Påskafton

ASSYRISKA FF - IFK NORRKÖPING
Superettan på Södertälje Fotbollsarena
Lördag 11 april klockan 16:00


Det är ingen lätt premiär IFK har fått. Kanske är det den svåraste bortamatchen klubben har under hela säsongen. Assyriska som kom på en fjärdeplats förra året verkar ha blivit starkare i år med Bla nyförvärvet Stefan Batan. Ett "kärt" återseende blir det i den gamla IFK:aren Martin Åslund som formades av IFK till en landslagspelare. Men blev sedan för stor för klubben och lämnade.


IFK:s 17-mannatrupp:


Nuredin Bakiu och Ivo Vazgec (mv)

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Riki Cakic, Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Andreas Haglund, Imad Khalili, Djordje Mrdjanin, Petru Racu, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Magnus Samuelsson, Armin Tankovic, Christopher Telo och Anders Whass


Peking Fanz lämnar Norrköping kl 14:00. Dom laddar upp på Bomullsfabriken.

När man läser runt om IFK så verkar alla tro att vi tappat flera tongivande spelare. Detta är självklart inte sant. Men de är väl lika förblindade av namn som Amuneke och Magro som vi var en gång i tiden. Spong i all ära men någon vidare fotbollsspelare är han inte och kommer heller aldrig bli. Men han var utan tvekan en viktig spelare förra året.


IFK:s tongivande spelare oavsett liga är Bamberg, Burken och Sama. Kan vi matcha dom tre på mittfältet i framtiden blir IFK riktigt tunga att möta. Tyvärr spelar Burken inte i premiären och Sama har haft lite småskavanker under veckan. Men Bamberg är troligtvis Superettans bästa spelare och det ska bli riktigt intressant att se vår SuperBrasse i premiären.


Ett orosmoment är anfallsbesättningen. Men med det spelsätt som Bergort ställer upp med så kan man komma undan med det. Men då krävs det att mittfältarna levererar och det verkar det som om dom kan.

Lite synd att Ibrakovic gick sönder nu när han hade blivit uttagen till det Svenska U21 landslaget och verkade ha spelat till sig en plats i IFK:s startelva. Men hans tid kommer och så länge får vi troligtvis se Whass på högerbacksplatsen.


Ska också bli intressant att se hur backlinjen står sig i Superettan. För dom hade det jäkligt tungt i Allsvenskan och får vi liknande i år problem i år så faller vi snabbt.


Efter matchen lottas tredje omgången i Svenska Cupen direkt i TV för alla som inte har tagit sig till Södertälje.


Assyriskas Trupp.

Oscar Berglund - Jon Rytterbro - Martin Lorentzon - Fredrik Samuelsson - Filip Bergman - Lamin Conateh - Daniel Santos - Eddie Moussa - Andi Toompuu - Dennis Östlundh - Stefan Batan - Aziz Corr Nyang - Xhevdet Lumnica - Dinho - Martin Åslund - Nahir Besara - Pierre Bengtsson

Två topplag gör upp om poängen och må vårt kära IFK Norrköping stå som vinnare.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Det är nästan en domedag för IFK redan idag. Hoppas få se ett starkt försvar, resten kommer bli allt bättre.

2009-04-11 @ 08:28:47
URL: http://freddan.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0