepp för att lata sig i en hängmatta. Människor som klippergräsmattan, skriver ut medlemskort och tvättar träningsvästarna före lunch. Varför de inte får jobb hos IFK beror på att de inte är politiker eller kända inom stadens guldkortssällskap.

För inte skulle väl IFK kunna anställa en vanlig snickare eller en truckförare. Inte skulle vi väl kunna anställa människor som är bra på talangutveckling och att scouta fram ny talanger bland småklubbar i hela Sverige.

Nä, det är bättre med en massa jävla kommunalråd eller före detta chefer som inte har någon som helst aning om hur en fotbollsklubb byggs.IFK har inte tagit hjälp tidigare pga att det är lika med ett erkännande av ett gigantiskt misslyckande. Vi alla ser hur vår klubb förfaller och att då läsa att IFK tvekat om expert hjälp känns inte alls bra. Vad ska hända i framtiden och hur ska vi någonsin bli en storklubb igen med denna styrelse. Jag ser inte att det är möjligt.


 

Nu är det två veckors uppehåll sedan kommer Helsingborg till stan.
Play Online Poker
Play Online Poker

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0