På väg mot Parken

Mindre än en vecka kvar. IFK Vs Öster. Idrottsparken kl 19:00. Måndag 12 April.


För första gången är IFK uträknade på förhand. Ingen tror på klubben. Vare sig media eller supportrarna. Är det då en blåslagen klubb reser sig upp? Är det då supportar från alla hörn fyller Idrottsparken? Ja, drömma kan man ju alltid. Men älskar man klubben så är det nu en bra tid att visa det. Tror inte att klubben behövt vårt stöd på läktaren mer än vad klubben gör nu.


Hur bra/dåliga Öster är vet jag inte. Andra lag intresserar mig inte ett skit. Men det blir en intressant kamp på måndag mellan två lag som troligen kommer att hålla sig i mitten av tabellen. Många tror att IFK kommer klara sig med nöd och näppe. Men jag är övertygad om att får klubben ordning på skadebekymren som vi haft tidigare så fixar vi det här med marginal i år.


Nu har IFK knutit Dale Reese till klubben. Ett nyförvärv av rang. Det bästa klubben gjort för kommande säsong? Ja, troligtvis. Men det bästa nyförvärv klubben har gjort för framtiden heter enligt min mening Marcus Johansson. En kille som kan bli hur bra som helst. Det kommer dock att ta tid. Tre - fyra år. Jag hopppas att klubben gör som Everton gjorde med Rooney. Att ta det lugnt och ha tålamod. Alla kan ju inte vara som den där killen i Barca. Messi the Knife.


IFK har sänkt biljettpriserna för kommande säsong. Man har fått upp sina nya hemsida med tre bloggar och fem skribenter. Nu gäller det att pusha på stan och i statsdelarna så att folk kommer till matcherna. Sedan gäller det att spela fotboll. Det blir intressant att se hur det kommer att funka. Men tummarna hålls och hoppet finns. Än så länge är vi obesegrade i seriespelet. Det räcker för mig så länge.


Sedan har vi GoPeking. Sidan som har växt rejält de senaste månaderna. Streamade sändningar från träningsmatcher och nu försöker sidan att förhandla sig till Tv rättigheter för Superettan. Mycket stort gjort. Jag älskar ju storhetsvansinne. Människor som alltid siktar mot stjärnorna. Det är så jäkla mycket roligare då. Om man skulle snubbla på vägen och falla platt som en pannkaka så kan man ju alltid resa på sig och försöka igen. Det är alla människors rätt. Så en eloge till er, ni är lite av mina idoler. Till alla eldsjälar som sliter sitt hår och köper en peruk.

För i slutändan så....


Är det i nöden en äkta vän visar sig. IFK har runt tretusen äkta vänner. Vi står vid sjuksängen och snackar skit med sköterskan när klubben har fått stryk. Vi är på parken när det snöar. Vi är där när det regnar. Vi har funnits där i all evighet. När det var goda tider. När det är misär i en plåtburk. Vi kommer alltid att vara där. När laget förlorar. När ingen tror på klubben. När alla skriker att IFK, det är en jävla klubb. Ja, då står vi där.

Och....

När klubben någon kall kväll en senmånad i Sverige lyfter bucklan i en framtid. Då finns vi där. Klubben har då troligtvis fler vänner och bland dessa vänner så finns vi någonstans. Vi äkta. Det lovar vi.


Förevigt IFK Norrköping//


Kom ihåg!!
Särskrivningar och stavfel får ni leva med.
Kommentarer
Postat av: j

Ja, vi finns där!Fint skrivet!

2010-04-08 @ 00:19:11
Postat av: patrik

Riktigt bra skrivet..

2010-04-08 @ 01:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0